Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Legacy Clover nie bootuje z pendrajwa


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 juniorjpdj

juniorjpdj
  • Members
  • 90 postów
  • Location/home/juniorjpdj

Napisano 21 lipiec 2015 - 02:44

Zabrałem się za instalację OS X Lion na lapku, ale nie mogę go zabootować z clovera.

Próbowałem wgrywać go przez bootdisk utility, przez instalator z OS X'a itp, ale clover nie bootuje mi z pentaka.

Lapek ma BIOS, nie ma EFI, więc jedyna opcja to legacy.

 

Komputer uruchamiam, wybieram wpis w bootmenu dla pentaka, laptok zaczyna bootowac, czarny ekran i reboot, nie probuje dalej bootowac z dysku (wiedzialbym, bo mam gruba).



#2 Estrax

Estrax
  • Members
  • 836 postów
  • LocationKraków

Napisano 21 lipiec 2015 - 11:35

Zły dział, poza tym: http://hamac.pl/topi...uracji-sprzętu/

#3 juniorjpdj

juniorjpdj
  • Members
  • 90 postów
  • Location/home/juniorjpdj

Napisano 21 lipiec 2015 - 13:19

Przeklejam spec z innego tematu:

 

Specyfikacja:
1. Durabook s15s
2. Intel C2D T7100, SSE3 z tego co wygooglałem obsługuje
3. ICH8M
5. Intel GMA X3100, rozdzielczosc 1280x800
6. Realtek ALC260/ALC262
7. Agere System AGR1310
8. Intel 4965AGN
9. SATA
10. Klawiatura i mysz pod PS2

 

Jaki powinienem wybrać dział?



#4 MKjanek32

MKjanek32
  • Moderators
  • 1941 postów
  • LocationMysłakowice / Wrocław

Napisano 17 sierpień 2015 - 11:57

Sprawdź, czy prawidłowo wszystko wrzuciłeś, ewentualnie wypróbuj starszą wersję Clovera. U mnie na bardzo podobnym sprzętowo T61 Clover startował w legacy.


Izerpad2: Lenovo ThinkPad T420 - macOS 10.12.2 | Intel Core i5-2520M 2,5 GHz | 4GB DDR3 | Intel HD 3000 | Intel QM67 | Conexant CX20672 | Broadcom BCM4322 | Intel 82579LM
Wcześniej: Lenovo ThinkPad T61 - Mac OS X 10.6.8 | Intel Core 2 Duo T7300 2 GHz | 2GB DDR2 | GMA X3100 | ICH8-M | SoundMAX AD1984 | Atheros AR5BXB6 | Intel 82566MM
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | Legacy kext dla kart Atheros | LegacyHDA AD1984


#5 juniorjpdj

juniorjpdj
  • Members
  • 90 postów
  • Location/home/juniorjpdj

Napisano 17 sierpień 2015 - 15:37

Nie bootuje nic co bazuje na tianocore duet, lacznie z samym tianocorem.



#6 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10338 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 22 sierpień 2015 - 01:31

Sprawdzałes na boot7 z minimalna ilością driverów EFI w cloverze (tylko fsinject)?

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#7 juniorjpdj

juniorjpdj
  • Members
  • 90 postów
  • Location/home/juniorjpdj

Napisano 22 sierpień 2015 - 11:44

Ta, probowalem.. i nic






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych