Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Clover Compal JHL90


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Amadeusz

Amadeusz
  • Members
  • 61 postów
  • LocationSłupsk

Napisano 31 lipiec 2016 - 18:25

Witam.

Problem dosyć częsty. Czarny ekran, pojawia się 5, potem czarny ekran z promptem i zamiast odpalić się clover, odpala się jakiś dziwny bootmanager. Najlepsze jest to, że w biosie są tylko dwie opcje MAIN i EXIT. do boot menu wchodzę przez naciśnięcie F12. BIOS to jakiś PHOENIX v. 1.04

Podsyłam zdjęcie domniemanego "bootmanagera".

 

Proszę o pomoc, ponieważ laptop wydaje się dość kompatybilny. -> http://hamac.pl/topi...90/#entry121508

 

P.S Pendrive z cloverem sprawdzony na innym laptopie i bootuje, więc to nie wina pendrive czy złej instalacji. Clover zainstalowany przez najnowszy BDU z tego forum.

 

Pozdrawiam.

Załączone pliki


 OS X Yosemite 10.10 GM 3.0 | Intel Core 2 Duo E7600 | Radeon HD 7770 2GB | GA P41ES3G | 4GB RAM |

 

mplk.png


#2 bili23

bili23
  • Members
  • 2 postów

Napisano 12 grudzień 2016 - 21:18

Udało się to jakoś rozwiązać ? U mnie po tej "5" albo "6" lub "7" (w zależności która wersja OS X'a) zostaje czarny obraz i nic się nie dzieje. Dodatkowo odkryłem że przy migającym kursorze gdy wcisnę 1, uruchamia się Chameleon zamiast Clovera ale po odpaleniu z jakimkolwiek parametrem (-x, -v itd.) Compal się resetuje. Tylko raz udało mi się z 10.10 Yosemite, ale poza przyciskiem Boot Clover, nie było tam nic więcej (dystrybucja z olarila.com - obraz RAW do wypalenia na usb). Compal FL90 , wersja bios 1.18, Phoenix. Byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki jak to ugryźć :)






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych