Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie
- - - - -

Asus Z87-PRO problem bluetooth i dźwięk

z87 z87-pro bluetooth dźwięk

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Danut

Danut
  • Members
  • 12 postów

Napisano 26 luty 2016 - 22:31

Witam wszystkich, mam postawionego hacka na tym sprzęcie:
 

1. Płyta Główna: ASUS Z87-PRO Intel Z87 LGA 1150 (3xPCX/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/RAID/DDR3/SLI/CROSSFIR E) 

2. Procesor: CORE I7 4770K 3.5GHz LGA1150 BOX czy obsługuje instrukcje SSE2, SSE3
3. 
Intel Z87 Express Chipset

4. Nie wiem jak to sprawdzić proszę o pomoc. (Jaki jest dodatkowy kontroler napędów)
5. Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 780
6. Audio: Realtek ALC1150
7-8. Karta sieciowa: TP-Link Tl-WN822N USB, Wi-Fi N
9. DYSKI pod SATA: ST1000DM003-1CH162 + Samsung SSD 840 EVO 120GB
NAPĘD pod SATA: HL-DT-ST DVDRAM GH24NSB0 (Windows only więc MBR)


i nie potrafię naprawić kilku rzeczy, a mianowicie przestało działać mi bluetooth.
Bluetooth działało mi do czasu aż nie zrobiłem przemeblowania i nie podłączyłem PC do innego gniazdka, nie wiem czym może to być spowodowane. Bardzo zależy mi na jego napraie ponieważ chcę korzystać  magic mouse.

Nie działa mi dźwięk (Rozwiązałem to kartą zewnętrzną na USB) jak by ktoś umiał rozwiązać to extra.

Karta WiFi (Rozwiązałem to kablem LAN) jak by ktoś umiał rozwiązać to extra.

Proszę o pomoc...



#2 AdamiPL

AdamiPL
  • Members
  • 665 postów
  • LocationPeterborough / UK

Napisano 27 luty 2016 - 18:04

Bluetooth zintegrowany z płytą główną? Jeśli tak to dlatego, a raczej że nie jest dokładnie wspierany przez OS X i raz działa, raz nie :) 

Twoje wifi również nie do odpalenia.

 

Dobrym wyborem jest BCM94360CD + adapter (WIFI + BT4.0), mam, korzystam z magic mouse, polecam! Działa od kopa,

 

Apropo dźwięku, masz tam ALC1150, na forum jest tutorial napisany przez admina (314TeR) poszukaj , w dziale projekty hamac. 


AsRock Z370M Pro4 / i5-8600K / 32GB DDR4 / RX 580 8GB / BCM94360CS2 / Samsung EVO970 500GB NVMe & Adata 500GB NVMe / U28H750

 iMac 27" Late 2012 / i7 / 32GB DDR3 / GTX 680MX 2GB / 500GB SSD

 MacBook Pro 15" 2012 / i7 2,6 Ghz / 8GB DDR3 / GT650M 1GB + HD4000 1,5GB / 500GB SSD + 640GB data

Asus Z87 Pro (V edition), Intel Core I3-4170, Thermalrigh Macho rev. B, Gigabyte GeForce GTX650TI 2GB, Dell P2310HC, 20GB DDR3@2400, Z87 , I217V, ALC1150, BCM94360CD, Crucial MX100 128GB - OSX, Samsung EVO 850 250GB - Windows, Fractal R5 - Sierra 10.12.2
Sun Ultra 27 Workstation : Intel Quad Core Xeon 2.93 GHz (W3540),1Gb AMD ATI FirePro V4900 / AMD Radeon 5750 1GB (JUNIPER) / Gigabyte GeForce GTX650 TI 2GB, Dell P2310Hc, 12GB DDR3@1600, X58, Intel 82567LM-2 , BCM94360CD, ALC889A , SB X-fi Surround 5.1 Pro USB, CRUCIAL MX100 128GB Magic Mouse A1296 - Yosemite 10.10.5
Dell Precision T3400 : Intel Core 2 DUO 3GHz (e8400), AMD Radeon 5750 1GB (JUNIPER), Broadcom NetXtreme BCM5722D, WDC WD1502FYPS-02W3B0, 4 x 2GB DDR2 GEIL - Mavericks 10.9.5
ASUS X53SJ : Intel Core i7 (2630qm), OPTIMUS Intel HD 3000 + GeForce GT520m, 2 x 4 GB - Mountain Lion 10.8.5

facebook.pnghackintosh #Polska #Poland (Grupa FB)   / UK HACKINTOSH SUPPORT - MORE ON PM


#3 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10966 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 27 luty 2016 - 18:17

BTFirmwareUpoader: http://forum.osxlati...mware-uploader/


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi

HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 8GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.1.6 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#4 Danut

Danut
  • Members
  • 12 postów

Napisano 24 marzec 2016 - 00:47

Ok wnoszę poprawki, dzwiek działa dzięki VooDoo, bluetooth dalej nie działa mimo kupinej karty na aliexpress (przy okazji naprawilo sie WIFI:

BCM94331CD Dual-band 2.4&5G 450M BT4.0 4Antennas Wireless Network Card BT4.0 for Mac rival BCM94360CD

spróbuję tym co wyżej @oswaldini



#5 AdamiPL

AdamiPL
  • Members
  • 665 postów
  • LocationPeterborough / UK

Napisano 24 marzec 2016 - 19:24

wiem że na niektórych płytach AsRock pomagał downgrade biosu o kilka wersji, może i u Ciebie pomoże mimo, że masz asusa..


AsRock Z370M Pro4 / i5-8600K / 32GB DDR4 / RX 580 8GB / BCM94360CS2 / Samsung EVO970 500GB NVMe & Adata 500GB NVMe / U28H750

 iMac 27" Late 2012 / i7 / 32GB DDR3 / GTX 680MX 2GB / 500GB SSD

 MacBook Pro 15" 2012 / i7 2,6 Ghz / 8GB DDR3 / GT650M 1GB + HD4000 1,5GB / 500GB SSD + 640GB data

Asus Z87 Pro (V edition), Intel Core I3-4170, Thermalrigh Macho rev. B, Gigabyte GeForce GTX650TI 2GB, Dell P2310HC, 20GB DDR3@2400, Z87 , I217V, ALC1150, BCM94360CD, Crucial MX100 128GB - OSX, Samsung EVO 850 250GB - Windows, Fractal R5 - Sierra 10.12.2
Sun Ultra 27 Workstation : Intel Quad Core Xeon 2.93 GHz (W3540),1Gb AMD ATI FirePro V4900 / AMD Radeon 5750 1GB (JUNIPER) / Gigabyte GeForce GTX650 TI 2GB, Dell P2310Hc, 12GB DDR3@1600, X58, Intel 82567LM-2 , BCM94360CD, ALC889A , SB X-fi Surround 5.1 Pro USB, CRUCIAL MX100 128GB Magic Mouse A1296 - Yosemite 10.10.5
Dell Precision T3400 : Intel Core 2 DUO 3GHz (e8400), AMD Radeon 5750 1GB (JUNIPER), Broadcom NetXtreme BCM5722D, WDC WD1502FYPS-02W3B0, 4 x 2GB DDR2 GEIL - Mavericks 10.9.5
ASUS X53SJ : Intel Core i7 (2630qm), OPTIMUS Intel HD 3000 + GeForce GT520m, 2 x 4 GB - Mountain Lion 10.8.5

facebook.pnghackintosh #Polska #Poland (Grupa FB)   / UK HACKINTOSH SUPPORT - MORE ON PM






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: z87, z87-pro, bluetooth, dźwięk

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych