Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Instalacja OSX nie startuje


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 XYS

XYS
  • Members
  • 3 postów

Napisano 26 styczeń 2016 - 23:13

Witam wszystkich,

Temat jest taki: mam vmware 11. Ściągnąłem obrazy dmg yosemite i mavericks skonwertowalem do ISO ale nadal sie nie instalują. Ustawiłem smc("0"), zadziałałem unlockerem, z podwieszonego wątku ściągnąłem snow_iso i za każdym razem kończy sie tak samo, ze nie znaleziono ani hdd, cdrom ani eth do zabootowania i wchodzi tak jakby do biosu. Co robię zle? Win10 x64. i5, 8GB, SSD(Asus u36sg).

#2 XYS

XYS
  • Members
  • 3 postów

Napisano 27 styczeń 2016 - 20:27

Witam wszystkich,

Temat jest taki: mam vmware 11. Ściągnąłem obrazy dmg yosemite i mavericks skonwertowalem do ISO ale nadal sie nie instalują. Ustawiłem smc("0"), zadziałałem unlockerem, z podwieszonego wątku ściągnąłem snow_iso i za każdym razem kończy sie tak samo, ze nie znaleziono ani hdd, cdrom ani eth do zabootowania i wchodzi tak jakby do biosu. Co robię zle? Win10 x64. i5, 8GB, SSD(Asus u36sg).

Użyłem innego obrazu - wszystko działa jednakże wydajność nieco poniżej oczekiwań. Nie wiem dlaczego nie czyta mi 2 rdzeni procka(przydzielonych w vmware). 4 GB RAM ale rewelacji nie ma. Vmware tools zainstalowane.



#3 PolishApple

PolishApple

    Trackpoint Fetish

  • Members
  • 1608 postów
  • LocationWrocław

Napisano 28 styczeń 2016 - 09:47

Wydajność jest słaba bo to maszyna wirtualna xd. Chcesz czegoś więcej to stawiaj osx natywnie


  iwiczmX.gifsngnpc.jpg

 macOS 10.12 | Lenovo Thinkpad X220 | i7 2715qe 2.10Ghz | Intel QM67 | Intel HD3000 | - Quad MOD :>

 macOS 10.12 | Lenovo Thinkpad W530 | i7 3840qm 2.80Ghz | Intel QM77 | Nvidia k1000 | - Nowa płyta i Procek :>

 OSX 10.11 | Lenovo Thinkpad T440p | i5 4300m 2.60Ghz | Intel QM87 | Intel HD4600 | - na szczęście sprzedany

 OSX 10.11 | Lenovo Thinkpad X230 | i5 3320m 2.60Ghz | Intel QM77 | Intel HD4000 | - Zdechł

 macOS 10.2 | i7 2700k 5.00Ghz | AsUs P8P67 LE | ASUS GTX 980Ti |

OSX  10.9.5 | Lenovo Thinkpad L412 | i5 520m 2.44Ghz | Intel HM55 | Intel GMA HD | - Odpoczywa na półce

 OSX  10.8.5 | Lenovo Thinkpad T61 | C2D T9600 | Intel 965 | Intel GMA X3100 | - Zimuje :>


#4 XYS

XYS
  • Members
  • 3 postów

Napisano 28 styczeń 2016 - 09:50

Nie no to jasne, tylko porównując np WinXP lub Win7 32 bit które też mam zwirtualizowane to jest duża różnica. Zastanawia mnie dlaczego nie widzi mi 2 wątków przydzielonych w vmware. Ogólnie system jest spokojnie używalny, poinstalowałem swoje aplikacje i testuję. Zupełna nowość dla mnie. 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych