Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie
- - - - -

Problem z kartą sieciową AR9285 Thinkpad T420


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 mroz1sty

mroz1sty
  • Members
  • 4 postów

Napisano 10 grudzień 2016 - 12:34

Witam posiadam zainstalowanego MAC OS X Elcapitan 10.11.6 na laptopie Lenovo Thinkpad T420.

 

Wymieniłem kartę INTEL na ATHEROS AR9285 AR5B95. Po zainstalowaniu Kext IO80211Family.kext oraz AtherosWiFiInjector.kext, włączam laptopa i podczas ładowania MAC os X i wejściu na pulpit , restartuje się. Jest widoczne logo WIFI w pasku.

 

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, może instaluje złe KEXT ?

 



#2 MKjanek32

MKjanek32
  • Moderators
  • 1941 postów
  • LocationMysłakowice / Wrocław

Napisano 02 styczeń 2017 - 22:44

Nie ma co grzebać w systemowych kextach. Przywróć do /S/L/E oryginalny IO80211Family.kext (chyba, że wrzucałeś go do katalogu Clovera, skąd i tak by nie zadziałał - wtedy po prostu usuń) i zamiast AtherosWiFiInjector sprawdź mój NextLegacyAtheros.kext (może być w katalogu Clovera, do /S/L/E nie trzeba go wrzucać). Z tego co pamiętam, jest tam ID tej karty.


Izerpad2: Lenovo ThinkPad T420 - macOS 10.12.2 | Intel Core i5-2520M 2,5 GHz | 4GB DDR3 | Intel HD 3000 | Intel QM67 | Conexant CX20672 | Broadcom BCM4322 | Intel 82579LM
Wcześniej: Lenovo ThinkPad T61 - Mac OS X 10.6.8 | Intel Core 2 Duo T7300 2 GHz | 2GB DDR2 | GMA X3100 | ICH8-M | SoundMAX AD1984 | Atheros AR5BXB6 | Intel 82566MM
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | Legacy kext dla kart Atheros | LegacyHDA AD1984





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych