Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie
- - - - -

ASUS P5W DH Deluxe


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
80 odpowiedzi w tym temacie

#41 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 15736 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 20 czerwiec 2016 - 19:47

Było już o tym, masz jakieś muzealne wersje, którym wygasły certyfikaty apple. 


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#42 Zanet

Zanet
  • Members
  • 99 postów

Napisano 20 czerwiec 2016 - 20:45

Nie znalazłem nic nowszego , na szczęście system zainstalowany.

Działa i zostało zainstalować Clover na dysku . Zrobię to jutro.

Eh gdyby nie uszkodzony plik yosemite.app poszło by szybciej.

 

Wifi to tylko dokładane ? Z płyty głównej nie działa ?

 

Mam pena usb 2.0 Sagem ieee 802.11b/g wlan

model : XG-762N

Podobno działa na Macu , ściągnąłem pliki i jutro zobaczę.

 

Ciekawi mnie też czy dobrze działają dyski w Raid ?

Kontroler na płycie.

 

Mam 2 dyski SATA 500GB wpiąć je w Raid na system,ew dysk SSD na system ale to już drożej.

Mogę dokupić taki sam zestaw na programy. 2x po 500GB w RAID mi wystarczy.

Łatwo będzie ustawić dyski w RAID ? Nie robiłem tego ale szkoda mi pieniędzy na dyski SSD.


Asus P5W DH Deluxe I Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz I Gigabyte HD 6850 I OSX 10.10.5 - UniBootX Clover


#43 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 15736 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 21 czerwiec 2016 - 10:03

Teraz zarejestruj się i pobierz własny prawidłowy instalator z appstore. 

 

WIFI z płyty nie zadziała. Wszystkie inne WIFI na USB to protezy - tylko na PCI/PCI-E działają w pełni dobrze. 

 

Soft RAID pod OS X nie działa. Jedynie ten przez pomarańczowe złącza SATA ma szansę zadziałać. Tylko pytanie po co. RAID 0 na HDD dla mnie totalnie nie ma sensu, byle jaki najstarszy SSD zmiata pod względem wydajności taki RAID na HDD. Jedyny który ma jako tako sens, to mirror w celu zabezpieczenia danych. 


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#44 Zanet

Zanet
  • Members
  • 99 postów

Napisano 21 czerwiec 2016 - 20:14

Niestety po wklejeniu katalogu EFi na zamontowany EFI na dysku nadal nie bootuje.

Wpis w config.plist mam

Jak mam modyfikować aby odpalał system z dysku ?


Asus P5W DH Deluxe I Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz I Gigabyte HD 6850 I OSX 10.10.5 - UniBootX Clover


#45 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 15736 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 21 czerwiec 2016 - 22:18

Zainstaluj clovera SATA na partycję EFI. Potem skopiuj cały folder EFI na zamontowaną partycję EFI. 


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#46 Zanet

Zanet
  • Members
  • 99 postów

Napisano 22 czerwiec 2016 - 17:30

Poszło jak pisałeś.

Szkoda tylko , że automatycznie nie wgrywa OSXa , musze kliknąć.

Pod moją płytę główną jaką polecasz kartę wifi ?

TP-Link WDN4800 dobry wybór ?

 

Nie widać też w opcjach dźwięku wejść i wyjść :(


Asus P5W DH Deluxe I Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz I Gigabyte HD 6850 I OSX 10.10.5 - UniBootX Clover


#47 Zanet

Zanet
  • Members
  • 99 postów

Napisano 29 czerwiec 2016 - 09:33

Zrobiłem wpis w configu taki :

<key>Timeout</key>
<integer>5</integer>

 

Nie bootuje :(

Nazwę dysku z systemem OS X mam dobrze wpisaną.

 

Ustawiałem też timeout na 0

fast na true

też nie bootuje :(

 

Mam pytanie config.plist występuje w kilku miejscach , to robię wpis w każdym ?


Asus P5W DH Deluxe I Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz I Gigabyte HD 6850 I OSX 10.10.5 - UniBootX Clover


#48 arnon

arnon
  • Members
  • 1275 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 29 czerwiec 2016 - 14:00

Mam pytanie config.plist występuje w kilku miejscach , to robię wpis w każdym ?

Wpis robisz tylko w /EFI/Clover/Config.plist. W żadnym innym nie robisz!!


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif:)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#49 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 15736 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 29 czerwiec 2016 - 16:27

Wpis robisz tylko w /EFI/Clover/Config.plist. W żadnym innym nie robisz!!

 

No właśnie nie... jak korzysta z UniBootX - to edytować powinien:

/EFI/Clover/OEM/Nazwa_Plyty/config.plist


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#50 arnon

arnon
  • Members
  • 1275 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 29 czerwiec 2016 - 18:06

No właśnie nie... jak korzysta z UniBootX - to edytować powinien:

/EFI/Clover/OEM/Nazwa_Plyty/config.plist

Aa no fakt wyleciało mi z głowy, że używa UniBootX :P ale mimo wszystko powinien robić wpis tylko w jednym configu na raz, a nie w kilku (bo chyba o to mu chodziło)


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif:)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#51 Zanet

Zanet
  • Members
  • 99 postów

Napisano 01 lipiec 2016 - 07:25

Ale na tej montowanej partycji EFI , która jest na hdd z OS X ?


Asus P5W DH Deluxe I Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz I Gigabyte HD 6850 I OSX 10.10.5 - UniBootX Clover


#52 arnon

arnon
  • Members
  • 1275 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 01 lipiec 2016 - 10:51

Ale na tej montowanej partycji EFI , która jest na hdd z OS X ?

To zależy, czy chcesz bootować z pendriva czy z hdd :P jeśli z hdd, to na tej montowanej, a jeśli z pendrive, to na tej która jest na pendrivie


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif:)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#53 Zanet

Zanet
  • Members
  • 99 postów

Napisano 01 lipiec 2016 - 19:39

Postawiłem na nowo system OSX i po zamontowaniu partycji EFi instalka Clovera nie chcę się na niej instalować. Nie widzi jej , tylko pendriv i hdd.

System widzi partycję EFi a instalka nie .

Co jest ?


Asus P5W DH Deluxe I Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz I Gigabyte HD 6850 I OSX 10.10.5 - UniBootX Clover


#54 arnon

arnon
  • Members
  • 1275 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 01 lipiec 2016 - 19:46

Postawiłem na nowo system OSX i po zamontowaniu partycji EFi instalka Clovera nie chcę się na niej instalować. Nie widzi jej , tylko pendriv i hdd.

System widzi partycję EFi a instalka nie .

Co jest ?

W instalatorze Clovera nie zaznaczasz partycji Efi, tylko partycje na której masz zainstalowanego OS Xa.


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif:)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#55 Zanet

Zanet
  • Members
  • 99 postów

Napisano 02 lipiec 2016 - 16:10

Zainstalowałem Clovera na dysku z systemem OSX . Jak już kopiuję katalog EFI na zamontowaną partycję EFI,to potem musze jeszcze skopiować katalog swojej płyty głównej z katalogu OEM i tam kleić ?

Bo po instalacji Clovera nie mam katalogów z różnymi płytami głównymi , tak jak UniBootX na pendrivie


Asus P5W DH Deluxe I Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz I Gigabyte HD 6850 I OSX 10.10.5 - UniBootX Clover


#56 arnon

arnon
  • Members
  • 1275 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 02 lipiec 2016 - 18:12

Zainstalowałem Clovera na dysku z systemem OSX . Jak już kopiuję katalog EFI na zamontowaną partycję EFI,to potem musze jeszcze skopiować katalog swojej płyty głównej z katalogu OEM i tam kleić ?

Bo po instalacji Clovera nie mam katalogów z różnymi płytami głównymi , tak jak UniBootX na pendrivie

Po prostu skopiuj cały ten katalog łącznie z folderem oem.


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif:)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#57 Zanet

Zanet
  • Members
  • 99 postów

Napisano 03 lipiec 2016 - 11:54

Dobra do 6x sztuka.

Instalowałem i instalowałem , teraz odpala z dysku automatycznie.

Mam problem z kartą muzyczną , której nie widac w systemie.

Proszę sprawdźcie czy mam dobrze zrobione ustawienia.

Config jest z oryginalnego pliku pod moją płyte od 314TeR , tylko nazwę dysku z OSX zmieniłem na swoją.

mój konfig:

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com...yList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>ACPI</key>
<dict>
<key>DSDT</key>
<dict>
<key>Debug</key>
<false/>
<key>DropOEM_DSM</key>
<false/>
<key>Fixes</key>
<dict>
<key>AddDTGP_0001</key>
<true/>
<key>FakeLPC_0020</key>
<true/>
<key>FixHDA_8000</key>
<true/>
</dict>
<key>Name</key>
<string>DSDT.aml</string>
<key>Patches</key>
<array>
<dict>
<key>Comment</key>
<string>TMR</string>
<key>Find</key>
<data>
W4IlVE1SXwhfSElEDEHQAQAIX0NSUxEQCg1H
AUAAQAAABCIBAHkA
</data>
<key>Replace</key>
<data>
W4IqVE1SXwhfSElEDEHQAQAIX0NSUxEVChJH
AUAAQAABBEcBUABQABAEeQA=
</data>
</dict>
<dict>
<key>Comment</key>
<string>RTC</string>
<key>Find</key>
<data>
giVSVEMwCF9ISUQMQdALAAhfQ1JTERAKDUcB
cABwAAACIgABeQBb
</data>
<key>Replace</key>
<data>
giJSVEMwCF9ISUQMQdALAAhfQ1JTEQ0KCkcB
cABwAAACeQBb
</data>
</dict>
<dict>
<key>Comment</key>
<string>PIC</string>
<key>Find</key>
<data>
gitQSUNfCF9ISUQLQdAIX0NSUxEYChVHASAA
IAAAAkcBoACgAAACIgQAeQA=
</data>
<key>Replace</key>
<data>
gihQSUNfCF9ISUQLQdAIX0NSUxEVChJHASAA
IAAAAkcBoACgAAACeQA=
</data>
</dict>
<dict>
<key>Comment</key>
<string>HPET</string>
<key>Find</key>
<data>
W4JKCUhQRVQIX0hJRAxB0AEDCENSU18REQoO
hgkAAAAA0P4ABAAAeQBbgEhQVEMASFRCQQoE
W4EUSFBUQwFIUFRTAgAFSFBURQEAGBQkX1NU
QQCgEJNPU0ZMAKAISFBURaQKD6EKoAhIUFRF
pAoLpAAUKl9DUlMAikNSU18KBEg=
</data>
<key>Replace</key>
<data>
W4JACkhQRVQIX0hJRAxB0AEDCENSU18RFwoU
IgEAIgABhgkAAAAA0P4ABAAAeQBbgEhQVEMA
SFRCQQoEW4EUSFBUQwFIUFRTAgAFSFBURQEA
GBQkX1NUQQCgEJNPU0ZMAKAISFBURaQKD6EK
oAhIUFRFpAoLpAAUKl9DUlMAikNSU18KCkg=
</data>
</dict>
</array>
<key>ReuseFFFF</key>
<false/>
</dict>
<key>SSDT</key>
<dict>
<key>DropOem</key>
<true/>
<key>Generate</key>
<dict>
<key>CStates</key>
<true/>
<key>PStates</key>
<true/>
</dict>
</dict>
</dict>
<key>Boot</key>
<dict>
<key>Arguments</key>
<string>npci=0x2000 darkwake=0 kext-dev-mode=1</string>
<key>DefaultVolume</key>
<string>OSX</string>
<key>Fast</key>
<true/>
<key>Legacy</key>
<string>PBR</string>
<key>Log</key>
<false/>
<key>NeverHibernate</key>
<true/>
<key>Secure</key>
<false/>
<key>Timeout</key>
<integer>0</integer>
<key>XMPDetection</key>
<false/>
</dict>
<key>Devices</key>
<dict>
<key>Audio</key>
<dict>
<key>Inject</key>
<string>1</string>
</dict>
<key>USB</key>
<dict>
<key>AddClockID</key>
<false/>
<key>FixOwnership</key>
<false/>
<key>Inject</key>
<false/>
</dict>
</dict>
<key>GUI</key>
<dict>
<key>Custom</key>
<dict>
<key>Entries</key>
<array>
<dict>
<key>Disabled</key>
<false/>
<key>Hidden</key>
<string>Always</string>
<key>Path</key>
<string>\EFI\BOOT\BOOTX64.efi</string>
<key>VolumeType</key>
<array>
<string>External</string>
<string>Internal</string>
</array>
</dict>
<dict>
<key>Disabled</key>
<false/>
<key>FullTitle</key>
<string>CD/DVD</string>
<key>Hidden</key>
<false/>
<key>Path</key>
<string>\EFI\BOOT\BOOTX64.efi</string>
<key>Title</key>
<string>CD/DVD</string>
<key>VolumeType</key>
<string>Optical</string>
</dict>
<dict>
<key>Disabled</key>
<false/>
<key>FullTitle</key>
<string>Windows</string>
<key>Hidden</key>
<false/>
<key>Path</key>
<string>\EFI\Microsoft\Boot\bootmgfw.efi</string>
<key>Title</key>
<string>Windows</string>
</dict>
</array>
</dict>
<key>CustomIcons</key>
<true/>
<key>Language</key>
<string>pl:30788</string>
<key>Mouse</key>
<dict>
<key>Enabled</key>
<true/>
<key>Speed</key>
<integer>2</integer>
</dict>
<key>Scan</key>
<dict>
<key>Entries</key>
<true/>
<key>Legacy</key>
<false/>
<key>Tool</key>
<true/>
</dict>
<key>TextOnly</key>
<false/>
<key>Theme</key>
<string>bootcamp</string>
</dict>
<key>Graphics</key>
<dict>
<key>Inject</key>
<dict>
<key>ATI</key>
<false/>
<key>Intel</key>
<false/>
<key>NVidia</key>
<false/>
</dict>
<key>PatchVBios</key>
<false/>
</dict>
<key>KernelAndKextPatches</key>
<dict>
<key>AppleRTC</key>
<true/>
<key>AsusAICPUPM</key>
<false/>
<key>Debug</key>
<false/>
<key>ForceKextsToLoad</key>
<array>
<string>\System\Library\Extensions\IONetworkingFamily.kext</string>
</array>
<key>KernelCpu</key>
<false/>
<key>KernelLapic</key>
<false/>
<key>KextPatchesAllowed</key>
<true/>
<key>KextsToPatch</key>
<array>
<dict>
<key>Comment</key>
<string>Orange Icon Fix</string>
<key>Find</key>
<data>
RXh0ZXJuYWw=
</data>
<key>Name</key>
<string>AppleAHCIPort</string>
<key>Replace</key>
<data>
SW50ZXJuYWw=
</data>
</dict>
<dict>
<key>Comment</key>
<string>TRIMM Enabler</string>
<key>Find</key>
<data>
QVBQTEUgU1NEAA==
</data>
<key>Name</key>
<string>IOAHCIBlockStorage</string>
<key>Replace</key>
<data>
AAAAAAAAAAAAAA==
</data>
</dict>
<dict>
<key>Comment</key>
<string>ALC882 patch #1</string>
<key>Find</key>
<data>
hQjsEA==
</data>
<key>Name</key>
<string>AppleHDAController</string>
<key>Replace</key>
<data>
ggjsEA==
</data>
</dict>
<dict>
<key>Comment</key>
<string>ALC882 patch #2</string>
<key>Find</key>
<data>
hAjsEA==
</data>
<key>Name</key>
<string>AppleHDAController</string>
<key>Replace</key>
<data>
AAAAAA==
</data>
</dict>
</array>
</dict>
<key>RtVariables</key>
<dict>
<key>BooterConfig</key>
<string>0x28</string>
<key>CsrActiveConfig</key>
<string>0x3</string>
<key>ROM</key>
<string>3c0754a2f9be</string>
</dict>
<key>SMBIOS</key>
<dict>
<key>BoardSerialNumber</key>
<string>C0720270FQVDKP2AT</string>
<key>ProductName</key>
<string>MacPro3,1</string>
<key>SerialNumber</key>
<string>W88A77AA5J4</string>
<key>SmUUID</key>
<string>287267D6-83D3-6959-97C4-2B2EA0341CFA</string>
<key>Trust</key>
<true/>
</dict>
<key>SystemParameters</key>
<dict>
<key>InjectKexts</key>
<true/>
</dict>
</dict>
</plist>


Asus P5W DH Deluxe I Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz I Gigabyte HD 6850 I OSX 10.10.5 - UniBootX Clover


#58 arnon

arnon
  • Members
  • 1275 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 03 lipiec 2016 - 13:08

Config jest z oryginalnego pliku pod moją płyte od 314TeR , tylko nazwę dysku z OSX zmieniłem na swoją.

W takim wypadku dźwięk nie ma prawa działać ponieważ fixy do dźwięku musisz sobie sam dodać do configu :)

Jaką masz kartę dźwiękową?

Polecam do odpalenia dźwięku AppleALC http://hamac.pl/topi...ów-systemowych/


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif:)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#59 Zanet

Zanet
  • Members
  • 99 postów

Napisano 03 lipiec 2016 - 13:58

Właśnie miałem napisać , że to znalazłemi trochę to ciężkie :(

Mam 882

 

Ściągnąć plikAppleALC_17052016_1.0.11.zip czy coś ze skompilowanych plików w linku ?

 

Rozpakować i kopiowac do S/L/E ?

 

Layout dla mojej kartymam 5 i 7

 

Nie chcę kompbinować ponieważ już z 10x instalowałem sysytem:(


Asus P5W DH Deluxe I Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz I Gigabyte HD 6850 I OSX 10.10.5 - UniBootX Clover


#60 arnon

arnon
  • Members
  • 1275 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 03 lipiec 2016 - 16:18

AppleALC.kext dajesz do Efi/Clover/kexts/wersja_twojego_systemu

 

W temacie o AppleALC, w drugim poście, jest napisane, jak sobie z tym wszystkim poradzić.

 

Napiszę w skrócie:

- Musisz posiadać w S/L/E czyste, oryginalne, nie modyfikowane AppleHDA.kext (jeśli go nie modyfikowałeś to nic z nim nie rób ;) )

- Wejdź w Clover Configurator, otwórz nim Twój config.plist, w sekcji DSDT zaznacz wpis FixHDA_8000

- W sekcji Audio > Inject wpisz layout dla Twojej karty.

 

Po restarcie powinieneś już mieć dźwięk :) a jeśli go nie masz to wejdź w preferencje systemowe > dźwięk, zakładka wyjście i tam, gdzie jest 'wybierz wyjściowe urządzenie dźwiękowe' wybierz to, na którym będzie Ci działał dźwięk.


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif:)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych