Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie
- - - - -

MSI Z77A-G43 - ALC892 + kexty

MSI Z77A-G43 ALC892

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 kaefpe

kaefpe
  • Members
  • 64 postów
  • Location/Users/kaefpe

Napisano 19 październik 2014 - 20:53

Jakby ktoś miał problem z uruchomieniem dźwięku na Yosemite i MSI Z77A-G43, oto metoda której ja używam (działa także na Mavericks).

 

1. Instaluje kext AppleHDA.kext za pomocą Kext Wizard, następnie zaznaczam "Repair permission"

oraz "Rebuild cache" i daje Execute  / czekam aż się wykona - trochę to potrwa :)

 

2. Reboot systemu

 

3. Instaluje HDAEnabler1.kext, potem znowu daje "Repair permission" oraz "Rebuild cache" i znowu czekam...

 

4. Reboot systemu

 

Gotowe! Kexty do pobrania tutaj: https://www.sendspace.com/file/olpw1d (jutro wrzuce do siebie na serwer, dzisiaj nie mam już czasu)

 

Znany z Mavericks'a problem, który wystąpi zapewne także w Yosemita, to że gdy robiłem aktualizację systemu to dźwięk znikał i musiałem od nowa dodać dodać kexty kolejno jak opisane powyżej. Nie chciało mi się kąbinować z innymi rozwiązaniami, skoro to działa a systemu nie aktualizuje się aż tak często żeby wykonanie tej procedury było bardzo uciążliwe

 

PS. System odpalamy z argumentem kext-dev-mode=1 w Cloverze

 

Jeśli ktoś na lepszy, sprawdzony i działający sposób, gdzie nie trzeba dodawać ponownie kextów po aktualizacji systemu to niech się podzieli.


iPhone 6s Silver (64GB) | Nike+ FuelBand SE | Fitbit Charge HR | Fitbit Aria | OSX 10.11.1

Hackintosh: - Intel Pentium G2030 - 3GHz | MSI Z77A-G43 | 8GB DDR3 - 1600MHz - GeForce GTX 660 OC 2048MB | Seagate 2TB / 7200rpm, SATAIII, 64M cache


#2 HertzPL

HertzPL
  • Members
  • 77 postów
  • LocationKraków

Napisano 19 październik 2014 - 21:07

Niestety nie poszło... Zainstaluje na czysto 10.10 na osobnej partycji. Może mam nasyfione dlatego nie działa...


10.9.5 / Win 7
Hamac1: CPU: I5 3570k GPU: Gigabyte GTX 770 MOBO: MSI Z77A-G43 RAM: 8gb RAM SSD: Samsung 840 PRO 128gb HDD: WD BLUE 1TB PSU: OCZ 600W CASE: ZALMAN Z11 Monitors: Dell U2312HM & Benq GW2460HM Keyboard: Razer Lycosa Mouse: Logitech G9x


#3 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10658 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 19 październik 2014 - 21:18

http://hamac.pl/topi...us-msi/?p=95750


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#4 HertzPL

HertzPL
  • Members
  • 77 postów
  • LocationKraków

Napisano 19 październik 2014 - 22:06

Kicha...

Dalej nic nie pomaga...

NCbVCz7.png

Na czystej instalce też nic nie poszło... 

Nie wiem o co chodzi, zrobiłem chyba wszystko co tylko można.


10.9.5 / Win 7
Hamac1: CPU: I5 3570k GPU: Gigabyte GTX 770 MOBO: MSI Z77A-G43 RAM: 8gb RAM SSD: Samsung 840 PRO 128gb HDD: WD BLUE 1TB PSU: OCZ 600W CASE: ZALMAN Z11 Monitors: Dell U2312HM & Benq GW2460HM Keyboard: Razer Lycosa Mouse: Logitech G9x


#5 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10658 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 19 październik 2014 - 23:00

Musi działać innej opcji nie ma, jedyne co zmieniasz w tym tutku to binpatch.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#6 HertzPL

HertzPL
  • Members
  • 77 postów
  • LocationKraków

Napisano 19 październik 2014 - 23:17

Musi działać innej opcji nie ma, jedyne co zmieniasz w tym tutku to binpatch.


Binpatch czyli wrzucenie tego kodu z podlinkowanego przez ciebie tematu do config.plist? Jezeli tak to dokladnie tak wszystko zrobilem i nic...

10.9.5 / Win 7
Hamac1: CPU: I5 3570k GPU: Gigabyte GTX 770 MOBO: MSI Z77A-G43 RAM: 8gb RAM SSD: Samsung 840 PRO 128gb HDD: WD BLUE 1TB PSU: OCZ 600W CASE: ZALMAN Z11 Monitors: Dell U2312HM & Benq GW2460HM Keyboard: Razer Lycosa Mouse: Logitech G9x


#7 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10658 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 19 październik 2014 - 23:26

Sam binpatch nie wystarczy ! Proszę czytać, zacytuję swój post z linka:

 

Te kexty działają OK na finalu ale z innym binpatchem.

 

 

Pierwsza strona tematu z plikami i instrukcjami do audio: http://hamac.pl/topi...00-on-asus-msi/

W instrukcji do ALC892 widnieje:

 

- Wykonać bin patch AppleHDA

sudo perl -pi -e 's|\x84\x19\xd4\x11|\x92\x08\xec\x10|g' /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/Contents/MacOS/AppleHDA
sudo perl -pi -e 's|\x83\x19\xd4\x11|\x00\x00\x00\x00|g' /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/Contents/MacOS/AppleHDA

 

Zamiast tego robisz:

 

sudo perl -pi -e 's|\x8b\x19\xd4\x11|\x92\x08\xec\x10|g' /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/Contents/MacOS/AppleHDA

Lub pomijasz i stosujesz wpis w Cloverze, który zamieściłem.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#8 HertzPL

HertzPL
  • Members
  • 77 postów
  • LocationKraków

Napisano 19 październik 2014 - 23:30

Zrobilem wpis i wszystko tak jak w tutku i nic. Czy moze to wina nieodpowiednich kextow?

10.9.5 / Win 7
Hamac1: CPU: I5 3570k GPU: Gigabyte GTX 770 MOBO: MSI Z77A-G43 RAM: 8gb RAM SSD: Samsung 840 PRO 128gb HDD: WD BLUE 1TB PSU: OCZ 600W CASE: ZALMAN Z11 Monitors: Dell U2312HM & Benq GW2460HM Keyboard: Razer Lycosa Mouse: Logitech G9x


#9 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10658 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 19 październik 2014 - 23:43

Nie zrobiłeś wszystkiego tak jak w tutku bo by działało, jak nie działa rób jeszcze raz bo musi działać. Testowałem.

Warunek to mieć czyste AppleHDA w systemie.

 

Oczywiście kolejna rzecz, którą trzeba wyoślić bo nie jest napisane, sekcja KextsToPatch ma się znaleźć w KernelAndKextPatches - przeglądnij strukturę config.plist: http://clover-wiki.z...figuration-file


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#10 HertzPL

HertzPL
  • Members
  • 77 postów
  • LocationKraków

Napisano 20 październik 2014 - 08:24

coś takiego dodałem do Configa: 

0lWVTdj.png

Config: https://www.sendspace.com/file/dvwl3w

kexty pobrałem te co podrzucił kaefpe i wrzucałem je tak jak mówił przez Kext Wiza, który niby zainstalował wszystko poprawnie, ale w S/L/E nic nie ma...

 

EDIT:

Audio Injection dałem na 1.


10.9.5 / Win 7
Hamac1: CPU: I5 3570k GPU: Gigabyte GTX 770 MOBO: MSI Z77A-G43 RAM: 8gb RAM SSD: Samsung 840 PRO 128gb HDD: WD BLUE 1TB PSU: OCZ 600W CASE: ZALMAN Z11 Monitors: Dell U2312HM & Benq GW2460HM Keyboard: Razer Lycosa Mouse: Logitech G9x


#11 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10658 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 20 październik 2014 - 09:01

Przeciez pisalem ze to jest do kextow od 314TeRa !!! Id ma być 12 i pliki od admina oraz postepowanie z jego tutka poza binpatchem.

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#12 kaefpe

kaefpe
  • Members
  • 64 postów
  • Location/Users/kaefpe

Napisano 20 październik 2014 - 09:08

@HertzPL ale masz config, jak wrócę z pracy to pokaże Ci mój - nie mam tam ponad połowy tego co Ty masz w swoim :))

 

ps. do ethernetu jakiego kextu używasz?

ps2. @oswaldini - czy ta metoda od 314TeRa rozwiązuje problem w przypadku aktualizacji systemu, czy trzeba też coś poprawiać po zrobieniu update'u?


iPhone 6s Silver (64GB) | Nike+ FuelBand SE | Fitbit Charge HR | Fitbit Aria | OSX 10.11.1

Hackintosh: - Intel Pentium G2030 - 3GHz | MSI Z77A-G43 | 8GB DDR3 - 1600MHz - GeForce GTX 660 OC 2048MB | Seagate 2TB / 7200rpm, SATAIII, 64M cache


#13 HertzPL

HertzPL
  • Members
  • 77 postów
  • LocationKraków

Napisano 20 październik 2014 - 09:14

@HertzPL ale masz config, jak wrócę z pracy to pokaże Ci mój - nie mam tam ponad połowy tego co Ty masz w swoim :))

 

ps. do ethernetu jakiego kextu używasz?

ps2. @oswaldini - czy ta metoda od 314TeRa rozwiązuje problem w przypadku aktualizacji systemu, czy trzeba też coś poprawiać po zrobieniu update'u?

ja mam RealtekRTL81xx


10.9.5 / Win 7
Hamac1: CPU: I5 3570k GPU: Gigabyte GTX 770 MOBO: MSI Z77A-G43 RAM: 8gb RAM SSD: Samsung 840 PRO 128gb HDD: WD BLUE 1TB PSU: OCZ 600W CASE: ZALMAN Z11 Monitors: Dell U2312HM & Benq GW2460HM Keyboard: Razer Lycosa Mouse: Logitech G9x


#14 HertzPL

HertzPL
  • Members
  • 77 postów
  • LocationKraków

Napisano 20 październik 2014 - 09:38

Padam... wrzuciłem kexty od 314TeRa, powrzucałem wszystko jak było w tutku i dalej dupa. Nie rozumiem w takim razie czemu Kaefpe jakoś zrobił tak jak napisał w 1szym poście i wszystko śmiga, a jak ja z tym walcze to lipa. Mam rozumieć, że jedyną poprawną politycznie wersją jest ta posklejana z tutka od 314TeRa i tego binpacha: (http://hamac.pl/topi...us-msi/?p=95750). 


10.9.5 / Win 7
Hamac1: CPU: I5 3570k GPU: Gigabyte GTX 770 MOBO: MSI Z77A-G43 RAM: 8gb RAM SSD: Samsung 840 PRO 128gb HDD: WD BLUE 1TB PSU: OCZ 600W CASE: ZALMAN Z11 Monitors: Dell U2312HM & Benq GW2460HM Keyboard: Razer Lycosa Mouse: Logitech G9x


#15 kaefpe

kaefpe
  • Members
  • 64 postów
  • Location/Users/kaefpe

Napisano 20 październik 2014 - 09:46

Możliwe że to kwestia tego co masz w Cloverze i configu. Jak już pisałem jak będę w domu to podeśle info co ja mam u siebie.

 

Możliwe że już tak sobie system tymi próbami i dziesiątkami kextów zawaliłeś że masz już pierdolnik nie do ogarnięcia.

Najlepiej zainstaluj 10.10 na czysto, gdy już dostaniesz mój config i info co gdzie mam w Cloverze i wtedy spróbuj moją metodę.


iPhone 6s Silver (64GB) | Nike+ FuelBand SE | Fitbit Charge HR | Fitbit Aria | OSX 10.11.1

Hackintosh: - Intel Pentium G2030 - 3GHz | MSI Z77A-G43 | 8GB DDR3 - 1600MHz - GeForce GTX 660 OC 2048MB | Seagate 2TB / 7200rpm, SATAIII, 64M cache


#16 HertzPL

HertzPL
  • Members
  • 77 postów
  • LocationKraków

Napisano 20 październik 2014 - 09:48

Możliwe że to kwestia tego co masz w Cloverze i configu. Jak już pisałem jak będę w domu to podeśle info co ja mam u siebie.

 

Możliwe że już tak sobie system tymi próbami i dziesiątkami kextów zawaliłeś że masz już pierdolnik nie do ogarnięcia.

Najlepiej zainstaluj 10.10 na czysto, gdy już dostaniesz mój config i info co gdzie mam w Cloverze i wtedy spróbuj moją metodę.

ok, w takim razie czekam i przeinstaluje na czysto... dzięki!


10.9.5 / Win 7
Hamac1: CPU: I5 3570k GPU: Gigabyte GTX 770 MOBO: MSI Z77A-G43 RAM: 8gb RAM SSD: Samsung 840 PRO 128gb HDD: WD BLUE 1TB PSU: OCZ 600W CASE: ZALMAN Z11 Monitors: Dell U2312HM & Benq GW2460HM Keyboard: Razer Lycosa Mouse: Logitech G9x


#17 kaefpe

kaefpe
  • Members
  • 64 postów
  • Location/Users/kaefpe

Napisano 02 listopad 2014 - 18:41

Sorry że dopiero teraz, ale nie miałem czasu za bardzo.

 

Tak wygląda mój config z Clovera:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
	<key>Boot</key>
	<dict>
		<key>Arguments</key>
		<string>kext-dev-mode=1 npci=0x2000</string>
		<key>Timeout</key>
		<integer>5</integer>
	</dict>
	<key>GUI</key>
	<dict>
		<key>Hide</key>
		<array>
			<string>Windows</string>
			<string>\EFI\BOOT\BOOTX64.EFI</string>
		</array>
		<key>Language</key>
		<string>en:0</string>
		<key>Mouse</key>
		<dict>
			<key>Enabled</key>
			<false/>
			<key>Speed</key>
			<integer>0</integer>
		</dict>
		<key>Scan</key>
		<dict>
			<key>Entries</key>
			<true/>
			<key>Legacy</key>
			<true/>
			<key>Tool</key>
			<true/>
		</dict>	
		<key>Theme</key>
		<string>iKafp</string>
		<key>Custom</key>
		<dict>
			<key>Entries</key>
			<array>
				<dict>
					<key>Path</key>
					<string>\EFI\BOOT\BOOTX64.efi</string>
					<key>Hidden</key>
					<true/>
				</dict>
			</array>
		</dict>
	</dict>
	<key>SMBIOS</key>
	<dict>
		<key>BiosReleaseDate</key>
		<string>10/12/2012</string>
		<key>BiosVendor</key>
		<string>Apple Inc.</string>
		<key>BiosVersion</key>
		<string>IM131.88Z.010A.B05.1210121459</string>
		<key>Board-ID</key>
		<string> usunięte na potrzeby tego wpisu </string>
		<key>BoardManufacturer</key>
		<string>Apple Inc.</string>
		<key>BoardSerialNumber</key>
		<string> usunięte na potrzeby tego wpisu </string>
		<key>BoardVersion</key>
		<string>iMac13,2</string>
		<key>Family</key>
		<string>iMac</string>
		<key>Manufacturer</key>
		<string>Apple Inc.</string>
		<key>ProductName</key>
		<string>iMac13,2</string>
		<key>SerialNumber</key>
		<string> usunięte na potrzeby tego wpisu </string>
		<key>SmUUID</key>
		<string> usunięte na potrzeby tego wpisu </string>
	</dict>	
	<key>RtVariables</key>
	<dict>
		<key>ROM</key>
		<string> usunięte na potrzeby tego wpisu </string>		
		<key>MountEFI</key>	
		<true/>
	</dict>	
	<key>SystemParameters</key>
	<dict>
		<key>InjectKexts</key>	
		<true/>
	</dict>
</dict>
</plist>

patrząc na ten twój config, to nie wiem po jaką cholerę Ci tam te wpisy skoro u mnie wg. tego powyżej działa usb 3.0, sieć, dźwięk, imessage, grafika(w tym obsługa wielu monitorów - testowałem na 2), wifi (karta wifi apple z macbook'a w adapterze mPCIe)

 

co do katalogów na partycji EFI to w katalogach mam to:

 

EFI/CLOVER/drivers64:

- FSInject-64.efi

- Ps2MouseDxe-64.efi

- UsbMouseDxe-64.efi

 

EFI/CLOVER/drivers64UEFI:

- CsmVideoDxe-64.efi

- FSInject-64.efi

- HFSPlus-64.efi

- OsxAptioFixDrv-64.efi

- OsxFatBinaryDrv-64.efi

 

EFI/CLOVER/kexts/10.10:

- AHCIPortInjector.kext

- AppleACPIPS2Nub.kext

- Disabler.kext

- FakeSMC.kext

- RealtekRTL8111.kext

- GenericUSBXHCI.kext

- IOAHCIBlockStorageInjector.kext

- VoodooPS2Controller.kext

- VoodooPS2Keyboard.kext

- VoodooPS2Mouse.kext

- VoodooPS2Trackpad.kext

 

co do kextów to połowa jest pewno nie potrzebna, ale nie chciało mi się wywalać :P


iPhone 6s Silver (64GB) | Nike+ FuelBand SE | Fitbit Charge HR | Fitbit Aria | OSX 10.11.1

Hackintosh: - Intel Pentium G2030 - 3GHz | MSI Z77A-G43 | 8GB DDR3 - 1600MHz - GeForce GTX 660 OC 2048MB | Seagate 2TB / 7200rpm, SATAIII, 64M cache


#18 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10658 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 02 listopad 2014 - 18:48

- CsmVideoDxe-64.efi kosz chyba, że nie masz UEFI GOP BIOS.

 

​OMFG ! Kolego przeca Ty nie masz nawet działającego PM = zaniżona wydajność, brak stanów turbo i zapewne brak sleep.

 

- AHCIPortInjector.kext - kosz, ew poprawka do config.plist

- AppleACPIPS2Nub.kext - kosz, chyba, że używasz PS2

- Disabler.kext - KOSZ !!!

- FakeSMC.kext - OK

- RealtekRTL8111.kext - OK

- GenericUSBXHCI.kext - OK + na Z77 potrzebne jeszcze wpisy do boot args do odpalenia USB2 w USB3, patrz temat o tym kextcie

- IOAHCIBlockStorageInjector.kext - koszt, ew poprawka do config.plist

- VoodooPS2Controller.kext - kosz, chyba, że używasz PS2

- VoodooPS2Keyboard.kext - kosz, chyba, że używasz PS2

- VoodooPS2Mouse.kext - kosz, chyba, że używasz PS2

- VoodooPS2Trackpad.kext - kosz, chyba, że używasz PS2


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#19 kaefpe

kaefpe
  • Members
  • 64 postów
  • Location/Users/kaefpe

Napisano 02 listopad 2014 - 19:03

PM? Sleep wyłączyłem w systemie bo faktycznie nie działał, tzn wybudzał się lecz nie reagował na mysz/klawiaturę czyli się zawieszał zaraz po wybudzeniu.


iPhone 6s Silver (64GB) | Nike+ FuelBand SE | Fitbit Charge HR | Fitbit Aria | OSX 10.11.1

Hackintosh: - Intel Pentium G2030 - 3GHz | MSI Z77A-G43 | 8GB DDR3 - 1600MHz - GeForce GTX 660 OC 2048MB | Seagate 2TB / 7200rpm, SATAIII, 64M cache


#20 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10658 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 02 listopad 2014 - 19:26

PM - Power Management = zarządzanie energią. Disabler wyłącza zarządzanie energią, nie masz stanów turbo procesora. G2030 nie ma turbo, co nie zmienia faktu, że jest to do poprawy.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: MSI Z77A-G43, ALC892

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych