Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Aktualizacja OS X Yosemite - 10.10.1


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 Grzesiek13

Grzesiek13
  • Moderators
  • 1725 postów
  • LocationNowy Sącz

Napisano 17 listopad 2014 - 19:43

Apple opublikowało pierwszą aktualizacje Yosemite. 10.10.1 przynosi wyłącznie poprawki błędów:

 

*Poprawa stabilności Wi-Fi

*Poprawa stabilności połączenia z serwerem Microsoft Exchange

*Poprawa niezawodności w wysyłaniu maili przy użyciu kont różnych dostawców

*Poprawa niezawodności połączenia komputerów zdalnych w usłudze Zdalnie na moim Macu

 

 


10.12|BitFenix Phenom M |Intel Core i3 6100|ASRock B250M Pro 4|8GB RAM DDR4|Intel HD 530|ADATA Ultimate SU800 256GB|BeQuiet L8 400W|Dell P2314H
Jeśli naprawdę myślisz że "piszesz poprawnie po polsku" to wróć się do każdego swojego posta i popraw źle użyte apostrofy
Nawet nie próbuj męczyć mnie na PW, od tego jest forum


#2 arnon

arnon
  • Members
  • 1275 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 17 listopad 2014 - 19:45

Można ją robić bezproblemowo na moim hamacu? Bootloader Clover, dobrze skonfigurowany. Chodzi mi głównie, czy robić combo update, czy normalny.

Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif:)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#3 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 16044 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 17 listopad 2014 - 20:03

Poprawnie zainstalowany haMac z Cloverem przyjmie aktualizację bez problemu.

 

PS przy aktualizacji x.x.1 nie ma wersji combo...


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#4 danielosx86

danielosx86
  • Members
  • 320 postów

Napisano 17 listopad 2014 - 20:53

U mnie jakby "kulturalniej" działał PM. Nominalna prędkość mojego procka to 2.8 GHz, wcześniej najczęściej widziałem x16 i x29, po aktualizacji widzę x16 i x28, stany turbo przy obciążeniu ; )


Hackintosh ASRock H61M-VS | Intel Core i5-2300 | 8 GB RAM 1333MHz | Gigabyte GeForce GTX650OC 1GB | TP-Link TL-WDN4800 | Samsung 840 Evo 250GB | Samsung 650 EVO 120GB | Apple Keyboard | Magic Mouse | macOS Sierra 10.12

MacBook Air 13" Mid 2012 | Intel Core i5 | 8 GB RAM  | Intel HD4000 | 128 GB SSD | macOS Sierra 10.12

PowerMac G5 | Power PC Dual Core 2 GHz | 2 GB RAM | GeForce 6600LE | 120 GB | Mac OS X Leopard 10.5.8

iPhone 6 16 GB Space Grey iOS 10


#5 arnon

arnon
  • Members
  • 1275 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 17 listopad 2014 - 22:15

Właśnie pobieram ten update, zobaczymy... ;-)

 

PS. Jak wyjdzie 10.10.2, to lepiej będzie robić combo update, czy może normalne? Tak się nad tym głowię i sam już nie wiem :P


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif:)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#6 Grzesiek13

Grzesiek13
  • Moderators
  • 1725 postów
  • LocationNowy Sącz

Napisano 17 listopad 2014 - 22:18

Nie rozumiesz idei combo. Combo zawiera w sobie wszystkie dotychczasowe aktualizacje. 


10.12|BitFenix Phenom M |Intel Core i3 6100|ASRock B250M Pro 4|8GB RAM DDR4|Intel HD 530|ADATA Ultimate SU800 256GB|BeQuiet L8 400W|Dell P2314H
Jeśli naprawdę myślisz że "piszesz poprawnie po polsku" to wróć się do każdego swojego posta i popraw źle użyte apostrofy
Nawet nie próbuj męczyć mnie na PW, od tego jest forum


#7 arnon

arnon
  • Members
  • 1275 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 17 listopad 2014 - 22:27

OK, właśnie jestem po aktualizacji, wszystko jest git :)

 

PS. Jeśli chodzi o combo, to wielu ludzi uważa je (na Hackintoshu oczywiście) za bardziej bezpieczne, niż normalne.


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif:)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#8 javazlaz

javazlaz
  • Members
  • 1360 postów
  • LocationCzęstochowa

Napisano 17 listopad 2014 - 23:10

Finalna 10.10.1 naprawia Wi-Fi, które zepsuła Beta 2 10.10.1. :D


W domu: macOS 10.12.5 - Asus Z97-C (v2403) | Core i3-4330 | G.Skill RipjawsX 16GB DDR3 1600MHz CL7 1.5V | Palit GTX 750 Ti StormX OC 2GB | Samsung 850 EVO 250GB | WD Red 1TBIntel I218-V Dell DW1510 | Asus USB-BT400ALC 892 | be quiet! Pure Power L8-300W | SPC HE924v2 | Fractal Design Define R4 Titanium
  
Do sprzedania płyta główna: Lenovo ThinkPad T410 | QM57 | NVS3100M 256MB


#9 arnon

arnon
  • Members
  • 1275 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 17 listopad 2014 - 23:17

Dlatego jednak się wstrzymałem z instalacją bety i wolałem poczekać na finala :P


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif:)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#10 dormario

dormario
  • Members
  • 28 postów

Napisano 18 listopad 2014 - 17:44

Finalna 10.10.1 naprawia Wi-Fi,:D

A właśnie….mi popsuła.

Zainstalowałem i dostałem komunikat, że brak karty WiFi.

To mnie mocno zabolało bo długo szukałem rozwiązania żeby ją uruchomić na Yosemite.

Posiadam BCM 943324HMS. Dodatkowo jeszcze nie jestem oblatany w kwestii dlaczego tak się stało więc musiałem system przywracać z Kopi Zapasowej.


 HP Probook 5330m Clover 3320 /Intel HD Graphics 3000 1366X768/ IDT 92HD81B1X /Intel Core i5-2520M 2,5GHz

 


#11 arielvanp

arielvanp
  • Donator
  • 1160 postów
  • LocationŻory PL / Cork IE

Napisano 18 listopad 2014 - 18:31

A właśnie….mi popsuła.

Zainstalowałem i dostałem komunikat, że brak karty WiFi.

To mnie mocno zabolało bo długo szukałem rozwiązania żeby ją uruchomić na Yosemite.

Posiadam BCM 943324HMS. Dodatkowo jeszcze nie jestem oblatany w kwestii dlaczego tak się stało więc musiałem system przywracać z Kopi Zapasowej.

aktualizacja nadpisala kexty ktore zainstalowales do S/L/E dla karty 


haMAC i7 | ASUS Z87 Gryphon | Core i7-4790k | 16 GB DDR3 1600MHz | Toshiba Q series 128GB SSD x2 (raid0) & Seagate ST1000DM003-9YN162 1TB HDD | Asus Geforce GTX 760 2GB | ALC 892 | FiiO E10 | i217V | AirPort Extreme BCM94360CD | Apple IR & Bluetooth 4.0 | Apple Magic Mouse | Logitech K750 MAC | Dell UltraSharp U2913WM + Dell Professional P2210H | Mac OS X 10.11 & Clover

HaMAC C2D | MSI P45-8D | Core 2 Duo E7600 3.06GHz  | 4GB DDR2 677mhz | Seagate 500GB | Nvidia Quadro NVS295 256MB | ALC 888 | Realtek 8111C | AirPort Extreme BCM4321 | Mac OS X 10.6.8 & Clover

MacBookPro8,1 | Core i5 2415M | 8GB DDR3 1066MHz | Samsung 840 PRO 128GB SSD | HD3000 | Mac OS X 10.11

HTPC - Intel NUC DN2820FYKH | Intel Celeron 2820 | 4GB DDR3 | 64GB SSD | Intel HD Graphics | ALC283 | OpenELEC


#12 arnon

arnon
  • Members
  • 1275 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 18 listopad 2014 - 18:34

Dokładnie, musisz od nowa zainstalować kexty do WI-FI, w identyczny sposób, w jaki instalowałeś wcześniej.


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif:)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#13 dormario

dormario
  • Members
  • 28 postów

Napisano 18 listopad 2014 - 18:49

Dokładnie, musisz od nowa zainstalować kexty do WI-FI, w identyczny sposób, w jaki instalowałeś wcześniej.

No właśnie bałem się że sobie nie poradzę bo same kexty to nie wszystko. Podpierałem się Aplikację HPProbook installer, po której działaniu uruchomiło kartę


 HP Probook 5330m Clover 3320 /Intel HD Graphics 3000 1366X768/ IDT 92HD81B1X /Intel Core i5-2520M 2,5GHz

 


#14 lysyr

lysyr
  • Members
  • 125 postów
  • LocationSzczecin

Napisano 18 listopad 2014 - 18:49

Dokładnie, musisz od nowa zainstalować kexty do WI-FI, w identyczny sposób, w jaki instalowałeś wcześniej.

albo wrzucić do clover'a :)


// Z77M-D3H / i5-3330 / 8 gb 1600 / GeForce GTX 660 OC 2gb / E-MU 0202 USB / AirPort Extreme Atheros 5416 / OSX Yosemite 10.10.2 retail / Windows 8.1 / UEFI Clover //

 


#15 arnon

arnon
  • Members
  • 1275 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 18 listopad 2014 - 18:53

No właśnie bałem się że sobie nie poradzę bo same kexty to nie wszystko. Podpierałem się Aplikację HPProbook installer, po której działaniu uruchomiło kartę


To po aktualizacji, zrób to jeszcze raz

Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif:)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#16 Marucins

Marucins

    Witcher

  • Moderators
  • 1824 postów
  • LocationPL (Bia)

Napisano 18 listopad 2014 - 22:12

Niespodzianka po aktualizacji do 10.10.1 system nie wstaje :)
Przelatuje tak jak zawsze bootowanie. Ma się włączyć desktop ale zaraz następuje restart.
j3R8Qc.th.jpg
Safe mode - działa.


Mam dosyć!
Czy już normalny update nie można zrobić?

Sądziłem że taka popierdolka jak x.x.1 nie uwali całego systemu.
Siły nie mam aby z tym walczyć - leci recovery i przywracam kopię z TM.
haMac Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme (BCM94360CD) # SeaSonic Platinum-1200 (SS-1200XP3) # Phanteks Enthoo Primo
Spoiler

Staram się pisać poprawnie po polsku Dołączona grafika

#17 arnon

arnon
  • Members
  • 1275 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 19 listopad 2014 - 07:41

Clover dobrze skonfigurowany? U mnie wszystko przebiegło bez najmniejszego problemu :)


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif:)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#18 Grzesiek13

Grzesiek13
  • Moderators
  • 1725 postów
  • LocationNowy Sącz

Napisano 19 listopad 2014 - 09:28

Clover dobrze skonfigurowany?

Hue hue hue za przeproszeniem :P Pytać Marucinsa o takie rzeczy to jak pytać Fernando Alonso czy potrafi jeździć :P Rozbawiłeś mnie, dziękuje ci bardzo 

Marucins, albo to błędy wieku dziecięcego albo coś z Z97 bo kexty od grafiki nawet nie ruszane ;] Dziś obczaje czy u mnie poleci bo webowe drivery nvidii powinny już być 


  • PolishApple i m8kbv lubią to

10.12|BitFenix Phenom M |Intel Core i3 6100|ASRock B250M Pro 4|8GB RAM DDR4|Intel HD 530|ADATA Ultimate SU800 256GB|BeQuiet L8 400W|Dell P2314H
Jeśli naprawdę myślisz że "piszesz poprawnie po polsku" to wróć się do każdego swojego posta i popraw źle użyte apostrofy
Nawet nie próbuj męczyć mnie na PW, od tego jest forum


#19 Marucins

Marucins

    Witcher

  • Moderators
  • 1824 postów
  • LocationPL (Bia)

Napisano 19 listopad 2014 - 11:51

Obstawiam na jakąś aplikację.
Będę w domu zrobię upgrade na czysty system ratunkowy. Jak się podniesie będzie mniej więcej jasne że to jakiś program odmówił posłuszeństwa. A jak nie to możliwe że drivery.


Czytaliście o tym że Apple wyłącza TRIM dla dysków nie poświęconych przez nich samych?
http://www.zdnet.com...ort-7000035765/
haMac Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme (BCM94360CD) # SeaSonic Platinum-1200 (SS-1200XP3) # Phanteks Enthoo Primo
Spoiler

Staram się pisać poprawnie po polsku Dołączona grafika

#20 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10495 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 19 listopad 2014 - 12:28

Apple zawsze blokował trim na innych dyskach niż swoje. Nie mniej userzy Clovera mogą mieć takie informacje w poważaniu :)


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 16 GB RAM | HD4600 | 250 GB macOS + 500 GB + 1 TB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych