Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie
- - - - -

Karta WiFi idealna pod Snow 32/64


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
126 odpowiedzi w tym temacie

#41 witucha0

witucha0
  • R.E.D.
  • 1523 postów

Napisano 26 maj 2010 - 00:00

To chyba jest nawet takie same jak do ładowarki iPod/iPhone......
OS X Mavericks 10.9.4 on ASUS Maximus VI Hero (Intel Z87, ALC1150) | i5-4570 3,2Ghz | Corsair Vengeance 16GB DDR3 LP | Nvidia ASUS GTX660 DirectCU II
OS X Mountain Lion 10.8.3 on Mac Mini Mid 2007 | Intel Core 2 Duo 2,16Ghz | 4GB SDRAM | Intel X3100
OS X Mavericks 10.9.4 on MacBook Pro 15' Mid 2010 | i5-520M 2.4Ghz | 4GB DDR3 | NVidia GeForce GT330M
iPhone 5 64GB White iOS 7.1.2 JB | ASUS RT-N16 + Tomato K26
| NIE POMAGAM NA PW!!! | Snow Leopard 10.6.8 Retail z BootCD | Dołączona grafika Piszę poprawnie po polsku!

#42 Marucins

Marucins

    Witcher

  • Moderators
  • 1824 postów
  • LocationPL (Bia)

Napisano 26 maj 2010 - 18:42

**314TeR** wybrałem tymczasowe wyjście - stosunki w domu sa popsute przez to "gruchociarnie" w salonie - karta WLAN ASUS WL-138G V2

Co prawda jest to G na PCI ale natywnie obsługiwana prze Snow w 64 bitach
haMac Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme (BCM94360CD) # SeaSonic Platinum-1200 (SS-1200XP3) # Phanteks Enthoo Primo
Spoiler

Staram się pisać poprawnie po polsku Dołączona grafika

#43 ledman

ledman
  • Members
  • 9 postów

Napisano 05 sierpień 2010 - 20:49

Czy mógłby poprosić kogoś o polecenie karty wifi do laptopa spośród dostępnych obecnie na allegro ? kompatybilnej ze snowem?

pozdrawiam

#44 man_of_the_oak

man_of_the_oak
  • R.E.D.
  • 712 postów
  • LocationKraków

Napisano 05 sierpień 2010 - 21:05

1. USB, miniPCI-e?
2. eBay odpada? ^^"

Jeśli potrzebujesz takiej na miniPCI-e oraz możesz kupować na eBay - Dell 1500. Działa w 32, jak i 64-bitach, z resztą - ma chipset użyty w MacBooku Air.

 MacBook Pro 13,3" (late 2012)
 MAC OS X Snow Leopard 10.6.8 Retail (64-bit) @ ASUS K50IN (SX152)
Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie!  | FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!


#45 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10324 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 05 sierpień 2010 - 21:26

oryginalny airport, mozna wyrwac za 40-60zł, ostatnio za 65zł była na broadcomie Nka natywnie wspierany w OS X

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#46 ledman

ledman
  • Members
  • 9 postów

Napisano 06 sierpień 2010 - 07:51

Chyba ta będzie idealna co?
http://allegro.pl/item1168085065_karta_wifi_dell_1505_apple_airport_extreme_802_1n.html


[ Komentarz dodany przez: 314TeR: 2010-08-06, 10:51 ]
Proszę o zapoznanie się z regulaminem forum.

#47 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10324 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 06 sierpień 2010 - 15:01

O tej karcie mowilem, dla pewnosci sprawdz jeszcze ID itp

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#48 beep

beep
  • Members
  • 112 postów

Napisano 19 sierpień 2010 - 14:49

Hey,

Przymierzam sie do zakup karty DLink DWA-547 i jestem ciekaw czy ona działa po wyjsciu z uśpiena?

Ewentualnie podobne pytanie odnosnie TP-Link TL-WN551G.

Ktos z was moze testowal?

Pozdro!

Hack: i7 2600k@4.5Ghz, ASUS P8Z68-V/GEN3, 32GB RAM, Nvidia GTX 980 TI 6GB, Broadcom BCM94321MC AirPort, OS X 10.11, Clover bootloader


#49 CiastekPL

CiastekPL
  • Members
  • 172 postów

Napisano 19 sierpień 2010 - 17:07

Ja polecam Atheros 9285, przy aktualizacji 10.6.5 działa ona natywnie :)
Mój iHack  Lion 10.7.3 Samsung R530: [CPU - C2D T6600 2,2GHZ] [GPU - Nvidia 310M] [WIFI - AtherOS 9285/ LAN - Marvell 88E8040] [Intel PM45 ICH9]
Odtwarzacz  iPod Touch 4g 32GB
Tablet  iPad 2g 16GB Wi-Fi

#50 witucha0

witucha0
  • R.E.D.
  • 1523 postów

Napisano 19 sierpień 2010 - 17:10

Wg mnie najbezpieczniejsze będzie kupno oryginalnego AirPort'a, można go dostać na allegro np takiego:
http://allegro.pl/item1169195039_airport_extreme_model_a1027.html

OS X Mavericks 10.9.4 on ASUS Maximus VI Hero (Intel Z87, ALC1150) | i5-4570 3,2Ghz | Corsair Vengeance 16GB DDR3 LP | Nvidia ASUS GTX660 DirectCU II
OS X Mountain Lion 10.8.3 on Mac Mini Mid 2007 | Intel Core 2 Duo 2,16Ghz | 4GB SDRAM | Intel X3100
OS X Mavericks 10.9.4 on MacBook Pro 15' Mid 2010 | i5-520M 2.4Ghz | 4GB DDR3 | NVidia GeForce GT330M
iPhone 5 64GB White iOS 7.1.2 JB | ASUS RT-N16 + Tomato K26
| NIE POMAGAM NA PW!!! | Snow Leopard 10.6.8 Retail z BootCD | Dołączona grafika Piszę poprawnie po polsku!

#51 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10324 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 19 sierpień 2010 - 18:07

Ewentualnie podobne pytanie odnosnie TP-Link TL-WN551G


Zero problemow po dodaniu AtherosFix.kext. 32&64 bit, dziala po wybudzeniu. Natywnie dziala w pelni Asus WL-138g v2 ale nie z kazdym routerem sie lubi !! (bardzo nie lubi linksysów !! polaczy sie ale net net smiga)

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#52 beep

beep
  • Members
  • 112 postów

Napisano 19 sierpień 2010 - 21:19

Wg mnie najbezpieczniejsze będzie kupno oryginalnego AirPort'a, można go dostać na allegro np takiego:

http://allegro.pl/item1169195039_airport_extreme_model_a1027.html


Ten model jest na Mini PCI czy na Mini PCI-e? Wygląda na Mini PCI wiec bez problemu będzie można dokupić przejściówkę :)

A antena jest w środku czy trzeba jakąś zewnętrzną podłączać?

#53 janek202

janek202
  • Moderators
  • 3007 postów

Napisano 02 wrzesień 2010 - 10:17

Ostatnio wymieniałem kartę sieciową w moim laptopie. Testowałem 2 karty oparte na broadcomach, obie działały:

1. HP BCM94311MCG
Obsługiwane sieci: a/b/g
Cena na allegro za sprawną, używaną: około 20zł, ale nawet zdarzają się za 10. Popularna i łatwo dostępna.
Działa bez problemu zarówno w 32 jak i 64 bitach. Nie wymaga żadnych popychaczy.
Profil systemu:
en1: 
Typ karty: Karta bezprzewodowa innego producenta
Obsługiwane tryby PHY: 802.11 a/b/g
Obsługiwane kanały: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 36, 40, 44, 48, 52, 56, 60, 64, 100, 104, 108, 112, 116, 120, 124, 128, 132, 136, 140

lspci -nnv:
02:00.0 Network controller [0280]: Broadcom Corporation BCM4312 802.11a/b/g [14e4] (rev 01) 
Subsystem: Hewlett-Packard Company Broadcom 802.11a/b/g WLAN [103c]
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 16
Memory at f3000000 (32-bit, non-prefetchable)
Capabilities: [40] Power Management version 2
Capabilities: [58] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit- Queue=0/0 Enable+
Capabilities: [d0] Express Legacy Endpoint, MSI 00
Capabilities: [100] #14e4

2. Dell 1505 (BCM94321MC)
Obsługiwane sieci: a/b/g/n
Cena na allegro za sprawną, używaną: około 40zł. Jest trudniej dostępna niż BCM94311.
Działa bez problemu zarówno w 32 jak i 64 bitach. Nie wymaga żadnych popychaczy.
Profil systemu:
en1: 
Typ karty: Karta bezprzewodowa innego producenta
Obsługiwane tryby PHY: 802.11 a/b/g/n
Obsługiwane kanały: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 36, 40, 44, 48, 52, 56, 60, 64, 149, 153, 157, 161, 165
Budzenie przy dostępie bezprzewodowym: Obsługiwany

lspci -nnv:
02:00.0 Network controller [0280]: Broadcom Corporation BCM4328 802.11a/b/g/n [14e4] (rev 03) 
Subsystem: Dell Wireless 1500 Draft 802.11n WLAN Mini-card [1028]
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 16
Memory at f3000000 (64-bit, non-prefetchable)
Memory at f0000000 (64-bit, prefetchable)
Capabilities: [40] Power Management version 2
Capabilities: [58] Vendor Specific Information
Capabilities: [e8] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ Queue=0/0 Enable+
Capabilities: [d0] Express Endpoint, MSI 00
Capabilities: [100] #14e4

El Capitan|Gryphon Z87|i5-4670K|16GB RAM|GTX 1070
El Capitan|MacBookPro12,1
Kext Wizard|Chameleon Wizard|HDA Wizard


#54 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10324 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 02 wrzesień 2010 - 10:55

Sa jeszcze dwie dobre karty:

N 300mbps EW-7718Un na Ralinku RT2870 ok 100zl
http://allegro.pl/edimax-ew-7718un-karta-usb-do-300mbps-mimo-gw2lat-i1201600877.html
N 150mbps Ralink RT2870 ok 50zl
http://allegro.pl/usb-wifi-ralink-rt2870-ieee802-11-b-g-n-kurier-i1209329045.html

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#55 janek202

janek202
  • Moderators
  • 3007 postów

Napisano 02 wrzesień 2010 - 11:03

Wcześniej miałem Ralinka RT2571 na USB, ale pozostawiał wiele do życzenia.
Nie dość, że musiałem doinstalować dodatkowe kexty, to nie działał jako airport i łączył się tylko dzięki specjalnej aplikacji.

Zasięg też nie był najlepszy. Wystarczyła jedna ściana i odległość 7 metrów by tracił pakiety. Na dellu 1505 mam pełny zasięg.
Przypuszczam, że to była wina raczej modułu, niż samego chipu, ale moim zdaniem znacznie lepiej wymienić kartę, jeśli ma się taką możliwość.

El Capitan|Gryphon Z87|i5-4670K|16GB RAM|GTX 1070
El Capitan|MacBookPro12,1
Kext Wizard|Chameleon Wizard|HDA Wizard


#56 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10324 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 02 wrzesień 2010 - 11:16

Tylko tu jest kwestia braku konfliktu z i7 oraz routerem Linksysa (Asus WL-138g odpada :/)

Cyba ze macie jakas propozycje b/g lub b/g/n USB/PCI dzialajaca w 64 bitach najlepiej jako AirPort. Atherosy odpadaja

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#57 rzooff

rzooff
  • R.E.D.
  • 5235 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 02 wrzesień 2010 - 11:49

Asus WL-138g odpada :/

Tu lepiej uważać na szczegóły bo Asus WL-138g w ogóle nie działa pod OSX. Działa tylko i wyłącznie v2 (inny chipset).
Nieprawdą jest, że nie działa z Linksys'ami. Być może jest jakiś problem z konkretnym modelem (jakim?), ale nie należy od razu uogólniać. Z takim działa bez problemu:
http://homesupport.cisco.com/en-us/wireless/lbc/WRT160N

Cyba ze macie jakas propozycje b/g lub b/g/n USB/PCI dzialajaca w 64 bitach najlepiej jako AirPort.

Żadna sieciówka na USB nie będzie działać jako AirPort. Więc szukać warto tylko tych na PCI.
Niestety poza wspomnianym już wyżej Asus'em, nie widziałem w sprzedaży innej ciekawej opcji na PCI. Na miniPCI-e jest lepiej, więc może jednak jakaś przejściówka była lepszym krokiem?

#58 janek202

janek202
  • Moderators
  • 3007 postów

Napisano 02 wrzesień 2010 - 11:51

http://szukaj.dell.pl/1/2/1806-european-dell-wireless-1505-802-11-a-g-n-minicard-kit.html
Takie coś znalazłem, na pci-e. Jest to ten sam dell, który u mnie działa na laptopie jako airport, z przejściówką i anteną. Prawdopodobnie można złożyć takie coś samemu za kilka razy mniejszą kasę.

El Capitan|Gryphon Z87|i5-4670K|16GB RAM|GTX 1070
El Capitan|MacBookPro12,1
Kext Wizard|Chameleon Wizard|HDA Wizard


#59 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 15708 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 02 wrzesień 2010 - 14:46

A szukaliście kart na PCI-E?

Zawsze można użyć adaptera mini-PCI-E na PCI-E

Załączone pliki


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#60 rzooff

rzooff
  • R.E.D.
  • 5235 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 02 wrzesień 2010 - 15:16

Tylko chyba ciężko to kupić...




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych