Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Rourer wdr3600 dziwny problem


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 roratoga

roratoga
  • Donator
  • 146 postów

Napisano 28 listopad 2016 - 15:42

Witam

mam dziwny problem

mam lapka z 4 systemami xp 10 ubuntu i lion

na starym routerze pracujacym tylko na 2,4GHz internet dzialal na kazdym systemie

po zmianie routera mam tak

1o i lion jest dostep do internetu zarowno na 2,4 jak i 5GHz

xp i ubuntu dostep do internetu jest tylko na 5GHz na 2,4 nie moge sie polaczyc

ktos cos pomoze >?

chetnie odpowiem na dodatkowe pytania

 


Packard Bell LJ65 / Dual-Core CPU T4500@2.30GHz / ICH9M/M-E (VEN_8086&DEV_2929)/ GeForce G210M / Realtek ALC272 (NVIDIA GPU 0b HDMI/DP) / NetLink BCM5784M / Atheros AR5B93 (AR928X)

#2 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 15581 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 28 listopad 2016 - 18:23

Karta wifi jakaś nowoczesna? Router to N'ka po 2 zakresy dla 2,4GHz i 5GHz.

 

Najlepiej zrób tak:

 

1. Reset routera do domyślnych. 

2. Aktualizacja firmware do aktualnej wersji.

3. Ustawiasz nazwę SSID sieci dla 2,4 i 5GHz tak samo.

4. Ustawiasz typ szyfrowania dla sieci 2,4GHz i 5GHz tak samo.

 

W teorii wtedy systemy same powinny się przełączać między 2,4 a 5GHz w zależności od technicznych możliwości i parametrów zasięgu. W pierwszej kolejności wybierana jest sieć 5GHz, która powinna zapewniać większe transfery. 


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Clover
byłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLT
Jak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!
 

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 


#3 roratoga

roratoga
  • Donator
  • 146 postów

Napisano 29 listopad 2016 - 00:44

karte wifi mam z macbook pro a1260

soft aktualny

dla sieci 5GHz wifi sie laczy a dla 2.4 nie chce

problem z laczeniem powstal po zmianie routera

wczeniej mialem jakiegos zwyklego tplinkaz seri 800 i tam internet dzialal po zmianie routera nieche laczyc sie z siecia 2,4


Packard Bell LJ65 / Dual-Core CPU T4500@2.30GHz / ICH9M/M-E (VEN_8086&DEV_2929)/ GeForce G210M / Realtek ALC272 (NVIDIA GPU 0b HDMI/DP) / NetLink BCM5784M / Atheros AR5B93 (AR928X)

#4 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 15581 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 29 listopad 2016 - 01:08

To już opisałeś praktycznie w pierwszym poście... a coś działałeś z tego co Ci opisałem? 


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Clover
byłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLT
Jak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!
 

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 


#5 roratoga

roratoga
  • Donator
  • 146 postów

Napisano 29 listopad 2016 - 03:35

@up

tak

co do punktu

bez zmian

dodam jeszcze

jesli chodzi o soft to to samo jest na oryginalnym sofcie od tplinka jak i rowniez na alternatywnym open wrt (gargoyle)


Packard Bell LJ65 / Dual-Core CPU T4500@2.30GHz / ICH9M/M-E (VEN_8086&DEV_2929)/ GeForce G210M / Realtek ALC272 (NVIDIA GPU 0b HDMI/DP) / NetLink BCM5784M / Atheros AR5B93 (AR928X)

#6 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 15581 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 29 listopad 2016 - 10:16

Dobra, a w czymś to Ci przeszkadza? 

 

I skoro SSID dla 2,4 i 5GHz masz takie same to jak wymuszasz łącznie na 2,4GHz.


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Clover
byłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLT
Jak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!
 

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 


#7 roratoga

roratoga
  • Donator
  • 146 postów

Napisano 29 listopad 2016 - 17:07

cos wykrylem
zmieniajac w ustawieniach routera opcje
B+G+N
na B+G
moge sie polaczyc z siecia 2.4GHz ale predkosc drastycznie spada

Z XP sobie poradzilem problemem byl sterownik do wifi

zostalo jeszcze ubuntu

potrzebny fachowiec od tego systemu odnosnie sterownikow

podaje nazwe tej karty wifi

Broadcom Corporation BCM4321 802.11a/b/g/n [14e4:4328] (rev 05)


Packard Bell LJ65 / Dual-Core CPU T4500@2.30GHz / ICH9M/M-E (VEN_8086&DEV_2929)/ GeForce G210M / Realtek ALC272 (NVIDIA GPU 0b HDMI/DP) / NetLink BCM5784M / Atheros AR5B93 (AR928X)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych