Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Kolorowe piksele po włączeniu komputera.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 MateuszEn

MateuszEn
  • Members
  • 6 postów

Napisano 18 sierpień 2016 - 23:53

Hej :)

Zainstalowałem Mavericks wg. TEGO poradnika ( który jest beta pod mój laptop ) po zrobieniu wszystkiego ( pendrive stworzyłem z pomocą VMware i Mountain Lion ) zainstalowałem go, wszystko szło bez problemów.

Kiedy już instalacja się skończyła ( obydwa etapy ) i wybieram dysk na którym mam system. Pojawia się logo Apple, po czym szał kolorowych pikseli, znowu logo Apple, po czym czarne tło w lewym górnym rogu troszkę szarych pikseli i kursor który działa z ~5 min opóźnieniem. Czekałem 30 min nic się nie stało :/

 

Jakieś pomysły jak to naprawić / co nie działa ? Z góry dzięki :P


1. Lenovo G580 - 20150 ( Płyta: LENOVO INVALID (U3E1) ) 2. Procesor: Intel Celeron 1005M ( Obsługuje SSE2 i SSE3 ) 3. Mostek: HM76 4. Nie mam pojęcia

5. Grafika : Intel HD Graphics by Lenovo - 1366x768 pixeli ( zintegrowana , nawet Lenovo ani CPU-Z nie wie jaki ma numerek )

6. Audio dla wyświetlaczy Intel : Vendor ID 8086 Device ID 2806 Conexant 20672 Smart Audio HD : Vendor ID 14f1 Device ID 506E ( Nie wiem jak sprawdzić oznaczenia kodeku, pomoc mile widziana:)

7. Ethernet: Atheros AR8162/8166/8168 PCI-E Fast Ethernet Controller (NDIS 6.30) 8. Wi-Fi: broadcom 802.11n network adapter  9. Dysk: SATA ( Nie wiem jak sprawdzić "układ partycji" ) 10. Klawiatura i Touchpad "wbudowane" +  zewnętrzna myszka USB


#2 PolishApple

PolishApple

    Trackpoint Fetish

  • Members
  • 1595 postów
  • LocationWrocław

Napisano 25 sierpień 2016 - 22:36

Na tym lapku to nic nie odpalisz sensownego. Nie wspierana grafika i już


  iwiczmX.gifsngnpc.jpg

 macOS 10.12 | Lenovo Thinkpad X220 | i7 2715qe 2.10Ghz | Intel QM67 | Intel HD3000 | - Quad MOD :>

 macOS 10.12 | Lenovo Thinkpad W530 | i7 3840qm 2.80Ghz | Intel QM77 | Nvidia k1000 | - Nowa płyta i Procek :>

 OSX 10.11 | Lenovo Thinkpad T440p | i5 4300m 2.60Ghz | Intel QM87 | Intel HD4600 | - na szczęście sprzedany

 OSX 10.11 | Lenovo Thinkpad X230 | i5 3320m 2.60Ghz | Intel QM77 | Intel HD4000 | - Zdechł

 macOS 10.2 | i7 2700k 5.00Ghz | AsUs P8P67 LE | ASUS GTX 980Ti |

OSX  10.9.5 | Lenovo Thinkpad L412 | i5 520m 2.44Ghz | Intel HM55 | Intel GMA HD | - Odpoczywa na półce

 OSX  10.8.5 | Lenovo Thinkpad T61 | C2D T9600 | Intel 965 | Intel GMA X3100 | - Zimuje :>





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych