Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Jak wyciągnąć lub Zapisać na Dysk USB 500GB Image dmg systemu Mac OS X Yosemite 10.10.3


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 whitewolf1608

whitewolf1608
  • Members
  • 58 postów

Napisano 13 maj 2015 - 15:55

Witam serdecznie Wszystkich uzytkowników tego forum. Przede wszystkim dziękuję serdecznie wszystkim, za wszelką pomoc udzieloną, w moim poprzednim poście:)

 

Uprzejmie proszę o pomoc jakim sposobem mogę zapisać na dysk USB 500GB, w Wmware Workstation 11, Image MAC OS X Yosemite 10.10.3 dmg, lub ewentualnie jak pozmieniać opcje, w appe store, aby pobierało na dysk 500 GB. W przeglądarce safari wybrałem, w ustawieniach aby pobierało pliki wszystkie do backup, czyli do mojego dysku 500 GB na USB- scrren 3. Na drugim scrrenie widać, że jest ikonka backup 500GB, w Macu. Mimo tego, że w safari zmieniłem ustawienia, aby zapisywało na dysk backup, oraz mimo tego że dysk backup, cały czas podczas pobierania, tego Image, przez appe store, był podpięty do portu usb, który cały czas był aktywny i widoczny w Wmware Worstation 11, to wchodząc w backup, nie ma pliku z Image dmg Yosemite 10.10.3.

Dzwoniłem na infolinię techniczną apple, od konsultanta dowiedziałem się, że wszystkie pliki, appe store, zapisuje w folderze downloads. Wchodząc w ten folder również nie ma tego Image.

 

Bardzo proszę o pomoc w tym temacie:) Pozdrawiam serdecznie Wszystkich:) 

 

Wszystkie Scrreny dotyczące tego tematu załączam poniżej.

 

Z Poważaniem Łukasz

Załączone pliki



#2 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10205 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 13 maj 2015 - 16:11

Pliki pobrane przez App Store lądują w katalogu Aplikacji.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81M | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#3 whitewolf1608

whitewolf1608
  • Members
  • 58 postów

Napisano 13 maj 2015 - 17:57

Pliki pobrane przez App Store lądują w katalogu Aplikacji.

Dzięki serdeczne za odpowiedź, proszę Napisz, jak mogę skopiować tem Image, na dysk zewnętrzny USB 500GB lub ewentualnie, na partycję D, w laptopie? 

 

Z Folderu Aplikacje, na biurko kopiuje się super, a jak próbuję przekopiować, lub przeciągnąć do backup dysku zewnętrznego to sytuacja wyglą tak jak na załączonym zdjęciu. Mam przekreślonie białe kółeczko.

 

Uprzejmie proszę o pomoc:) 

 

Z Poważniem Łukasz

Załączone pliki



#4 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10205 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 13 maj 2015 - 18:06

Poczytaj jeszcze troche o samym OS X - Mac nie ma zapisu na NTFS. Da się rozwiązać np przez program PARAGON NTFS.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81M | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#5 whitewolf1608

whitewolf1608
  • Members
  • 58 postów

Napisano 13 maj 2015 - 18:13

Poczytaj jeszcze troche o samym OS X - Mac nie ma zapisu na NTFS. Da się rozwiązać np przez program PARAGON NTFS.

Dzięki za odpowiedź, a czy da się go zainstalować na Wmare Worstation 11 ?



#6 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10205 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 13 maj 2015 - 18:14

http://lmgtfy.com/?q=PARAGON+NTFS


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81M | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#7 whitewolf1608

whitewolf1608
  • Members
  • 58 postów

Napisano 13 maj 2015 - 20:12

Dzięki serdeczne za linka:) 

 

Czy da się zainstalować ten program na Wmware Worstation 11? 

 

Czy mam zainstalować normalnie pod Windowsem?



#8 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10205 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 13 maj 2015 - 20:15

Kurde człowieku ręce opadają, przecież to jest aplikacja na Mac OS X, zlituj się i czytaj. Włącza zapis na NTFS na OS X.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81M | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#9 whitewolf1608

whitewolf1608
  • Members
  • 58 postów

Napisano 15 maj 2015 - 06:35

Kurde człowieku ręce opadają, przecież to jest aplikacja na Mac OS X, zlituj się i czytaj. Włącza zapis na NTFS na OS X.

Witam przepraszam bardzo,nie doczytałem.

 

Proszę o pomoc, co mam włączyć, aby w deviances, widziało mi dysk Mackontosz, tak jak jest na pieprwszym Screenie?

 

Pozdrawiam miłego dnia:)

 

Z Poważaniem Łukasz:)

Załączone pliki



#10 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10205 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 15 maj 2015 - 10:00

Przeciągnij z pulpitu ikonę dysku w to miejsce.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81M | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#11 whitewolf1608

whitewolf1608
  • Members
  • 58 postów

Napisano 17 maj 2015 - 05:33

Dzieki serdeczne za pomoc:)

W tym tutorialu video> , u gościa, jak kliknie restart, czas> 6:23 to jeszcze pojawia się okienko, z opcją Powered Off. Ja mam Wmare Worstation 11 i jak kliknę restart, to nie mam komunikatu z Powered Off. Martwić się tym?

Czy jest prawidłowo wykonana partycja EFI ?

 

Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam Serdecznie życzę miłego dnia:)

 

Z Poważaniem Łukasz

Załączone pliki



#12 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10205 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 17 maj 2015 - 08:55

Z tego co ja widzę to Ty wyłączasz wirtualną maszynę, a nie system dlatego masz komunikat jak na screenie wyżej.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81M | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#13 whitewolf1608

whitewolf1608
  • Members
  • 58 postów

Napisano 17 maj 2015 - 10:45

Z tego co ja widzę to Ty wyłączasz wirtualną maszynę, a nie system dlatego masz komunikat jak na screenie wyżej.

owsaldini, mi chodzi o to że ja nie mam tego komunikatu, a na Yotube, w Tutorialu u gościa jest. Gościu ma Wmare Player, a ja mam Wmare Worstation 11.

 

Uprzejmie proszę o odpowiedź Pozdrawiam:) 

 

Z Poważaniem Łukasz 



#14 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10205 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 17 maj 2015 - 10:56

To okno nie powinno wyskakiwać po wyłączeniu z poziomu systemu.


  • whitewolf1608 lubi to

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81M | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych