Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Wasze opinie na temat iPhonów


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
71 odpowiedzi w tym temacie

#1 arnon

arnon
  • Members
  • 1300 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 05 grudzień 2015 - 15:57

Hej,

przymierzam się do kupna mojego pierwszego iPhona i byłby nim iPhone 6. Zastanawiam się, czy byłby to dobry wybór? Kupiłbym 5S, ale jest za mały. Bawiłem się trochę iPhonem 6 w sklepie i mi się on całkiem spodobał, ale chciałbym usłyszeć opinie ludzi, którzy korzystają z iPhona na codzień ;) i czy warto wgl kupować ten tel? Myślałem nad wersją 16gb, bo 64gb jest o wiele droższa (swoją drogą głupota ze strony Apple, że nie dali wersji 32GB). Pzdr


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
MacOS 10.13 High Sierra blackapple.gif

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#2 BrT

BrT
  • Members
  • 374 postów
  • LocationGorlice

Napisano 05 grudzień 2015 - 18:12

Ja mam 6 Plus i jestem bardzo zadowolony. Wcześniej miałem Samsunga Galaxy S3 i jakąś Lumię. Samsung się zawieszał czasami, i zawsze jak chciałem zadzwonić musiałem czekać 10 sekund aż załaduje łaskawie listę ostatnich połączeń (przywracanie fabrycznych i nowe wersje Androida [były może ze dwie, kochany Samsung] pomagały góra na dwa tygodnie). Lumia zawieszała się codziennie, nawet w trakcie pisania SMS'a.

 

iPhonowi jeszcze się nie zdażyło złapać zawiasa a mam go od premiery, bateria wytrzymuje do 3 dni i duży wyświetlacz; wszystko co chciałem.

 

I nie, nie wygiął się :P Ale jeszcze na nim nie usiadłem chociaż spaść na ziemie już dwa razy mu się udało ale wyszedł bez szwanku :D

 

PS. Bateria w iP 6 podobno nie trzyma rewelacyjnie, ale nie miałem go nigdy w rękach zbyt długo.


Asus P9X79 | Intel Xeon E5-2670v2 @ 3,3 GHz | Corsair 16 GB Ram @ 2000 MHz | Asus GTX 960 Strix 4GB |  FD (Intel Series 530 480 GB + WB Black 1 TB) | macOS 10.12.5

MacBook Air 13,3" Early 2014 | macOS 10.12.5

MacBook Pro 15,4" MD103 | macOS 10.12.5
iPad Mini 2 Retina LTE
iPhone 6 Plus Silver


#3 krzyssp

krzyssp
  • Moderators
  • 679 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 05 grudzień 2015 - 18:15

Ja pisze wlasnie z iPhone 6, super telefon - działa bardzo dobrze i płynnie (przynajmniej na iOS 8.4.1), fajnie współpracuje z hackintoshem jesli chodzi o AirDrop i handoff no i co najważniejsze - dobrze sie z niego korzysta. Wszystko jest logiczne i dobrze zrobione, no i poza wszystkim innym swietnie wyglada :D

iMac 14,2: Asrock z97 Extreme 4, Intel 4790k, Nvidia 970


#4 BrT

BrT
  • Members
  • 374 postów
  • LocationGorlice

Napisano 05 grudzień 2015 - 18:49

krzyssp a tak z ciekawości; ile pociągnie na jednym ładowaniu? Siostra chce kupić i się zastanawia bo sporo ludzi narzekało, że nie trzyma zbyt długo.


Asus P9X79 | Intel Xeon E5-2670v2 @ 3,3 GHz | Corsair 16 GB Ram @ 2000 MHz | Asus GTX 960 Strix 4GB |  FD (Intel Series 530 480 GB + WB Black 1 TB) | macOS 10.12.5

MacBook Air 13,3" Early 2014 | macOS 10.12.5

MacBook Pro 15,4" MD103 | macOS 10.12.5
iPad Mini 2 Retina LTE
iPhone 6 Plus Silver


#5 krzyssp

krzyssp
  • Moderators
  • 679 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 05 grudzień 2015 - 19:19

Mi sie właściwie nie zdarza żeby jednego dnia nie pociągnął na baterii, tzn wychodzę z domu rano i jak wracam koło 15 to zostaje mi kilkadziesiąt procent - moje używanie to głownie internet (wifi i lte), trochę czytam, czasem jakas gra, ale nie martwię sie zbytnio oszczędzaniem baterii - inna sprawa ze nie wyobrażam sobie ładować telefonu co dwa dni, a sam mam zwyczaj ze jak wracam do domu i siedzę przy biurku to telefon podpinam do ładowarki. Nie jest wiec jakos tragicznie choć jak zwykle mogłoby być lepiej :D

iMac 14,2: Asrock z97 Extreme 4, Intel 4790k, Nvidia 970


#6 dnee

dnee
  • Members
  • 88 postów

Napisano 05 grudzień 2015 - 19:31

arnon, polecam dołożyć do 6S - nie tak duża różnica w cenie, a masz sprzęt dwa razy szybszy i z lepszą baterią.


Mój problem z Kernel Panic podczas logowania. Jak masz czas i chęci, będę wdzięczny za pomoc.

 

OS X Yosemite Retail | Clover v2.3k UEFI | i5-4460 | ASRock H97 PRO4: ALC-892, Intel I218-V | XFX R9 280X DD


#7 krzyssp

krzyssp
  • Moderators
  • 679 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 05 grudzień 2015 - 19:57

Nie miałem 6s wiec nie wiem jak jest w praktyce ale bateria ma wiecej mAh w 6tce zwykłej - inna sprawa ze powinien dłużej trzymać 6s dzięki bardziej energooszczędnym podzespołom

iMac 14,2: Asrock z97 Extreme 4, Intel 4790k, Nvidia 970


#8 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 16587 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 05 grudzień 2015 - 20:49

Nie warto kupować starszych generacji iPhonów. Utrata wartości iPhona jest zawsze taka sama... np 5s dziś powiedzmy kosztuje u operatora 1800PLN - po dwóch latach będzie warty 300, 6s teraz kosztuje 2600k, ale po dwóch latach sprzedasz go przykładowo za 1100... na obu aparatach tracisz przez 2 lata 1500pln z tą różnicą że frajerzy korzystają z starego modelu, który już muli na obecnym iOS a Ci rozgarnięci mają szybki nowy aparat przez ten sam okres. 


  • Maxavelli lubi to

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#9 robert999

robert999
  • Members
  • 243 postów

Napisano 05 grudzień 2015 - 22:10

To powiedzcie jak to jest z tymi iPhonami? Jak to możliwe, że super "najlepsze" smartfony  świata po dwóch latach mulą? Czy aktualizacje tak je rozwalają? To może ich po prostu nie aktualizować? Skoro nowe działają szybko, to dlaczego nie mogą tak działać cały czas?


  • Sierra 10.12.6

#10 arnon

arnon
  • Members
  • 1300 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 05 grudzień 2015 - 22:24

6s niestety nie dam radę kupić (a bardzo bym chciał, spodobało mi sie 3D Touch i inne bajery), i tak ledwo mi starczy na 6 :P a powiedzcie mi jak to jest z tym TouchID? Działa ono dobrze? :P

 

To powiedzcie jak to jest z tymi iPhonami? Jak to możliwe, że super "najlepsze" smartfony  świata po dwóch latach mulą? Czy aktualizacje tak je rozwalają? To może ich po prostu nie aktualizować? Skoro nowe działają szybko, to dlaczego nie mogą tak działać cały czas?

To wszystko przez aktualizacje ;) moja przyjaciolka ma iphone 4s i ios 9, muli jej jak cholera ;d


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
MacOS 10.13 High Sierra blackapple.gif

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#11 robert999

robert999
  • Members
  • 243 postów

Napisano 05 grudzień 2015 - 22:37

No to po co je aktualizować, skoro jak są nowe działają super szybko? ;)


  • Sierra 10.12.6

#12 krzyssp

krzyssp
  • Moderators
  • 679 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 05 grudzień 2015 - 22:46

Ja na przykład nie aktualizuje :D ale kiedyś będę musiał, bra aktualizacji aplikacji na starsze wersje systemu itp. TouchID działa różnie, mi na 6 działa ok chociaż są takie chwile że nie (zależy od lepkości palców chyba :D ), znajomym na 5S działa słabo żeby nie powiedzieć że prawie w ogóle.


iMac 14,2: Asrock z97 Extreme 4, Intel 4790k, Nvidia 970


#13 JEDI_V

JEDI_V
  • Members
  • 406 postów
  • LocationNakło Śląskie

Napisano 06 grudzień 2015 - 23:31

Uzywam 6+ na najnowszym sofcie, sprzed szybki i niezawodny, bateria nie do zajechania w jeden dzien, wiec jak kazdego smartphone'a laduje co noc. W trybie oszczedzania spokojnie 2 dni.

Na dzien dobry polecam dobre etui lub obudowe, najlepiej Catalyst wodoodporne, bo jeden upadek i ponad 3k w pizdu.


ASUS P7P55-M /i3-540/4GB DDR3 1333MHz/HD6670/2xHitachi 500GB-2.5"-7200/10.10.5-UniBootX Clover 2015-08-16


#14 krzyssp

krzyssp
  • Moderators
  • 679 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 06 grudzień 2015 - 23:39

Co do etui to się przyłączam - mam Lifeproof, i może nie wygląda pięknie ( :( ), to jednak dużo przyjemniej się używa - a mi (mam duże łapy) o wiele pewniej leży w ręce, bez "kejsa" mam wrażenie że zaraz go rozwalę mimo że mam go od pół roku


iMac 14,2: Asrock z97 Extreme 4, Intel 4790k, Nvidia 970


#15 Marucins

Marucins

    Witcher

  • Moderators
  • 1827 postów
  • LocationPL (Bia)

Napisano 07 grudzień 2015 - 06:47

3D Touch - zbędny bajer. Ot Apple musiało coś pokazać na co wydał dział "DZIAŁ NOWYCH iNAZW" kilak milionów.

Można coś podobnego wymusić na poprzednich modelach dzięki Cydia.

 

Jak brać to na daną chwile najnowszy model.

Skoro masz iPhonea to wiesz z czym to się je. Nowy model to kilka dodatkowych funkcji, o których z czasem zapominasz. I masz po prostu iPhonea.

 

Jeśli jesteś grajkiem mobilnym i połowę życie siedzisz nosem w telefonie to wystrzegaj się wersji 16GB. Model 64GB na obecną chwilę to minimum. W sumie nie tylko do grania ale do normalnego użytkowania 16GB to pomyłka i Apple o tym doskonale wie ale i tak ludzie dają się naciągnąć na ten model.

 

Szukaj telefonu od ludzi, którzy przedłużali kontraktu z iPhonem na handel. Czasami można trafić na fajne perełki.

 

Za jakiś czas każdy telefon u tej firmy zaczyna mulić. Czas na nowy, jeśli tego nie dostrzegasz nie jesteś godzien ;)

 

PS Dokonaj zakupu po świętach.


haMac Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme (BCM94360CD) # SeaSonic Platinum-1200 (SS-1200XP3) # Phanteks Enthoo Primo

Spoiler

VPN -> http://nordvpn.com/ (-20% przy odnow.) /kupon: 2YDeal2017 (~$3/m-c)

Staram się pisać poprawnie po polsku FlagaPL.gif


#16 arnon

arnon
  • Members
  • 1300 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 08 grudzień 2015 - 23:32

3D Touch - zbędny bajer. Ot Apple musiało coś pokazać na co wydał dział "DZIAŁ NOWYCH iNAZW" kilak milionów.

Można coś podobnego wymusić na poprzednich modelach dzięki Cydia.

No tutaj się zgadzam :D

 

Jak brać to na daną chwile najnowszy model.

Niestety nie mam kasy na 6S.

 

 

Jeśli jesteś grajkiem mobilnym i połowę życie siedzisz nosem w telefonie to wystrzegaj się wersji 16GB. Model 64GB na obecną chwilę to minimum. W sumie nie tylko do grania ale do normalnego użytkowania 16GB to pomyłka i Apple o tym doskonale wie ale i tak ludzie dają się naciągnąć na ten model.

Wiem wiem :D 16gb minus 4 gb na system i zostaje 12gb, zainstalujesz parę apek i porobisz trochę zdjęć i nagle się okazuje, że zostało ci 1GB pamięci :P

 

Szukaj telefonu od ludzi, którzy przedłużali kontraktu z iPhonem na handel. Czasami można trafić na fajne perełki.

Właśnie tak robię, zastanawiam się również nad jakimś używanym w bdb stanie, bo taki można wyrwać nawet za 1800zł.

 

PS Dokonaj zakupu po świętach.

Ok poczekam :D


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
MacOS 10.13 High Sierra blackapple.gif

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#17 czyzo

czyzo
  • Members
  • 188 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 10 grudzień 2015 - 11:54

Cały czas używałem iPhone w wersji 64GB, na dniach trafił mi się 6S+ 16GB w dobrej cenie, na sam backup brakowało miejsca ale wystarczyło uruchomić bibliotekę zdjęć iCloud aby bez problemu pomieścić tam około 4tys zdjęć a na telefonie trzymać same miniaturki. Zainstalowanych kilka niezbędnych aplikacji i nadal jest wolne 6GB, kwestia organizacji. Na minus trzeba wziąć to, że nie pokręcimy sobie dłuższych filmów ani nie zainstalujemy dużo ważących gier.

Najcudowniejszą wersją jest nadal 128GB :)



#18 AdamiPL

AdamiPL
  • Members
  • 647 postów
  • LocationPeterborough / UK

Napisano 10 grudzień 2015 - 18:34

Najcudowniejszą wersją jest nadal 128GB :)

 

ale też ma cudowną cene :D

 

Ja mam iPhone 5 i iPad mini 3, przesiadłem się na ten zestaw z androida i już nie wrócę do robota.. 

 

U mine jest ten problem, że zawsze chcę coś zmieniać, w iphone wiem, że nie da rady :D więc nawet nie ruszam, w androidzie co chwile zmieniałem romy bo ten mi nie odpowiadał, tamten też aż w końcu brick i o.. 

Poza tym ułatwia mi to kontakt z klientami, wysyłanie lokalizacji to bajka.. Praktycznie mam same darmowe appki, jedynie jaką kupiłem to od nawigacji sygic, dużo jażdże po UK i się jednak przydaje.. Niedługo kończy mi się kontrakt i zapewne iphone 6s w 64GB zawita..


 MacBook Pro 15" 2012 / i7 2,6 Ghz / 8GB DDR3 / GT650M 1GB + HD4000 1,5GB / 500GB SSD + 640GB data

Asus Z87 Pro (V edition), Intel Core I3-4170, Thermalrigh Macho rev. B, Gigabyte GeForce GTX650TI 2GB, Dell P2310HC, 20GB DDR3@2400, Z87 , I217V, ALC1150, BCM94360CD, Crucial MX100 128GB - OSX, Samsung EVO 850 250GB - Windows, Fractal R5 - Sierra 10.12.2
Sun Ultra 27 Workstation : Intel Quad Core Xeon 2.93 GHz (W3540),1Gb AMD ATI FirePro V4900 / AMD Radeon 5750 1GB (JUNIPER) / Gigabyte GeForce GTX650 TI 2GB, Dell P2310Hc, 12GB DDR3@1600, X58, Intel 82567LM-2 , BCM94360CD, ALC889A , SB X-fi Surround 5.1 Pro USB, CRUCIAL MX100 128GB Magic Mouse A1296 - Yosemite 10.10.5
Dell Precision T3400 : Intel Core 2 DUO 3GHz (e8400), AMD Radeon 5750 1GB (JUNIPER), Broadcom NetXtreme BCM5722D, WDC WD1502FYPS-02W3B0, 4 x 2GB DDR2 GEIL - Mavericks 10.9.5
ASUS X53SJ : Intel Core i7 (2630qm), OPTIMUS Intel HD 3000 + GeForce GT520m, 2 x 4 GB - Mountain Lion 10.8.5

facebook.pnghackintosh #Polska #Poland (Grupa FB)   / UK HACKINTOSH SUPPORT - MORE ON PM


#19 dnee

dnee
  • Members
  • 88 postów

Napisano 10 grudzień 2015 - 19:25

Sam trzymam zdjęcia w chmurze, muzyka leci przez Spotify i jeżeli ktoś nie gra, to te 16 GB potrafi starczyć.

Warto dołożyć do 6S, bo 6 z uwagi na bardzo podobne podzespoły - straci wsparcie pewnie w podobnym momencie co już nieco wiekowy 5S, a taki 6S będzie mogł liczyć na zapewne co najmniej 4 lata wsparcia. Poza tym 1 GB RAM, to jest za mało na swobodny multitasking w aktualnym iOSie. 6S potrafi też utrzymać podświetlony wyświetlacz o parę godzin dłużej.


Mój problem z Kernel Panic podczas logowania. Jak masz czas i chęci, będę wdzięczny za pomoc.

 

OS X Yosemite Retail | Clover v2.3k UEFI | i5-4460 | ASRock H97 PRO4: ALC-892, Intel I218-V | XFX R9 280X DD


#20 arnon

arnon
  • Members
  • 1300 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 10 grudzień 2015 - 20:02

U mine jest ten problem, że zawsze chcę coś zmieniać, w iphone wiem, że nie da rady :D

Zawsze jest Cydia, może to mniej możliwości, niż na andku, ale wg mnie wystarczająca :P

 

@topic

Tak się zastanawiam czy faktycznie nie dozbierać do 6S, ale chwilę jeszcze bym musiał do zakupu poczekać :P


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
MacOS 10.13 High Sierra blackapple.gif

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych