Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

osx na amd


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 roratoga

roratoga
  • Donator
  • 203 postów

Napisano 18 grudzień 2016 - 11:10

witam

posiadam blaszaka stacionarnego z prockim od amd.

dawno temu w odleglej galaktyce hehe zainstalowalem dystrybucje snow leoparda od Hazarda system dziala do tej pory a uruchamiam go z gruba od ubuntu

ale czas biegnie i postanowilem zainstalowac cos nowszego

padlo na liona od Niresh

wypalilem plyte i lipa po kilku chwilach restart komputera i tak caly czas

oto flagi jakie wpisywalem przy bootowaniu

/amd

arch=i386

GraphicsEnabler=Yes/No

PCIRootUID=1

ncpi=0x2000

-v

niestety bez zmian

Pytanko moje jest takie

poniewaz mam jeszcze plyte ze snow od hazarda czy jest mozliwosc podpatrzenia jakie flagi tam sa ustawione ze plyta ze tak powiem rusza bez niczego i proces instalacji osx rozpoczyna sie i konczy bez problemu

A moze ktos podpowie jakich flag moge jeszcze spróbować do wystartowania instalacji ??

pzdr


SAMSUNG NP350V5C-S0FPL / Intel® Core™ i5-3210M CPU @ 2.50GHz, 2494 MHz / Intel® 7 Series Chipset Family SATA AHCI Controller / Intel HD Graphics 4000 / AMD Radeon HD 7600M / Realtek ALC269 / Realtek PCIe GBE Family Controler / Atheros AR5B195


#2 javazlaz

javazlaz
  • Members
  • 1411 postów
  • LocationCzęstochowa

Napisano 18 grudzień 2016 - 22:29

cpus=1?


macOS 10.12.6 - Asus Z97-C (v2403) | Core i3-4330 | G.Skill RipjawsX 16GB DDR3 1600MHz CL7 1.5V | Palit GTX 750 Ti StormX OC 2GB | Samsung 850 EVO 250GB | WD Red 1TB | Intel I218-V | Dell DW1510 | Asus USB-BT400 | ALC 892 | be quiet! Pure Power L8-300W | SPC HE924v2 | Fractal Design Define R4 Titanium
 
Windows 7 Pro - HP tc4400 | 945GM | Core 2 Duo T7200 @ 2GHz | 3GB DDR2 667MHz CL5 | GMA950 | TeamGroup L7 Evo 120GB | BCM5753M | Intel 3945ABG | AD1981HD | Wacom Penabled
 
 iPhone SE 16GB Space Gray

Do sprzedania płyta główna: Lenovo ThinkPad T410 | QM57 | NVS3100M 256MB


#3 roratoga

roratoga
  • Donator
  • 203 postów

Napisano 18 grudzień 2016 - 22:59

@up ta flaga tez nie dziala


SAMSUNG NP350V5C-S0FPL / Intel® Core™ i5-3210M CPU @ 2.50GHz, 2494 MHz / Intel® 7 Series Chipset Family SATA AHCI Controller / Intel HD Graphics 4000 / AMD Radeon HD 7600M / Realtek ALC269 / Realtek PCIe GBE Family Controler / Atheros AR5B195


#4 roratoga

roratoga
  • Donator
  • 203 postów

Napisano 28 grudzień 2016 - 15:55

zainstalowalem dystrybucje od hazarda 10.6.2

jak prawidlowo zainstalowac 10.6.8 bo taka aktualizacja mi sie pokazuje ?


SAMSUNG NP350V5C-S0FPL / Intel® Core™ i5-3210M CPU @ 2.50GHz, 2494 MHz / Intel® 7 Series Chipset Family SATA AHCI Controller / Intel HD Graphics 4000 / AMD Radeon HD 7600M / Realtek ALC269 / Realtek PCIe GBE Family Controler / Atheros AR5B195


#5 javazlaz

javazlaz
  • Members
  • 1411 postów
  • LocationCzęstochowa

Napisano 28 grudzień 2016 - 17:10

Update + podmianka kernela na spatchowany pod AMD.


macOS 10.12.6 - Asus Z97-C (v2403) | Core i3-4330 | G.Skill RipjawsX 16GB DDR3 1600MHz CL7 1.5V | Palit GTX 750 Ti StormX OC 2GB | Samsung 850 EVO 250GB | WD Red 1TB | Intel I218-V | Dell DW1510 | Asus USB-BT400 | ALC 892 | be quiet! Pure Power L8-300W | SPC HE924v2 | Fractal Design Define R4 Titanium
 
Windows 7 Pro - HP tc4400 | 945GM | Core 2 Duo T7200 @ 2GHz | 3GB DDR2 667MHz CL5 | GMA950 | TeamGroup L7 Evo 120GB | BCM5753M | Intel 3945ABG | AD1981HD | Wacom Penabled
 
 iPhone SE 16GB Space Gray

Do sprzedania płyta główna: Lenovo ThinkPad T410 | QM57 | NVS3100M 256MB


#6 roratoga

roratoga
  • Donator
  • 203 postów

Napisano 28 grudzień 2016 - 17:27

udalo mi sie zaktualizowac :)

mam jedno jeszcze pytanko

przy uruchamianiu komputera i pokazaniu sie gui chameleona i wybraniu uruchamiania osx pokazuje mi sie info o wersji chameleona i innych danych

i zeby kontynuowac dalsze bootowanie musze za kazdym razem wciskac"q" i wtedy system sie ladnie bootuje

mozna to jakos wylaczyc ?

 

edit

ten problem takze juz rozwiazany

pzdr


SAMSUNG NP350V5C-S0FPL / Intel® Core™ i5-3210M CPU @ 2.50GHz, 2494 MHz / Intel® 7 Series Chipset Family SATA AHCI Controller / Intel HD Graphics 4000 / AMD Radeon HD 7600M / Realtek ALC269 / Realtek PCIe GBE Family Controler / Atheros AR5B195





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych