Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Yosemite OS X 10.10


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
59 odpowiedzi w tym temacie

#21 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10397 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 18 październik 2014 - 09:06

Jak wywalisz to znowu ściągnie :) Trzeba pobawić się z wartościami w SMBIOSie, żeby OS X widział kompa jako najnowszego i nie chciał robić update firmware.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#22 AdamiPL

AdamiPL
  • Members
  • 639 postów
  • LocationPeterborough / UK

Napisano 18 październik 2014 - 10:42

do osób które mają również winzgroze obok osx'a. Po update też wam poleciał Windows 8.1? :)


 MacBook Pro 15" 2012 / i7 2,6 Ghz / 8GB DDR3 / GT650M 1GB + HD4000 1,5GB / 275GB SSD

Asus Z87 Pro (V edition), Intel Core I3-4170, Thermalrigh Macho rev. B, Gigabyte GeForce GTX650TI 2GB, Dell P2310HC, 20GB DDR3@2400, Z87 , I217V, ALC1150, BCM94360CD, Crucial MX100 128GB - OSX, Samsung EVO 850 250GB - Windows, Fractal R5 - Sierra 10.12.2
Sun Ultra 27 Workstation : Intel Quad Core Xeon 2.93 GHz (W3540),1Gb AMD ATI FirePro V4900 / AMD Radeon 5750 1GB (JUNIPER) / Gigabyte GeForce GTX650 TI 2GB, Dell P2310Hc, 12GB DDR3@1600, X58, Intel 82567LM-2 , BCM94360CD, ALC889A , SB X-fi Surround 5.1 Pro USB, CRUCIAL MX100 128GB Magic Mouse A1296 - Yosemite 10.10.5
Dell Precision T3400 : Intel Core 2 DUO 3GHz (e8400), AMD Radeon 5750 1GB (JUNIPER), Broadcom NetXtreme BCM5722D, WDC WD1502FYPS-02W3B0, 4 x 2GB DDR2 GEIL - Mavericks 10.9.5
ASUS X53SJ : Intel Core i7 (2630qm), OPTIMUS Intel HD 3000 + GeForce GT520m, 2 x 4 GB - Mountain Lion 10.8.5

facebook.pnghackintosh #Polska #Poland (Grupa FB)   / UK HACKINTOSH SUPPORT - MORE ON PM


#23 Marucins

Marucins

    Witcher

  • Moderators
  • 1824 postów
  • LocationPL (Bia)

Napisano 18 październik 2014 - 13:14

Z "BiosVersion" było łatwo ale skąd dorwać "BiosReleaseDate" skoro na stronie Apple nie ma nowej wersji B07?

 

http://support.apple.com/kb/ht1237


haMac Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme (BCM94360CD) # SeaSonic Platinum-1200 (SS-1200XP3) # Phanteks Enthoo Primo
Spoiler

Staram się pisać poprawnie po polsku Dołączona grafika

#24 Marecki_

Marecki_
  • Members
  • 183 postów

Napisano 18 październik 2014 - 14:34

Widzę że same problemy z tym yosemite. Tak się zastanawiam po co instalować go w ogóle skoro na Mavericksie wszystko działa dobrze a yosemite jak dla mnie jest po prostu brzydki....przekombinowany mam tylko nadzieje że Apple pojdzie po rozum do głowy i kolejny osx będzie bardziej miły dla oka i będzie miał to "cos" co wyróżniało go na tle innych systemów. A wy jakie macie przemyślenia na ten temat ?


Asus Z97-Pro Wi-Fi AC I Core I5 4690K - Noctua U14S I GTX 980Ti Strix OC I G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (2x4GB) I SSD Samsung 850EVO 120GB & 850 PRO 250GB , HDD 500GBI DVD-RW I Seasonic X-850 KM3

I Obudowa Fractal R5 Black I FP241W 24" I Yosemite Retail I


#25 Andyx

Andyx
  • Members
  • 167 postów
  • LocationŁódź

Napisano 18 październik 2014 - 14:52

Początki nowej wersji OSX są trudne, za parę dni pewnie wiele się wyjaśni. Dla mnie grafika ok, ale ja funkcjonalność ma większe znaczenie. 

Dla mnie super niezbędna funkcja dyktowania w języku polskim, działa rewelacyjnie, warta tych niedogodności które mam i z którymi walczę.

Też miałem lapka bardzo dobrze działającego na 10.9.5 ...teraz na 10.10 sporo problemów ale z czasem znikną.


 10.12 + Win 10 UEFI : ASUS Z87 GRYPHON (Bios 2103 z 2014/09/12) | Core i7-4770K podkręcony 4.3GHz | BeQuiet Dark Rock 3 | 16GB DDR 1600 Patriot | Asus Strix GTX 970 | 256GB SSD Samsung 850 | 256GB SSD Windows 10 | 1TB HDD WD Black | ALC892 | Wifi Broadcom BCM43225 | ORICO BT USB Bluetooth 4.0 | głośnik BT/USB Sound Blaster Axx SBX10 | Klawiatura Apple USB 

 10.12: Laptop Lenovo G510 (Bios 3.05) | Core i5-4200M | 8GB DDR3 | Intel HD4600 | 500GB SSD Samsung Evo |  Audio: CX20757 | AR9485(Bluetooth) | Wifi USB Realtek RTL8188CU (Nowe sterowniki - działa idealnie na 10.12) |  nie działa: wifi z karty wewnątrz laptopa Atheros AR 9485, czytnik kart


#26 Trixel

Trixel
  • Members
  • 154 postów
  • LocationAleksandrów Łódzki

Napisano 18 październik 2014 - 15:49

Tak się zastanawiam czy jest sens instalować? Mam w pełni odpalonego Mountain Liona. Nowy styl graficzny naprawdę mi się podoba. Nie wiem czemu większość ludzi na niego narzeka :).


08960844573552721588.png

Jeśli mógłbym w czymś pomóc zapraszam na PW! 


#27 danielosx86

danielosx86
  • Members
  • 304 postów

Napisano 22 październik 2014 - 20:40

Chyba wraz z Yosemite powrócił bug Open CL na Nvidiach, nawet z web drivers. GTX 650 znów zostaje na najwyższych obrotach :/


Hackintosh ASRock H61M-VS | Intel Core i5-2300 | 8 GB RAM 1333MHz | Gigabyte GeForce GTX650OC 1GB | TP-Link TL-WDN4800 | Samsung 840 Evo 250GB | Samsung 650 EVO 120GB | Apple Keyboard | Magic Mouse | macOS Sierra 10.12

MacBook Air 13" Mid 2012 | Intel Core i5 | 8 GB RAM  | Intel HD4000 | 128 GB SSD | macOS Sierra 10.12

PowerMac G5 | Power PC Dual Core 2 GHz | 2 GB RAM | GeForce 6600LE | 120 GB | Mac OS X Leopard 10.5.8

iPhone 6 16 GB Space Grey iOS 10


#28 Grzesiek13

Grzesiek13
  • Moderators
  • 1712 postów
  • LocationNowy Sącz

Napisano 22 październik 2014 - 21:50

Właśnie to sprawdzam ale na Maxwellu ładnie schodzi  Pomęczyłem dłużej i wisi... :/ 


10.12.3 | BitFenix Phenom M |Intel Core i3 6100|MSI B150 Mortar|8GB RAM DDR4|Intel HD 530|Silicon Power S55 240 GB|BeQuiet L8 400W|Dell P2314H
Jeśli naprawdę myślisz że "piszesz poprawnie po polsku" to wróć się do każdego swojego posta i popraw źle użyte apostrofy
Nawet nie próbuj męczyć mnie na PW, od tego jest forum


#29 arnon

arnon
  • Members
  • 1275 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 25 październik 2014 - 20:31

Tak się zastanawiam czy jest sens instalować? Mam w pełni odpalonego Mountain Liona. Nowy styl graficzny naprawdę mi się podoba. Nie wiem czemu większość ludzi na niego narzeka :).

Jak Ci się podoba styl graficzny, to łap coś takiego:

http://www.techly.co...-os-x-mavericks/

Co prawda, tam jest napisane, że to jest na OS X Mavericks, ale na Mountain Lionie również działa :)


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif:)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#30 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 15825 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 25 październik 2014 - 21:02

Albo ja jestem ślepy, albo Apple przyciął, bo ja nie widzę "dark mode". Jak się to włącza...


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#31 Soker

Soker
  • Members
  • 127 postów

Napisano 25 październik 2014 - 21:12

Preferencje -> Ogólne -> i masz tam do zaznaczenia opcje "Użyj ciemnego paska menu i Docka"


GA-G31M-ES2L || Intel Core 2 Quad 2,33 GHz, SSE/SSE2/SSE3 || Intel ICH7 || GeForce GTX 750 Ti || Realtek ALC883 || TL-WN723N || WDC WD10EARS SATA :: Mavericks 10.9.4 :: Clover ::


#32 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 15825 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 25 październik 2014 - 22:52

hehe, dzięki, co ślepemu po oczach...

 

Szkoda tylko że ciemny styl dotyczy wyłącznie paska menu i docka, reszta interface'u pozostaje jasna...


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#33 hubiii

hubiii
  • Members
  • 29 postów

Napisano 27 październik 2014 - 21:35

chyba w opjach dostepności ( dla gluchych i slabowidzacych ) można jeszcze te rozmycia i przezroczystosci zmienic


MP 5.1 RAID, SSD, GTX 660, 12GB, Dual screen, MBP 1.8 CD 15", MBP 13" Retina i5, PM G5 2.0DP, 2x IBook mydelniczka, 1x tytanic g4,

HAMAC serwer: Asrock h87 Fatal1ty Performance, i3 4150, 4gb, gforce 610, 4tb storage.


#34 Grzesiek13

Grzesiek13
  • Moderators
  • 1712 postów
  • LocationNowy Sącz

Napisano 27 październik 2014 - 21:40

Tutaj nawet nie o przeźroczystość chodzi tylko o ogólmy ciemny motyw, którego po prostu brakuje. Chciałem używać tego ciemnego stylu ale w połączeniu z jasnym stylem okien to po prostu źle wygląda, żadnej ulgi dla oczu


10.12.3 | BitFenix Phenom M |Intel Core i3 6100|MSI B150 Mortar|8GB RAM DDR4|Intel HD 530|Silicon Power S55 240 GB|BeQuiet L8 400W|Dell P2314H
Jeśli naprawdę myślisz że "piszesz poprawnie po polsku" to wróć się do każdego swojego posta i popraw źle użyte apostrofy
Nawet nie próbuj męczyć mnie na PW, od tego jest forum


#35 hubiii

hubiii
  • Members
  • 29 postów

Napisano 27 październik 2014 - 23:07

ustaw ciemne tła :DDDD i przezroczystośc na 50% :DD

ja niestety po tygodniu użytkowania wrócilem do mavericsa, jakoś przeboleje dzwonienie z ip przez komputer, czcionki i ogolnie lipny wygląd do tego nie chodzące sterowniki od wacoma - dziekuje postoje może za pół roku się przesiąde puki co M spełnia moje oczekiwania w 100%


MP 5.1 RAID, SSD, GTX 660, 12GB, Dual screen, MBP 1.8 CD 15", MBP 13" Retina i5, PM G5 2.0DP, 2x IBook mydelniczka, 1x tytanic g4,

HAMAC serwer: Asrock h87 Fatal1ty Performance, i3 4150, 4gb, gforce 610, 4tb storage.


#36 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 15825 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 28 październik 2014 - 00:35

Nowa metoda uruchamiania Audio dla Yosemite i starszych systemów. Metoda wyłącznie dla Clovera, za to NIE wymaga modyfikacji jakichkolwiek kextów systemowych, odporna na aktualizacje.

 

Proszę o testy i opinie:

http://hamac.pl/topi...szych-systemów/


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#37 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10397 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 04 listopad 2014 - 08:15

No to mamy już betę 10.10.1


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#38 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 15825 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 04 listopad 2014 - 11:46

No to piknie... i pytanie czy są tam znaki Z97?

 

Ma ktoś dostęp do bety 10.10.1?


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#39 Grzesiek13

Grzesiek13
  • Moderators
  • 1712 postów
  • LocationNowy Sącz

Napisano 04 listopad 2014 - 13:22

Ja liczyłem na nowe kexty do Maxwelli, wbudowane wsparcie by się przydało ale patrząc na changelog łatają tylko bugi. Pierwszej bety spodziewałem się w grudniu :)


10.12.3 | BitFenix Phenom M |Intel Core i3 6100|MSI B150 Mortar|8GB RAM DDR4|Intel HD 530|Silicon Power S55 240 GB|BeQuiet L8 400W|Dell P2314H
Jeśli naprawdę myślisz że "piszesz poprawnie po polsku" to wróć się do każdego swojego posta i popraw źle użyte apostrofy
Nawet nie próbuj męczyć mnie na PW, od tego jest forum


#40 arnon

arnon
  • Members
  • 1275 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 04 listopad 2014 - 15:35

No to piknie... i pytanie czy są tam znaki Z97?

 

Ma ktoś dostęp do bety 10.10.1?

http://mackozer.myap...ji-os-x-10-10-1

Każdy, kto ma Yosemite, ma dostęp do bety.


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif:)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych