Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Aktualizacja OSX El Capitan 10.11.6


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 arnon

arnon
  • Members
  • 1286 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 19 lipiec 2016 - 13:10

Wyszedł nowy update, u mnie przeszło bez najmniejszego problemu (instalowane z App Store).


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif  :)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#2 CywiL

CywiL
  • Members
  • 63 postów
  • LocationGłogów

Napisano 19 lipiec 2016 - 15:53

Witam, u mnie po aktualizacji do 10.11.6 wczytuje się system ale nie mam obrazu gdyż zaczął mrugać kontrolką monitora a każdym z wejść HDMI, DVI i DISPLAY PORT. Wersja Clover 3642.


HaMac: MSI Z170A Gaming Pro Carbon | Core i5-6600k | 256GB SSD ADATA SP900 | GeForce GTX 760 2048MB ASUS | 32GB DDR4 | Clover UEFI
Mac: MacBook 13" | Core 2 Duo 2,13 Ghz | 4GB DDR2 | nVidia GeForce 9400M 256MB | 128GB SSD ADATA
_________________
FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#3 100zek

100zek
  • Members
  • 39 postów

Napisano 19 lipiec 2016 - 15:55

Masz nowe alternatywne drivery do Nvidia zainstalowane? Jak nie to odpal z dodatkową komendą nv_disable=1, pobierz i zainstaluj, odpal od nowa i będzie gites ;)


Konfig: Intel i5 6600/2x8 GB Ram Kingstone HyperXFury DDR4, 2133MHz/Gigabyte z170-HD3P/MSI GeForce GTX 750Ti/2xSSD GoodRam Iridium PRO 240

Audio: USB Focusrite scarlett 2i2 + KRK RP6 GEN3


#4 CywiL

CywiL
  • Members
  • 63 postów
  • LocationGłogów

Napisano 20 lipiec 2016 - 01:53

Pomogło dopiero doinstalowanie AGDPfix i wtedy monitor zaświecił znowu w pełnej krasie :)

Pozdrawiam

Poz.

Po3

Poz


HaMac: MSI Z170A Gaming Pro Carbon | Core i5-6600k | 256GB SSD ADATA SP900 | GeForce GTX 760 2048MB ASUS | 32GB DDR4 | Clover UEFI
Mac: MacBook 13" | Core 2 Duo 2,13 Ghz | 4GB DDR2 | nVidia GeForce 9400M 256MB | 128GB SSD ADATA
_________________
FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#5 JBrown

JBrown
  • Members
  • 57 postów
  • Location/

Napisano 21 wrzesień 2016 - 22:27

Mam nadzieję, że kolejne aktualizacje 10.12.x będą przebiegać bezstresowo jak w El Capitan=D>



#6 opalizoid

opalizoid
  • Members
  • 14 postów

Napisano 17 październik 2016 - 08:42

Poczekam na kexty i Enocha (w pełni przystosowanego) do Sierra i dopiero wtedy odpalam na moim laptopie nowy system Apple już na DSDT wygenerowanym dokładnie pod mój komputer. 

Bardzo fajny jest OS X (macOS) wszystko jest pod ręką i używa się go bezstresowo w przeciwieństwie do Linuksa który jest niewygodny w codziennej pracy, Windows to zło konieczne. 



#7 arnon

arnon
  • Members
  • 1286 postów
  • LocationRzeszów

Napisano 17 październik 2016 - 22:57

Poczekam na kexty i Enocha (w pełni przystosowanego) do Sierra

Polecam Clovera.


Mój hackintosh:

ASRock Z87 PRO 3 | Intel Core i5-4590 | MSI GeForce GTX 660 Twin FrozR | 2x4GB RAM DDR3 (1600MHz) | WD Red 1TB + WD Blue 1TB | TP-LINK TL-WN881ND
…i oczywiście OS X 10.11.6 blackapple.gif  :)

 

Nie pomagam na PW, od tego jest forum!

 

FlagaPL.gif Staram się pisać poprawnie po polsku!


#8 opalizoid

opalizoid
  • Members
  • 14 postów

Napisano 18 październik 2016 - 20:00

Clover nie odpalał na moim sprzęcie na tej samej konfiguracji co Enoch.

Wyrzucał błąd braku kompatybilności sprzętu z systemem przed bootowaniem. 

 

Mam klawiaturę z polskimi znakami pod klawiszem logo windowsa. :) 



#9 javazlaz

javazlaz
  • Members
  • 1435 postów
  • LocationCzęstochowa

Napisano 18 październik 2016 - 20:32

Może używasz nieprawidłowej identyfikacji SMBIOS do Twojego sprzętu? Masz ustawione MacPro3,1?


macOS 10.12.6 - Asus Z97-C (v2403) | Core i3-4330 | G.Skill RipjawsX 16GB DDR3 1600MHz CL7 1.5V | Gigabyte HD 7770 1GB | Samsung 850 EVO 250GB | WD Red 1TB | Intel I218-V | Dell DW1510 | Asus USB-BT400 | ALC 892 | be quiet! Pure Power L8-300W | SPC HE924v2 | Fractal Design Define R4 Titanium
 
Windows 7 Pro - HP tc4400 | 945GM | Core 2 Duo T7200 @ 2GHz | 3GB DDR2 667MHz CL5 | GMA950 | TeamGroup L7 Evo 120GB | BCM5753M | Intel 3945ABG | AD1981HD | Wacom Penabled
 
 iPhone SE 16GB Space Gray


#10 javazlaz

javazlaz
  • Members
  • 1435 postów
  • LocationCzęstochowa

Napisano 25 październik 2016 - 07:53

Gdyby ktoś się połakomił na najnowszy Security Update, tu są Web Drivery NV: https://images.nvidi...46.03.15f04.pkg


macOS 10.12.6 - Asus Z97-C (v2403) | Core i3-4330 | G.Skill RipjawsX 16GB DDR3 1600MHz CL7 1.5V | Gigabyte HD 7770 1GB | Samsung 850 EVO 250GB | WD Red 1TB | Intel I218-V | Dell DW1510 | Asus USB-BT400 | ALC 892 | be quiet! Pure Power L8-300W | SPC HE924v2 | Fractal Design Define R4 Titanium
 
Windows 7 Pro - HP tc4400 | 945GM | Core 2 Duo T7200 @ 2GHz | 3GB DDR2 667MHz CL5 | GMA950 | TeamGroup L7 Evo 120GB | BCM5753M | Intel 3945ABG | AD1981HD | Wacom Penabled
 
 iPhone SE 16GB Space Gray


#11 Maidenman

Maidenman
  • Members
  • 43 postów

Napisano 23 lipiec 2017 - 08:32

Tak informacyjnie, nowe Security Update 2017-003 dla El Capitan pobrane z AppStore działa elegancko. Sterowniki do kart nVidia są dostępne tutaj: https://www.nvidia.c...px/120846/en-us


El Capitan 10.11.6 & Windows 7 Ultimate, Intel i7 4790K 4,0 GHz, ASUS Z-97 PRO GAMER, Kingston DDR3 12GB CL9, ASUS GeForce GTX 950, Kingston SSDNow V+200 120 GB + Seagate ST1000DM003 1TB 64MB SATA3





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych