Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Jest jakiś soft pokazujący ilość zajętego VRAM ?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 macsurf

macsurf
  • Members
  • 87 postów

Napisano 20 grudzień 2016 - 13:42

Tak jak w temacie.

OSX 10.11.6 / CPU: i5 4460 3.2GHz / MB: Gigabyte Z97X Gaming 3 / GPU: Gigabyte GTX 960 4GB VRAM / 16GB RAM / SSD Crucial MX300 275GB m.2 + SSD Samsung 840 EVO 128GB + SSD OCZ Agility 60GB + 2X 2TB HDD / PSU: Supremo L2 GOLD 550W


#2 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17010 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 20 grudzień 2016 - 14:36

Z komercyjnych fajny jest iStat - pokazuje nie tylko zajętość RAM, ale też transfery sieciowe, zajętość i transfery HDD/SSD i wiele innych jak temperatury, napięcia. Świetnie działa zarówno na Macach jak i na haMacach. 


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#3 macsurf

macsurf
  • Members
  • 87 postów

Napisano 20 grudzień 2016 - 14:46

Korzystam z iStat ale niestety iStat u mnie pokazuje ale tylko ilość wolnej pamięci RAM :( Nie widzę nic o VRAM :(

OSX 10.11.6 / CPU: i5 4460 3.2GHz / MB: Gigabyte Z97X Gaming 3 / GPU: Gigabyte GTX 960 4GB VRAM / 16GB RAM / SSD Crucial MX300 275GB m.2 + SSD Samsung 840 EVO 128GB + SSD OCZ Agility 60GB + 2X 2TB HDD / PSU: Supremo L2 GOLD 550W


#4 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17010 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 20 grudzień 2016 - 15:52

Wydaje mi się że pokazuje. Masz plyginy do fakesmc?

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#5 macsurf

macsurf
  • Members
  • 87 postów

Napisano 25 grudzień 2016 - 19:34

Zamieniłem wczoraj starą kartę GTX 650Ti 2GB na GTX 960 4GB i tam już miałem pokazane info odnośnie VRAMu :)
Pewnie to kwestia webdrivers bo stara działała na natywnych sterach.

OSX 10.11.6 / CPU: i5 4460 3.2GHz / MB: Gigabyte Z97X Gaming 3 / GPU: Gigabyte GTX 960 4GB VRAM / 16GB RAM / SSD Crucial MX300 275GB m.2 + SSD Samsung 840 EVO 128GB + SSD OCZ Agility 60GB + 2X 2TB HDD / PSU: Supremo L2 GOLD 550W


#6 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17010 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 26 grudzień 2016 - 16:46

A może wystarczyło doinstalować sterowniki webowe. 


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#7 macsurf

macsurf
  • Members
  • 87 postów

Napisano 27 grudzień 2016 - 18:14

Webowe miałem wcześniej na starej zainstalowane dla eksperymentów później zmieniłem na natywne i tak zostało. A że GTX 960 nie jest wspierany natywnie to i tak musiałem się przełączyć na webowe :)
Widzę, że FCPX dość łakomy na VRAM połowe zjadł, przeżuł i wypluł z nadzieją na kolejne GB ;)
Co ciekawe teraz nie ma problemów z wybudzeniem a i zwisów brak. Tak więc albo to wina starego zasilacza albo GTX 650Ti albo obu heh

OSX 10.11.6 / CPU: i5 4460 3.2GHz / MB: Gigabyte Z97X Gaming 3 / GPU: Gigabyte GTX 960 4GB VRAM / 16GB RAM / SSD Crucial MX300 275GB m.2 + SSD Samsung 840 EVO 128GB + SSD OCZ Agility 60GB + 2X 2TB HDD / PSU: Supremo L2 GOLD 550W


#8 music

music

    Daniel

  • Donator
  • 1165 postów
  • LocationZamość

Napisano 09 maj 2017 - 13:30

Rozwiązaniem jest aplikacja: WebDriverCheck

Shows which driver is loaded/used and some (timer updated) info about gpu load %, VRAM fre, VRAM.
Nvidia picture changes to Apple Logo if Apple drivers detected (beside also text changes to com.apple...)

screenshoot shows tool running beside CUDA-Z (Benchmark) - Webdriver and sceand shows Apple Driver usage.

http://www.insanelym...webdrivercheck/
 10.13 + SMBIOS iMac 10,1 + Clover 4169 config.plist -> https://pastebin.com/LTvFM7xV + modyfikowane DSDT.aml + dysk SSD w schemacie APFS + Gigabyte GA-EP41-UD3L (FakeSMC.kext) Intel Xeon E5410 (start z flagami "-v npci=0x2000 debug=0x100 tscsync -lilubeta -alcbeta" + VoodooTSCSync.kext); Audio Realtek ALC888S-VD (AppleALC.kext + Lilu.kext) (audio device 0x808627D8, sub device 0x1458A002, codec id 0x10EC0888, revision 0x0001); LAN RTL8111 (RealtekRTL8111.kext + EFI String); EVGA Geforce 9400GT 512MB (patch DSDT.aml + patch FakeSMC.kext); kexty: NightShiftUnlocker, CPUSensors, GPUSensors, LPCSensors, iMessage OK
 prawie od samego początku projektu hackintosh czyli 2006 rok




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych