Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Uniwersalne Legacy AppleHDA dla ALC882 883 888 1200 892 1150 dla Yosemite 10.10 , El Capitan 10.11

Legacy AppleHDA ALC882 ALC883 ALC888 ALC1200 ALC892 ALC1150

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
366 odpowiedzi w tym temacie

#21 Marucins

Marucins

    Witcher

  • Moderators
  • 1824 postów
  • LocationPL (Bia)

Napisano 28 październik 2014 - 20:23

1. Trzask, o którym pisałem przy 10.9 dalej występuje - http://hamac.pl/topi...ling-na-alc892/

 

 

2. Podpięcie słuchawek od frontu - przełączyć... przełącza wejście ale gdy nic nie gra na digitalu.

Tylko że nie ma żadnego dźwięku.

Mikrofon działa

Zrzut_ekranu_2014_10_28_o_20_28_31.png

 

3. Tył

Podpięcie - efekt

 

Zielone - Line IN - NIC

Niebieskie - Line OUT - NIC

Czerwone - Line OUT - Działa

Pomarańcz - CSUB - NIC

Czarne - Rear - NIC


haMac Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme (BCM94360CD) # SeaSonic Platinum-1200 (SS-1200XP3) # Phanteks Enthoo Primo
Spoiler

Staram się pisać poprawnie po polsku Dołączona grafika

#22 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 16047 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 28 październik 2014 - 20:27

Wyglada jakby były błędne uprawnienia. Sprawdź ponownie, przebuduj cache.

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#23 arielvanp

arielvanp
  • Donator
  • 1160 postów
  • LocationŻory PL / Cork IE

Napisano 28 październik 2014 - 20:44

arielvanp - to w takim razie po ostatnich poprawkach dla ALC1150 nie skopałem nic...

 

Teraz sprawdź go dokładnie jak możesz, bo ciekaw jestem czy ma te same błedy i problemy co u mnie:

1. Czy działa Spekaer - green line out analogowy

2. Czy działa HP (słuchawki) - czy po wpięciu ich wyciszony zostanie tylny line out - sprawdź też w preferencjach dźwięku czy po wpięciu słuchawek nie przerzuci Ci wyjścia np na cyfrowe, czy inny line out.

3. Jak działa cyfrowe wyjście z płyty, czy gra bez zacięć.

4. I jeszcze raz to samo co wyżej, ale po wybudzeniu ze sleep...

 

Celowo nie opisuje problemów aby nic nie sugerować...

1.Green line out dziala

2. Po wpieciu sluchawek do panelu przedniego obudowy , przelacza na wyjscie cyfrowe 

3. Aktualnie nie mam jak sprawdzic amplituner w salonie , przeniose komputer w wolnym czasie i sprawdze .

 

 

po wybudzeniu ze sleepu cisza w sluchawkach i glosnikach.


haMAC i7 | ASUS Z87 Gryphon | Core i7-4790k | 16 GB DDR3 1600MHz | Toshiba Q series 128GB SSD x2 (raid0) & Seagate ST1000DM003-9YN162 1TB HDD | Asus Geforce GTX 760 2GB | ALC 892 | FiiO E10 | i217V | AirPort Extreme BCM94360CD | Apple IR & Bluetooth 4.0 | Apple Magic Mouse | Logitech K750 MAC | Dell UltraSharp U2913WM + Dell Professional P2210H | Mac OS X 10.11 & Clover

HaMAC C2D | MSI P45-8D | Core 2 Duo E7600 3.06GHz  | 4GB DDR2 677mhz | Seagate 500GB | Nvidia Quadro NVS295 256MB | ALC 888 | Realtek 8111C | AirPort Extreme BCM4321 | Mac OS X 10.6.8 & Clover

MacBookPro8,1 | Core i5 2415M | 8GB DDR3 1066MHz | Samsung 840 PRO 128GB SSD | HD3000 | Mac OS X 10.11

HTPC - Intel NUC DN2820FYKH | Intel Celeron 2820 | 4GB DDR3 | 64GB SSD | Intel HD Graphics | ALC283 | OpenELEC


#24 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 16047 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 28 październik 2014 - 20:46

To jak na razie te samo bagno z 1150 i u mnie jest.

Do czasu sleep wszystko jest ok, a po sleep padają line-out green i HP, a do tego cyfrowe pada po 30 sek słuchania.

Cos czuje ze wciąż applehda nie do końca wspiera z97.

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#25 zet120

zet120
  • Donator
  • 814 postów

Napisano 28 październik 2014 - 20:59

P5Q-Pro ALC1200 - pierwsze testy - OK.

Inject w Cloverze rzeczywiście nie działa, zmieniłem stosowną sekcję w DSDT.

"Suwaczek" jest. :)

 

Załączony plik  Zrzut ekranu 2014-10-28 o 20.58.10.png   84,74 KB   2 Ilość pobrań


OSX 10.8.5 | OSX 10.9.5 | OSX 10.10 | Win7 | Ubuntu 14.04 | FreeBSD 10.1 RC2-RELEASE
Q6600 | P5Q-Pro (P45, ICH10R, IDE Marvell 88SE6111, ALC1200) | HD4850 | 2xDVD-RW IDE


#26 arthe

arthe
  • Members
  • 50 postów
  • LocationKraków

Napisano 28 październik 2014 - 21:15

Potwierdzam działanie i dodaje to co kolega wyżej - po restarcie należy przebudować ponownie cache kext wizardem i zrobić ponowny reboot.

 

Specyfikacja:

Gryphon Z87 / ALC892 / 10.10 oficjalny / Clover

 

Poniżej wklejam ustawienia w Cloverze dla mojej wersji:

 

1. Chodzi o zamieszczenie:

<key>Arguments</key>

<string>kext-dev-mode=1</string>
<key>Boot</key>
	<dict>
		<key>DefaultVolume</key>
		<string>Yosemite</string>
		<key>Fast</key>
		<false/>
		<key>Log</key>
		<false/>
		<key>Timeout</key>
		<integer>0</integer>
		<key>Arguments</key>
		<string>kext-dev-mode=1</string>
	</dict>

2. Chodzi o zamieszczenie:

<key>Audio</key>
<dict>
<key>Inject</key>
<string>7</string>
</dict>
<key>Devices</key>
	<dict>
		<key>Audio</key>
		<dict>
			<key>Inject</key>
			<string>7</string>
		</dict>
		<key>FakeID</key>
		<dict>
			<key>ATI</key>
			<string>0x683D1002</string>
		</dict>
	</dict>

3. Chodzi o zamieszczenie:

<dict>
<key>Comment</key>
<string>ALC892 patch</string>
<key>Find</key>
<data>ixnUEQ==</data>
<key>Name</key>
<string>AppleHDAController</string>
<key>Replace</key>
<data>kgjsEA==</data>
</dict>
<key>KernelAndKextPatches</key>
	<dict>
		<key>KextsToPatch</key>
		<array>
            <dict>
                <key>Name</key>
                <string>IOAHCIBlockStorage</string>
                <key>Find</key>
                <data>QVBQTEUgU1NEAA==</data>
                <key>Replace</key>
                <data>AAAAAAAAAAAAAA==</data>
            </dict>
			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>ALC892 patch</string>
				<key>Find</key>
				<data>ixnUEQ==</data>
				<key>Name</key>
				<string>AppleHDAController</string>
				<key>Replace</key>
				<data>kgjsEA==</data>
			</dict>
		</array>
		<key>AppleRTC</key>
		<false/>
		<key>AsusAICPUPM</key>
		<false/>
		<key>Debug</key>
		<false/>
		<key>KernelCpu</key>
		<false/>
        <key>KernelLapic</key>
        <false/>
	</dict>

PS: Bardzo dziękuję autorowi i osobom trzecim, które swoim wkładem ułatwiają nam życie! Dzięki Panowie jesteście wielcy!


Asus Gryphon Z87 | i5-4670K | Patriot 2x4GB 1866Mhz | Asus Radeon HD7770 | Samsung SSD 840 Pro 128GB | WD 1TB 64MB 7200 | Thermaltake Smart SE 550W 80 Bronze

UEFI Clover | Maverick 10.9.1


#27 Rudzielec

Rudzielec
  • Members
  • 8 postów

Napisano 28 październik 2014 - 22:29

Na Gryphonie Z87 z ALC892, Yosemicie 10.10 oraz Cloverze dźwięk śmiaga aż miło. 314TeR jesteś wielki!



#28 jbl485

jbl485
  • Members
  • 3 postów

Napisano 29 październik 2014 - 16:19

Postawiłem jeszcze raz system i tym razem udało się uruchomić dźwięk.

Widocznie inject audio w cloverze nie działa zbyt dobrze. Popchałem to przez dsdt, w cloverze został tylko patch na applehdacontroler. 

 

Płyta to msi p35-neo2/fir (ALC888/888t) i działa na niej wszystko po standardowych poprawkach w dsdt.

 

 

Dzięki wielkie 


Mac Pro 3.1 Retail 10.11.2 MSI P35 Neo2-FR, Intel Xeon E5450, 6GB DDR 2 800 MHz, Asus HD5770, ALC 888, SSD Goodram 60GB 
 

#29 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 16047 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 29 październik 2014 - 17:33

Postawiłem jeszcze raz system i tym razem udało się uruchomić dźwięk.

Widocznie inject audio w cloverze nie działa zbyt dobrze. Popchałem to przez dsdt, w cloverze został tylko patch na applehdacontroler. 

 

Płyta to msi p35-neo2/fir (ALC888/888t) i działa na niej wszystko po standardowych poprawkach w dsdt.

 

 

Dzięki wielkie 

 

Wspominałem o tym, że dla ALC888 i ALC882 nie działa inject audio w cloverze... notabene warto by spojrzeć w kod i wysłać poprawkę developerom, na pewno ją dodadzą,


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#30 arnon

arnon
  • Members
  • 1275 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 29 październik 2014 - 21:00



Wspominałem o tym, że dla ALC888 i ALC882 nie działa inject audio w cloverze... notabene warto by spojrzeć w kod i wysłać poprawkę developerom, na pewno ją dodadzą,

 

314TeR, uważasz, że jest sens instalować na ALC892? Czy może lepiej inne rozwiązania?


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif:)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#31 arielvanp

arielvanp
  • Donator
  • 1160 postów
  • LocationŻory PL / Cork IE

Napisano 29 październik 2014 - 21:40

 

314TeR, uważasz, że jest sens instalować na ALC892? Czy może lepiej inne rozwiązania?

dla ALC892 na z87 lepszego rozwiazania nie ma ;)


haMAC i7 | ASUS Z87 Gryphon | Core i7-4790k | 16 GB DDR3 1600MHz | Toshiba Q series 128GB SSD x2 (raid0) & Seagate ST1000DM003-9YN162 1TB HDD | Asus Geforce GTX 760 2GB | ALC 892 | FiiO E10 | i217V | AirPort Extreme BCM94360CD | Apple IR & Bluetooth 4.0 | Apple Magic Mouse | Logitech K750 MAC | Dell UltraSharp U2913WM + Dell Professional P2210H | Mac OS X 10.11 & Clover

HaMAC C2D | MSI P45-8D | Core 2 Duo E7600 3.06GHz  | 4GB DDR2 677mhz | Seagate 500GB | Nvidia Quadro NVS295 256MB | ALC 888 | Realtek 8111C | AirPort Extreme BCM4321 | Mac OS X 10.6.8 & Clover

MacBookPro8,1 | Core i5 2415M | 8GB DDR3 1066MHz | Samsung 840 PRO 128GB SSD | HD3000 | Mac OS X 10.11

HTPC - Intel NUC DN2820FYKH | Intel Celeron 2820 | 4GB DDR3 | 64GB SSD | Intel HD Graphics | ALC283 | OpenELEC


#32 arielvanp

arielvanp
  • Donator
  • 1160 postów
  • LocationŻory PL / Cork IE

Napisano 30 październik 2014 - 16:11

zmieniasz AAnsEA==

<key>KernelAndKextPatches</key>
<dict>
  <key>KextsToPatch</key>
  <array>
   <dict>
    <key>Comment</key>
    <string>ALC1150 patch</string>
    <key>Find</key>
    <data>
    ixnUEQ==
    </data>
    <key>Name</key>
    <string>AppleHDAController</string>
    <key>Replace</key>
    <data>
    AAnsEA==
    </data>
   </dict>
  </array>
</dict>

na kgjsEA== dla 892

<key>KernelAndKextPatches</key>
<dict>
  <key>KextsToPatch</key>
  <array>
   <dict>
    <key>Comment</key>
    <string>ALC1150 patch</string>
    <key>Find</key>
    <data>
    ixnUEQ==
    </data>
    <key>Name</key>
    <string>AppleHDAController</string>
    <key>Replace</key>
    <data>
    kgjsEA==
    </data>
   </dict>
  </array>
</dict>

haMAC i7 | ASUS Z87 Gryphon | Core i7-4790k | 16 GB DDR3 1600MHz | Toshiba Q series 128GB SSD x2 (raid0) & Seagate ST1000DM003-9YN162 1TB HDD | Asus Geforce GTX 760 2GB | ALC 892 | FiiO E10 | i217V | AirPort Extreme BCM94360CD | Apple IR & Bluetooth 4.0 | Apple Magic Mouse | Logitech K750 MAC | Dell UltraSharp U2913WM + Dell Professional P2210H | Mac OS X 10.11 & Clover

HaMAC C2D | MSI P45-8D | Core 2 Duo E7600 3.06GHz  | 4GB DDR2 677mhz | Seagate 500GB | Nvidia Quadro NVS295 256MB | ALC 888 | Realtek 8111C | AirPort Extreme BCM4321 | Mac OS X 10.6.8 & Clover

MacBookPro8,1 | Core i5 2415M | 8GB DDR3 1066MHz | Samsung 840 PRO 128GB SSD | HD3000 | Mac OS X 10.11

HTPC - Intel NUC DN2820FYKH | Intel Celeron 2820 | 4GB DDR3 | 64GB SSD | Intel HD Graphics | ALC283 | OpenELEC


#33 arnon

arnon
  • Members
  • 1275 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 30 październik 2014 - 21:30

Wiem, właśnie zauważyłem, dlatego zanim napisałeś, usunąłem post;)

 

EDIT:

 

Niestety, na ALC892 nie działa. Wszystko zrobione według poradnika. Config.plist na pewno dobrze zrobiony, kext wrzucony do /System/Library/Extensions.


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif:)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#34 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10495 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 30 październik 2014 - 21:32

Działa na 100%, zaufaj mi. Siadaj do tematu jeszcze raz.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 16 GB RAM | HD4600 | 250 GB macOS + 500 GB + 1 TB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#35 arnon

arnon
  • Members
  • 1275 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 30 październik 2014 - 21:50

Heh, przede wszystkim, źle to opisałem, sorry;)

System w ogóle się nie uruchamia, ładowanie staje w około 40%.

Dobrze, że mam "pendrive ratunkowy" z cloverem, inaczej do systemu bym się nie dostał:P

 

EDIT:

 

Już wiem, co źle zrobiłem;) Poprawię i dam znać;)

 

EDIT2:

 

Jednak nie działa :(


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif:)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#36 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10495 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 30 październik 2014 - 22:27

Jeżeli po zmianie w config.plist nie odpala komp to zrąbałeś strukturę pliku - popraw nawiasy.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 16 GB RAM | HD4600 | 250 GB macOS + 500 GB + 1 TB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#37 meeron

meeron
  • Members
  • 244 postów

Napisano 01 listopad 2014 - 16:11

Potwierdzam, że na ALC892 dźwięk śmiga bez zastrzeżeń - dzięki 314TeR


  • Logic lubi to

ASUS P8Z68 GEN3 - i5 3550 - 16GB RAM - SSD 120GB EVO - GT640 OC 2GB - ENER82+ OSX EL CAPITAN 10.11

ASROCK H110M   HDV -   PENTIUM G4560 - 4GB RAM - SSD ADATA SU800 - HD5770 - KCAS 500W ₪ WINDOWS 10

APPLE   MACBOOK 5,1 ALU UNIBODY - C2D 2,4GHz +   5GB RAM + GF9400 & GF9600M + SSD 120GB OSX 10.11

TAKI TAM KIEDYŚ OVERCLOCKING   - 0,045µ ₪ 5358MHz 1M - 0,065µ ₪ 4444MHz 1M - 0,090µ ₪ 3503MHz 1M


#38 m8kbv

m8kbv
  • Members
  • 238 postów

Napisano 02 listopad 2014 - 15:41

Potwierdzam działanie na Z87 Extreme4 (ALC 1150)


OS X 10.12.5: MB Air 7.2 256GB 4GB RAM
OS X 10.12 : MSI Z97m GAMING l i5 4670k  l 8GB Kingston KVR16N11/8  l BCM94360CD l Plextor m6pro 128GB l Samsung SM951 l MSI GTX1060 6GB PASCAL :cry:  l 256GB l XFX XTR 650W l Bitfenix Phenom M l

OS X 10.11 : HP 720 G2 l i5 5200u l 4GB RAM l BCM94352Z l Samsung SSD  128GBl

 

 


#39 barylatko

barylatko
  • Members
  • 583 postów

Napisano 03 listopad 2014 - 21:54

Mam pytanie. Jeżeli podzuciłbym tutaj Modyfikowane AppleHDA i HDAEnablera na którym działa mój dzwięk czyli ADI 1988B to czy 314TeR podjąłbyś się zrobienia Legacy Hda?


Hack:  Yosemite 10.10.2  | Asus P5WDG2 WS PRO | CORE 2 QUAD Q6600  | nV 640GT | 8GB DDR2 |
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!


#40 cosby

cosby
  • Members
  • 72 postów

Napisano 03 listopad 2014 - 22:04

Nie mordujcie ale przeleciałem całe internety i prostych czynności nie ogarniam z tego jakże cennego dla mnie tematu. Podpowiecie?

 

Po wpisaniu:

sudo cp -R AppleHDA_Uniwersal_ALC8xx_v1.1.kext /System/Library/Extensions

dostaję komunikat:

cp: AppleHDA_Uniwersal_ALC8xx_v1.1.kext: No such file or directory

Dalej więc nie idzie mi ta robota. Plik oczywiście zapodaję w odpowiednie miejsce… O co chodzi ???

 

Jeszcze lamerskie pytanie bo w sumie nikt nie pisze o zapewne prostej tej czynności: Gdy piszecie by dodać do clovera patch czy inject - chodzi o wklejenie kodu do config.plist? Jeśli tak to wszystko jasne poza tym że nie znajduje mi pliku jak wyżej. Po zapodaniu go dostaję dosłownie po 10 sek taki komunikat:

Nie można użyć rozszerzenia systemowego
Rozszerzenie systemowe „/System/Library/Extensions/AppleHDA_Uniwersal_ALC8xx_v1.1.kext” zainstalowano nieprawidłowo i nie nadaje się do użycia. Spróbuj zainstalować ponownie lub skontaktuj się z producentem produktu, aby uzyskać nowszą wersję.

No to się kontaktuję z adminem co to wyprodukował8-)


Asus P8P67 Pro V 1.01, i5-2500K, LAN: Intel 82579V, Realtec ALC892, Gigabyte GTX 770 OC 2GB, 2x4GB Corsair XMS3, Samsung 840Evo 250GB i inne...






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Legacy AppleHDA, ALC882, ALC883, ALC888, ALC1200, ALC892, ALC1150

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych