Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Medion MD 96350 Ciemny ekran po instalacji Snow Leopard


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rosa

Rosa
  • Members
  • 21 postów

Napisano 08 marzec 2016 - 10:26

Witam, posiadam laptop Medion MD 96350. Zainstalowalem na nim SL. Jednak po instalacji i standardowych ustawieniach gdy zrobilem restart systemu po starcie systemu mam ciemny obraz. Napewno przyczyna sa stery do karty graficznej ( Intel Hd 3100 ) , tak przypuszczam. Dlawyjasnienia komputer wgrywa system , mam obraz z jabuszkiem i gry powinniem pokazac juz wgrany system obraz robi sie ciemny.

Co ciekawe, za pierwszym razem system zainstalowal sie poprawnie a czarny obraz otrzymalem gry zrestartowalem laptop po updatcie do 10.6.8

Teraz gdy chcialem zainstalowac ponownie system ciemny obraz wskakuje juz przy probie wyborz jezyka przy instalacji.

Prosze o pomoc !!!

 

Moj laptop: Dane:

Medion Akoya MD 96350:

  • Intel Core 2 Duo Prozessor T5250 (1, 50 GHz, 2 MByte L2 Cache)
  • 2048 MByte DDR2 SDRAM (beide Speicherbänke belegt)
  • 160 GByte Festplatte
  • Intel Graphics Media Accelerator X3100
  • 15, 4-Zoll-Display

HaMac: Asus P5 DH Deluxe; 2,68 Ghz Intel Core 2 Duo; 4 GB 667 Mhz DDR2 SDRAM; GeForce 8600 GT

HaMac2: Medion MD 96350; 1,67 Ghz Intel Core Duo; 2 GB RAM, Intel X3100

 


#2 luk2

luk2
  • Members
  • 20 postów

Napisano 08 marzec 2016 - 21:44

Spróbuj wpisać flagę GraphicsEnabler=no


GT630 E2220 G31M-ES2L CLOVER El Capitan 10.11.3

GT630 E2220 G31M-ES2L CHAMELEON Hazard Snow Leopard

Jak zainstalować OS X El Capitan?  FlagaPL.gif Próbuję pisać poprawnie po polsku! FlagaPL.gif


#3 Rosa

Rosa
  • Members
  • 21 postów

Napisano 08 marzec 2016 - 22:00

Sprobowalem, jednak teraz zamiast czarnego obrazu , mam szary :/ tylko bez jabuszka


HaMac: Asus P5 DH Deluxe; 2,68 Ghz Intel Core 2 Duo; 4 GB 667 Mhz DDR2 SDRAM; GeForce 8600 GT

HaMac2: Medion MD 96350; 1,67 Ghz Intel Core Duo; 2 GB RAM, Intel X3100

 


#4 luk2

luk2
  • Members
  • 20 postów

Napisano 09 marzec 2016 - 08:20

Spróbuj w połączeniu z graphics enablerem dodać npci=0x2000 a jeśli nie zadziała npci=0x3000

GT630 E2220 G31M-ES2L CLOVER El Capitan 10.11.3

GT630 E2220 G31M-ES2L CHAMELEON Hazard Snow Leopard

Jak zainstalować OS X El Capitan?  FlagaPL.gif Próbuję pisać poprawnie po polsku! FlagaPL.gif





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych