Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie
- - - - -

Presonus Audiobox USB "El Capitan" 10.11.6


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 gruha

gruha
  • Members
  • 47 postów

Napisano 12 październik 2016 - 22:57

Tak, tutaj wszystko zmienia się, jak zmieniam w UC to przerzuca sie w DAW i na odwrót

Mam nadzieję, że ktoś na forum wymyśli coś mądrego co z tym fantem zrobić :(

 

Pozdrawiam



#22 Ratio

Ratio
  • Members
  • 80 postów

Napisano 13 październik 2016 - 07:37

Jaki to DAw ?

Wejdź w ustawienia Daw i musisz przestawić na audiocore nazwa twojego interfejsu.

Latence ustaw na 128 imusi działać. Może nie zainstalowałeś sterów do Twojego interfejsu.

Zainstaluj Team wiwier to Ci zdalnie pomoge.


Intel I7 4790K , Asus Z97 Pro Gamer, GT 640, Clover, M Audio Project Mix I/O, Focusrite pro 26, ESI ESU 1808, Focusrite Saffire pro 26, Logic Pro X, Final Cut pro X, Motion, Compressor


#23 gruha

gruha
  • Members
  • 47 postów

Napisano 13 październik 2016 - 08:14

Siemanko,

DAW to MPC Software i Logic Pro X na jednym i drugim jest ta sama sytuacja , ustawione w DAW oczywiście input AudioBox i output AudioBox latencja 128, sprawdzałem też inne kombinacje z latencją oraz zmieniałem próbkowanie 44100 i 48000 ale jest to samo 

załączam foto hjzpi1nt78l0.png

 

Będę w domu po 18 także jakbyś chciał pomóc zdalnie to poproszę.

 

PS na zdjęciu widać sygnał w input ponieważ leciał wtedy sampel z gramiaka.

 

Pozdrawiam



#24 pablo1975

pablo1975
  • Members
  • 234 postów

Napisano 13 październik 2016 - 08:49

Niestety problem może leżeć po stronie karty, a Presonus nigdy miał za specjalnego supportu swoich urządzeń. (pomimo świetnego Studio One). To że karta działa po Windowsem nie oznacza że nie będzie sprawiać problemów na MacOs. Mam trochę kart w studio i dwie z nich są pod USB (na szczeście działają sporadycznie). Alesis i Zoom. Obie mają swoje humory. Alesis wywala implementacje MIDI po sleepie, Zoom robi sieczkę przy zmianie zegarów - z tąd mój wcześniejszy trop.

 

na Forach Presonusa nie brakuje podobnych problemów.

https://forums.preso...c49056&start=20

 

powodzenia.



#25 gruha

gruha
  • Members
  • 47 postów

Napisano 13 październik 2016 - 09:06

Szczerze mówiąc szykowałem się do kupna nowego interfejsu bo męczy mnie przepinanie kabli ciągle ale chwilowo mój budżet się wyczerpał głównie za sprawą zakupu kompa, ale też wydaje mi się że problem z presonusem jest, czy myślisz, że focusrite 2i4 mógłby być bezproblemowy, co prawda też jest na usb ale...



#26 pablo1975

pablo1975
  • Members
  • 234 postów

Napisano 13 październik 2016 - 09:15

Problem polega na tym że więkaszość firm stosuje politykę wypuszczam urządzenie 2 lata supportu, a potem out. Ten focusrite 2i4 jest z okolic 2012 roku, więc może być różnie. Dlatego ja używam głownie sprzętu RME bo nawet 15to letnie karty mają wciąż wsparcie, z tąd cena którą płacisz za produkt.

 

Najlepiej popytaj ludzi, którzy pracują na interfejsach USB, na pewno tu się znajdzie ktoś na tym forum. Sam bym chyba celował w produkty TCelectronics albo Steinberg ma takie małe karty USB robione pewnie przez Yamahę albo kogoś z nimi zwiazanego.

 

http://www.steinberg...s/ur22mkii.html



#27 gruha

gruha
  • Members
  • 47 postów

Napisano 13 październik 2016 - 11:55

W takim układzie chyba wezme tego UR22MKII chwilowo i za jakiś czas zmienie już na coś z większą ilością wejść i wyjść, Pablo kojarzysz może z którego roku jest ten Steinberg UR22MKII ? 

 

 

Pozdrawiam



#28 pablo1975

pablo1975
  • Members
  • 234 postów

Napisano 13 październik 2016 - 18:00

W takim układzie chyba wezme tego UR22MKII chwilowo i za jakiś czas zmienie już na coś z większą ilością wejść i wyjść, Pablo kojarzysz może z którego roku jest ten Steinberg UR22MKII ? 

 

 

Pozdrawiam

 

Nie mam pojecia ile on może mieć lat :) dawniej Steinberg współpracował z RME przy swoich interfejsach od "czasu Yamahy" to oni są głownym sprawcą tego sprzętu. Mam trochę znajomych pracujących dla nich i nie słyszałem żeby jakoś narzekali. Ale poszukaj w sieci opinii. Myślę, że jest tego sporo.

 

No i wsparcie jest dość bogate :)

 

 

Załączone pliki



#29 gruha

gruha
  • Members
  • 47 postów

Napisano 13 październik 2016 - 19:10

Dzisiaj jeszcze powalczyłem z tematem i udało mi się opanować sytuacje, udało mi się  ściągnąć UC 1.8 ze strony presonusa i działa wszystko, dzięki wszystkim za pomoc i dobre rady.

Interfejs napewno zmienię w najbliższym czasie ale jeśli działa to przełoże to na trochę później .

 

Pozdrawiam



#30 gruha

gruha
  • Members
  • 47 postów

Napisano 13 październik 2016 - 19:48

Dzisiaj jeszcze powalczyłem z tematem i udało mi się opanować sytuacje, udało mi się  ściągnąć UC 1.8 ze strony presonusa i działa wszystko, dzięki wszystkim za pomoc i dobre rady.

Interfejs napewno zmienię w najbliższym czasie ale jeśli działa to przełoże to na trochę później .

 

Pozdrawiam

 

 

EDIT: Problem stwarzał nie sam interfejs jak się jednak okazuje a podłączona klawiatura midi (Novation LaunchKey 61) pod gniazdo USB 3.0, podłączona pod 2.0 nie sprawia problemów. Taka przestroga dla innych na przyszłość.

 

Pozdrawiam raz jeszcze 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych