Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie
- - - - -

Problem z "monitor going to sleep" podczas instalacji


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 risto

risto
  • Members
  • 5 postów

Napisano 09 grudzień 2016 - 09:56

Panowie mam problem.... :/ Zrobiłem wszystko jak w poradniku. Jeden USB wszystko cacy. Po uruchomieniu clovera i wybarniu instalacji wszystko przebiega pomyślnie do momentu jak pasek postępu dojdzie do połowy jabłka.... Monitor się wyłącza wyskakuje wiadomość "monitor going to sleep" i... nie mogę go wybudzić. USB jescze coś tam miga miga przez dłuższy czas i nic.. 

 

Płyta główna : Asus P5Q

Grafika : NVIDIA GeForce GT 430

 

Podejrzewam grafikę... nie mam możliwości zmiany karty :/ Przeszukałem co się da nie mogę nic znaleźć na ten temat. Chyba że problem leży gdzieś indziej niż w grafice ? 

 



#2 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 16395 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 09 grudzień 2016 - 10:49

Inject dla nvidii włączony? 


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#3 risto

risto
  • Members
  • 5 postów

Napisano 09 grudzień 2016 - 11:13

Raczej nic nie robiłem w tym kierunku ? Właśnie przeglądam forum co i jak... ale się gubię... jedynie kombinowałem z kablami z VGA przełączyłem na DVI ( kiedyś przy SNOW'ie mi pomogło )

 

EDIT: Na clover znalazłem w opcjach inject. był + i jescze wyżej był inject też dałem + i dalej to samo już różne kombinacje dawałem nawet z wyłącząnym inject'em. Dalej monitor idzie spać :/






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych