Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie
- - - - -

Problem z kartą NVIDIA GeForce 9600 GT


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 aidde

aidde
  • Members
  • 4 postów

Napisano 08 styczeń 2017 - 12:31

Witam ,

 

Mam procka od AMD zainstalowałem distro Niresh Yosemite 10.10.1
wszystko działa ok poza kartą graficzną NVIDIA GeForce 9600 GT
działa po wpisaniu flagi nv_disable=1 w chameleonie ale
w złej rozdzielczości i strasznymi ścinkami.

Załączone pliki



#2 javazlaz

javazlaz
  • Members
  • 1511 postów
  • LocationCzęstochowa

Napisano 08 styczeń 2017 - 20:31

Jeśli to Chameleon to powinieneś zamiast nv_disable wpisać GraphicsEnabler=Yes


macOS 10.13.4 - Asus Z97-C (v2403) | Core i3-4330 | G.Skill RipjawsX 16GB DDR3 1600MHz CL7 1.5V | HD 4600 | Samsung 850 EVO 250GB | WD Red 1TB | Intel I218-V | Airport Extreme AR5BXB72 | Apple Bluetooth 820-1829-A | ALC 892 | be quiet! Pure Power L8-300W | SPC HE924v2 | Fractal Design Define R4 Titanium

iOS 11.3 - iPhone SE 16GB Space Gray
 
Spoiler

#3 aidde

aidde
  • Members
  • 4 postów

Napisano 09 styczeń 2017 - 16:42

Jeśli to Chameleon to powinieneś zamiast nv_disable wpisać GraphicsEnabler=Yes

 

Niestety nie pomaga próbowałem już tak . nie działa ani sam GraphicsEnabler=Yes ani nv_disable=1 GraphicsEnabler=Yes :-(

znaczy to drugie nic nie zmienia .



#4 javazlaz

javazlaz
  • Members
  • 1511 postów
  • LocationCzęstochowa

Napisano 09 styczeń 2017 - 20:41

No to drugie na pewno Ci nic nie da, bo nv_disable=1 ubija kompletnie akcelerację. Być może to Clover, wtedy użyj InjectNVidia=Yes


macOS 10.13.4 - Asus Z97-C (v2403) | Core i3-4330 | G.Skill RipjawsX 16GB DDR3 1600MHz CL7 1.5V | HD 4600 | Samsung 850 EVO 250GB | WD Red 1TB | Intel I218-V | Airport Extreme AR5BXB72 | Apple Bluetooth 820-1829-A | ALC 892 | be quiet! Pure Power L8-300W | SPC HE924v2 | Fractal Design Define R4 Titanium

iOS 11.3 - iPhone SE 16GB Space Gray
 
Spoiler

#5 aidde

aidde
  • Members
  • 4 postów

Napisano 10 styczeń 2017 - 08:25

No to drugie na pewno Ci nic nie da, bo nv_disable=1 ubija kompletnie akcelerację. Być może to Clover, wtedy użyj InjectNVidia=Yes

dzięki ze próbujesz pomóc , to na pewno chameleon , czy jak zainstaluje clovera jest większa szansa ze zadziała.

 

Załączony plik  IMG_20170110_070829.jpg   119,88 KB   1 Ilość pobrań






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych