Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Yosemite OS X 10.10


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
59 odpowiedzi w tym temacie

#1 Marucins

Marucins

    Witcher

  • Moderators
  • 1827 postów
  • LocationPL (Bia)

Napisano 16 październik 2014 - 19:36

Zrzut_ekranu_2014_10_16_o_20_32_27.png

 

 

Nowości, które znajdziesz w Yosemite:

  • Usprawnienia w Notification Center
  • Nowy Spotlight
  • Usprawnienia w iCloud Drive
  • Nowe, szybsze Safari
  • Zaktualizowany klient Mail
  • Poprawki w Messages
  • Nowy iTunes 12
  • Funkcja Family Sharing

 

DL

https://itunes.apple...915041082&mt=12


haMac Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme (BCM94360CD) # SeaSonic Platinum-1200 (SS-1200XP3) # Phanteks Enthoo Primo
Spoiler

Staram się pisać poprawnie po polsku FlagaPL.gif

#2 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 16094 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 16 październik 2014 - 20:18

W Polskim Mac App Store jeszcze nie dostępny.


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#3 Grzesiek13

Grzesiek13
  • Moderators
  • 1725 postów
  • LocationNowy Sącz

Napisano 16 październik 2014 - 20:22

Chyba w żadnym, raczej tylko podlinkowali skrót a na właściwy release trzeba będzie jeszcze chwilkę poczekać


10.12|BitFenix Phenom M |Intel Core i3 6100|ASRock B250M Pro 4|8GB RAM DDR4|Intel HD 530|ADATA Ultimate SU800 256GB|BeQuiet L8 400W|Dell P2314H
Jeśli naprawdę myślisz że "piszesz poprawnie po polsku" to wróć się do każdego swojego posta i popraw źle użyte apostrofy
Nawet nie próbuj męczyć mnie na PW, od tego jest forum


#4 AdamiPL

AdamiPL
  • Members
  • 642 postów
  • LocationPeterborough / UK

Napisano 16 październik 2014 - 21:50

w UK również nie dostępny :)


 MacBook Pro 15" 2012 / i7 2,6 Ghz / 8GB DDR3 / GT650M 1GB + HD4000 1,5GB / 500GB SSD + 640GB data

Asus Z87 Pro (V edition), Intel Core I3-4170, Thermalrigh Macho rev. B, Gigabyte GeForce GTX650TI 2GB, Dell P2310HC, 20GB DDR3@2400, Z87 , I217V, ALC1150, BCM94360CD, Crucial MX100 128GB - OSX, Samsung EVO 850 250GB - Windows, Fractal R5 - Sierra 10.12.2
Sun Ultra 27 Workstation : Intel Quad Core Xeon 2.93 GHz (W3540),1Gb AMD ATI FirePro V4900 / AMD Radeon 5750 1GB (JUNIPER) / Gigabyte GeForce GTX650 TI 2GB, Dell P2310Hc, 12GB DDR3@1600, X58, Intel 82567LM-2 , BCM94360CD, ALC889A , SB X-fi Surround 5.1 Pro USB, CRUCIAL MX100 128GB Magic Mouse A1296 - Yosemite 10.10.5
Dell Precision T3400 : Intel Core 2 DUO 3GHz (e8400), AMD Radeon 5750 1GB (JUNIPER), Broadcom NetXtreme BCM5722D, WDC WD1502FYPS-02W3B0, 4 x 2GB DDR2 GEIL - Mavericks 10.9.5
ASUS X53SJ : Intel Core i7 (2630qm), OPTIMUS Intel HD 3000 + GeForce GT520m, 2 x 4 GB - Mountain Lion 10.8.5

facebook.pnghackintosh #Polska #Poland (Grupa FB) / UK HACKINTOSH SUPPORT - MORE ON PM


#5 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 16094 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 16 październik 2014 - 22:15

A u mnie tak to wygląda ;) Yosemite razy 2...

 

Załączony plik  2014-10-16 11.08.56 pm.png   68,59 KB   1 Ilość pobrań

 

Ale wcale "downloaded" nie jest...


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#6 arielvanp

arielvanp
  • Donator
  • 1160 postów
  • LocationŻory PL / Cork IE

Napisano 16 październik 2014 - 23:08

Przygotowanie bootowalnego pendriva z 10.10 po pobraniu z apple store

sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app --nointeraction

Untitled - zmieniamy na nazwe partycji swojego pendriva 


haMAC i7 | ASUS Z87 Gryphon | Core i7-4790k | 16 GB DDR3 1600MHz | Toshiba Q series 128GB SSD x2 (raid0) & Seagate ST1000DM003-9YN162 1TB HDD | Asus Geforce GTX 760 2GB | ALC 892 | FiiO E10 | i217V | AirPort Extreme BCM94360CD | Apple IR & Bluetooth 4.0 | Apple Magic Mouse | Logitech K750 MAC | Dell UltraSharp U2913WM + Dell Professional P2210H | Mac OS X 10.11 & Clover

HaMAC C2D | MSI P45-8D | Core 2 Duo E7600 3.06GHz  | 4GB DDR2 677mhz | Seagate 500GB | Nvidia Quadro NVS295 256MB | ALC 888 | Realtek 8111C | AirPort Extreme BCM4321 | Mac OS X 10.6.8 & Clover

MacBookPro8,1 | Core i5 2415M | 8GB DDR3 1066MHz | Samsung 840 PRO 128GB SSD | HD3000 | Mac OS X 10.11

HTPC - Intel NUC DN2820FYKH | Intel Celeron 2820 | 4GB DDR3 | 64GB SSD | Intel HD Graphics | ALC283 | OpenELEC


#7 iBlond

iBlond
  • Members
  • 97 postów

Napisano 16 październik 2014 - 23:19

Gdzie wrzucić kexty w Clover 2953 ? Do "other"?


OS X 10.11.6 blackapple.gif | Intel Core i7-6700K 4GHz | Asus PRO GAMING Z170I MSI GeForce GTX960 | Corsair LPX DDR4 2x8GB 3000MHz | AUDIO: Roeltek ALC1150 I    

                               BCM94352Z DW1560 Wireless-AC 867M WiFi, Bluetooth 4.0 NGFF M.2

- MakBook Pro 9,2 13.3 (A1278) 

 


#8 arielvanp

arielvanp
  • Donator
  • 1160 postów
  • LocationŻory PL / Cork IE

Napisano 16 październik 2014 - 23:38

Gdzie wrzucić kexty w Clover 2953 ? Do "other"?


Folder zrob 10.10

haMAC i7 | ASUS Z87 Gryphon | Core i7-4790k | 16 GB DDR3 1600MHz | Toshiba Q series 128GB SSD x2 (raid0) & Seagate ST1000DM003-9YN162 1TB HDD | Asus Geforce GTX 760 2GB | ALC 892 | FiiO E10 | i217V | AirPort Extreme BCM94360CD | Apple IR & Bluetooth 4.0 | Apple Magic Mouse | Logitech K750 MAC | Dell UltraSharp U2913WM + Dell Professional P2210H | Mac OS X 10.11 & Clover

HaMAC C2D | MSI P45-8D | Core 2 Duo E7600 3.06GHz  | 4GB DDR2 677mhz | Seagate 500GB | Nvidia Quadro NVS295 256MB | ALC 888 | Realtek 8111C | AirPort Extreme BCM4321 | Mac OS X 10.6.8 & Clover

MacBookPro8,1 | Core i5 2415M | 8GB DDR3 1066MHz | Samsung 840 PRO 128GB SSD | HD3000 | Mac OS X 10.11

HTPC - Intel NUC DN2820FYKH | Intel Celeron 2820 | 4GB DDR3 | 64GB SSD | Intel HD Graphics | ALC283 | OpenELEC


#9 Marucins

Marucins

    Witcher

  • Moderators
  • 1827 postów
  • LocationPL (Bia)

Napisano 17 październik 2014 - 05:46

Nowy iTunes mnie denerwuje - gdzie panel boczny!?


haMac Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme (BCM94360CD) # SeaSonic Platinum-1200 (SS-1200XP3) # Phanteks Enthoo Primo
Spoiler

Staram się pisać poprawnie po polsku FlagaPL.gif

#10 wieniu26

wieniu26
  • Members
  • 170 postów

Napisano 17 październik 2014 - 06:28

Witam,

Najwidoczniej nie ma. Jest tylko górny. Mnie też ciężko się przestawić :(

Boczny wyskakuje jak kliknę na urządzenia, podcast.


10.7.2 | Asus G51JX | i7-720QM | HM55, Intel 5 series | GTS 360M | ALC663 | AR8131 | AR9285 |ST9500420AS
10.9.5 | MacBook pro 15'' mid 2010

10.10 rMBP 13,3'' Retina Late 2013


#11 Logic

Logic
  • Members
  • 74 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 17 październik 2014 - 06:54

Patrzył juz ktos jak sie ma sprawa kextow ATI? Cos poprawiali?

I7-2600k@4.6GHz | Asus P8Z68-V PRO | 16GB RAM | EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+


#12 Grzesiek13

Grzesiek13
  • Moderators
  • 1725 postów
  • LocationNowy Sącz

Napisano 17 październik 2014 - 07:51

Sprawdzę dzisiaj czy dodali jakieś nowe framebuffery. W nowych makach mamy M290X (Pitcaim) oraz M295X (Tonga - w AMD9000Controller) - wniosek jest jeden, całe wsparcie dla Hawaii (i Bonaire) jest zrobione na odczepnego. Skupią się właśnie na dopracowywaniu AMD9000Controller. Z resztą od wydania pierwszych kextów dla Hawaii nie poprawili ani jednego bugu...


  • Logic lubi to

10.12|BitFenix Phenom M |Intel Core i3 6100|ASRock B250M Pro 4|8GB RAM DDR4|Intel HD 530|ADATA Ultimate SU800 256GB|BeQuiet L8 400W|Dell P2314H
Jeśli naprawdę myślisz że "piszesz poprawnie po polsku" to wróć się do każdego swojego posta i popraw źle użyte apostrofy
Nawet nie próbuj męczyć mnie na PW, od tego jest forum


#13 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10528 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 17 październik 2014 - 08:35

A jak ostatecznie sprawa Maxwelli ? Np 750 Ti ? Nie mam już GTX660, szykowałem się na GTX960 ale ma być w przyszłym roku dopiero i myślę przezimować na 750Ti.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 16 GB RAM | HD4600 | 250 GB macOS + 500 GB + 1 TB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#14 Grzesiek13

Grzesiek13
  • Moderators
  • 1725 postów
  • LocationNowy Sącz

Napisano 17 październik 2014 - 09:13

OpenCL i Core Image nadal nie działają, może przy okazji finalnej wersji coś poprawią ale od pewnego czasu numeracja u nvidii stoi na 343.01.01 i nie zdziwię się jak to będą finalne wersje dla 10.10. Jeśli tak będzie to przy okazji 10.10.1 wezmą się za resztę, oby nie :)


10.12|BitFenix Phenom M |Intel Core i3 6100|ASRock B250M Pro 4|8GB RAM DDR4|Intel HD 530|ADATA Ultimate SU800 256GB|BeQuiet L8 400W|Dell P2314H
Jeśli naprawdę myślisz że "piszesz poprawnie po polsku" to wróć się do każdego swojego posta i popraw źle użyte apostrofy
Nawet nie próbuj męczyć mnie na PW, od tego jest forum


#15 hubiii

hubiii
  • Members
  • 29 postów

Napisano 17 październik 2014 - 12:11

u Was też zniknela instalka po instalacji 10.10 ?


MP 5.1 RAID, SSD, GTX 660, 12GB, Dual screen, MBP 1.8 CD 15", MBP 13" Retina i5, PM G5 2.0DP, 2x IBook mydelniczka, 1x tytanic g4,

HAMAC serwer: Asrock h87 Fatal1ty Performance, i3 4150, 4gb, gforce 610, 4tb storage.


#16 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10528 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 17 październik 2014 - 13:14

Zawsze tak jest.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 16 GB RAM | HD4600 | 250 GB macOS + 500 GB + 1 TB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#17 hubiii

hubiii
  • Members
  • 29 postów

Napisano 17 październik 2014 - 13:37

;) , widzisz.. wszystko przez to ze raz na rok lub rzadziej robie upd systemu


MP 5.1 RAID, SSD, GTX 660, 12GB, Dual screen, MBP 1.8 CD 15", MBP 13" Retina i5, PM G5 2.0DP, 2x IBook mydelniczka, 1x tytanic g4,

HAMAC serwer: Asrock h87 Fatal1ty Performance, i3 4150, 4gb, gforce 610, 4tb storage.


#18 Marucins

Marucins

    Witcher

  • Moderators
  • 1827 postów
  • LocationPL (Bia)

Napisano 17 październik 2014 - 15:18

Clover r2953 ładnie łyknął aktualizację z 10.9.5 na 10.10 metodą dla zwykłego Maca (prosto z App Store)?


haMac Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme (BCM94360CD) # SeaSonic Platinum-1200 (SS-1200XP3) # Phanteks Enthoo Primo
Spoiler

Staram się pisać poprawnie po polsku FlagaPL.gif

#19 AdamiPL

AdamiPL
  • Members
  • 642 postów
  • LocationPeterborough / UK

Napisano 17 październik 2014 - 17:43

tak u mnie clover r2953 łyknął idealnie aktualizację z 10.9.5 do 10.10, jedyne co zrobiłem przed tym to utworzyłem katalog w cloverze z kextami do 10.10 :)


 MacBook Pro 15" 2012 / i7 2,6 Ghz / 8GB DDR3 / GT650M 1GB + HD4000 1,5GB / 500GB SSD + 640GB data

Asus Z87 Pro (V edition), Intel Core I3-4170, Thermalrigh Macho rev. B, Gigabyte GeForce GTX650TI 2GB, Dell P2310HC, 20GB DDR3@2400, Z87 , I217V, ALC1150, BCM94360CD, Crucial MX100 128GB - OSX, Samsung EVO 850 250GB - Windows, Fractal R5 - Sierra 10.12.2
Sun Ultra 27 Workstation : Intel Quad Core Xeon 2.93 GHz (W3540),1Gb AMD ATI FirePro V4900 / AMD Radeon 5750 1GB (JUNIPER) / Gigabyte GeForce GTX650 TI 2GB, Dell P2310Hc, 12GB DDR3@1600, X58, Intel 82567LM-2 , BCM94360CD, ALC889A , SB X-fi Surround 5.1 Pro USB, CRUCIAL MX100 128GB Magic Mouse A1296 - Yosemite 10.10.5
Dell Precision T3400 : Intel Core 2 DUO 3GHz (e8400), AMD Radeon 5750 1GB (JUNIPER), Broadcom NetXtreme BCM5722D, WDC WD1502FYPS-02W3B0, 4 x 2GB DDR2 GEIL - Mavericks 10.9.5
ASUS X53SJ : Intel Core i7 (2630qm), OPTIMUS Intel HD 3000 + GeForce GT520m, 2 x 4 GB - Mountain Lion 10.8.5

facebook.pnghackintosh #Polska #Poland (Grupa FB) / UK HACKINTOSH SUPPORT - MORE ON PM


#20 Marucins

Marucins

    Witcher

  • Moderators
  • 1827 postów
  • LocationPL (Bia)

Napisano 17 październik 2014 - 18:19

A u mnie łyknąć łyknął ale obecnie KP wali. Nie wiem dlaczego.

Przekopiowałem całą zawartość 10.9 do nowego 10.10. Puściłem instalkę wszystko było ok, ale podczas bootowania zaliczył zwis więc pociągnąłem z hebla i kolejne booty już nie idą.

Ponowna instalacja pomogła.

Widocznie za pierwszym razem zakrztusił się dzięcioł.

Dźwięku nie ma :)

 

 

//edit

 

EFI urosło w:

 

Screen_Shot_2014_10_17_at_20_41_38.png

 

wywalić FIRMWARE i UPDATERS ?


haMac Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme (BCM94360CD) # SeaSonic Platinum-1200 (SS-1200XP3) # Phanteks Enthoo Primo
Spoiler

Staram się pisać poprawnie po polsku FlagaPL.gif




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych