Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

haMac NCase M1 v4.0 - czyli jak powinien wyglądać nowy Mac Pro.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
64 odpowiedzi w tym temacie

#61 v-on

v-on
  • Members
  • 6 postów

Napisano 17 styczeń 2019 - 09:49

Na UniBootX masz konfigurację dla Z97 - to jest to kopia 1:1 (poza moimi personalnymi ustawieniami) tego co używam.

 

 

Ok, Dzięki za odpowiedź - to działa, dorzuciłem tylko kexty dla bluetooth asus BT400.

Myślałem, że jeszcze jakiś jeszcze super-extra-fine-tuning mogę zrobić :D

 

Wcześniej używałem poprzedniej wersji i miałem problem, którego nie mogłem zidentyfikować - nie wszystkie porty USB działały, i to jeszcze nie któreś konkretne, tylko jakby losowo - tak jakby był limit na podłączone urządzenia i kolejnego podłączanego już nie widział. Najgorzej, że nie mogę tego problemu powtórzyć na zawołanie. Teraz użyłem ostatniej wersji - może coś się zmieni.



#62 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 18156 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 17 styczeń 2019 - 09:55

Kwestia odpowiednich patchy na ilość portów USB. Jeśli któraś aktualizacja wprowadzi nowy limit, trzeba po prostu dodać nowy patch na limit portów.


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#63 v-on

v-on
  • Members
  • 6 postów

Napisano 17 styczeń 2019 - 10:19

ok, dzięki - najpierw zgromadzę odpowiednią ilość urządzeń i spróbuje "wywołać" problem, potem poczytam i ewentualnie założe osobny wątek, żeby tutaj nie śmiecić.



#64 Maidenman

Maidenman
  • Members
  • 191 postów

Napisano 17 styczeń 2019 - 17:00

Ok, Dzięki za odpowiedź - to działa, dorzuciłem tylko kexty dla bluetooth asus BT400.

 

A mogę zapytać co taki kext robi? Mam identyczny Bluetooth oraz config pod Z97 i działa bez żadnych dodatkowych popychaczy. Jestem ciekawy, co poprawia.


Mojave 10.14.2, Intel i7 4790K 4.0 GHz, ASUS Z-97 PRO GAMER, SAPPHIRE RADEON RX 570 NITRO+ 4GB GDDR5, Kingston DDR3 24GB CL9, SanDisk Ultra II 240GB SSD + Seagate ST1000DM003 1TB 64MB SATA3


#65 v-on

v-on
  • Members
  • 6 postów

Napisano 13 luty 2019 - 09:39

A mogę zapytać co taki kext robi? Mam identyczny Bluetooth oraz config pod Z97 i działa bez żadnych dodatkowych popychaczy. Jestem ciekawy, co poprawia.

 

Przepraszam - przegapiłem Twój post. Używałem go wcześniej i jakoś tak się ostał.

Rzeczywiście - wywaliłem i działa tak samo dobrze. Dzięki.


  • Maidenman lubi to




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych