Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie
- - - - -

Brak dostępu do usług Apple po aktualizacji do 10.12.4


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#21 JEDI_V

JEDI_V
  • Members
  • 364 postów
  • LocationNakło Śląskie

Napisano 30 marzec 2017 - 14:53

O to bida jak w 10.12.3 działa, a w 10.12.4 już nie... Ja siedzę na swoim hacku na 10.11.6 i nie mam zamiaru stawiać Sierry, na Macbooku postawiłem i mam dość.. non stop mam jazdy ze sterami gpu.

z ciekawosci zapytam, na orginalnym maku jazdy ze sterami gpu?


ASUS P7P55-M /i3-540/4GB DDR3 1333MHz/HD6670/2xHitachi 500GB-2.5"-7200/10.10.5-UniBootX Clover 2015-08-16


#22 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10528 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 30 marzec 2017 - 23:12

Tan na MacBooku Pro Mid 2012. Na El Capie spokój.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 16 GB RAM | HD4600 | 250 GB macOS + 500 GB + 1 TB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#23 cybertex

cybertex
  • Members
  • 65 postów
  • LocationWrocław

Napisano 31 marzec 2017 - 12:22

Tan na MacBooku Pro Mid 2012. Na El Capie spokój.

 

Ja właśnie się męczę z aktualizacją do Sierry napisałem o tym w innym temacie, ale po twoim wpisie trochę mnie to zniechęciło, ale ponieważ planuję pisać soft pod iOS, to niestety będę zmuszony do najnowszych wersji. Pisałeś o MacBooku na stacjonarkach może jest lepiej?

 

Mam podobną konfigurację do autora tematu i też jazdy z usługami. Z immesage dałem sobie spokój, ciągle coś nie tak.

Przed chwilą próbowałem i komunikat stały:

 

 

W tym momencie nie można zalogować się w aplikacji iMessage na tym Macu.

 

Seriale podmieniałem i inne rzeczy, odpusiłem na razie. App Stone działa, więc to na razie wystarczy. ale jestem ciekaw jak się zakończy sprawa tych usług. 


SSD: Mac OS X 10.11.6 | Linux Mint 18.1 Mate | Xubuntu 16.04 LTS | Windows 10 

Clover 34** | Xeon e3-1240 v3 | MSI Z97-G43 | 16GB RAM DDR3 1600 | ATI RADEON R9 270X | ALC892 TP-LINK TL-WN851ND  AR9285 | SSD SATAIII 120GB | SSD SATA III 64 GB | HDD SATA 1TB | Zasilacz OCZ600SXS2


#24 Najrad

Najrad
  • Members
  • 554 postów
  • LocationPodhale

Napisano 31 marzec 2017 - 15:21

Właśnie zaktualizowałem do 10.12.4 kompa na GryphonieZ87 - wszystko wydaje się działać jak na poprzedniej wersji - zero zgrzytów czy zwiech. iMessage działa, icloud działa.


1.Asus Gryphon Z87; i74790k; 32GB DDR3 Crucial Sport; Asus R9 270X DCU II; Top; AudioLink II; mysz i klawiatura USB; SSD 850EVO-250GB;  Sierra 10.12.4

2.Asus P8Z68-V_PRO; i72600k; 16 GB DDR3 Crucial Sport; HIS 6870; mysz i klawiatura USB; SSD CrucialMX100-128GB; Yosemite 10.10.5

FCPX, Compressor, Davinci Resolve.

 


#25 man_of_the_oak

man_of_the_oak
  • R.E.D.
  • 741 postów
  • LocationKraków

Napisano 07 kwiecień 2017 - 00:37

Dla zainteresowanych, drobna aktualizacja - całkiem prawdopodobne jest, że przyczyną moich problemów jest router od UPC. Po jego całkowitym zresetowaniu i pierwszym połączeniu z siecią na 10.12.4 - wszystko działa idealnie. Wystarczy jednak, że zrestartuję komputer i połączę się ponownie: koniec.

Co ciekawe - gdy łączę się poprzez hotspot utworzony na telefonie - wszystkie usługi działają bez zarzutu, za każdym razem.

Póki co zainstalowałem 10.12.4, zalogowałem z wykorzystaniem sieci na HS i planuję zorganizować inny router do testów.


ASUS Z97-Pro Gamer | Intel Core i7-4790K | 16 GB 2400 MHz CL10 RAM | ASUS GTX760-DC2T-2GD5-SSU | Samsung 850 PRO + Samsung HD103SJ | BCM94360CD | Aune T1 MK2 + Genalex Gold Lion E88CC | macOS Sierra 10.12.5

MacBook Pro 13,3" (Mid 2012) | Intel Core i7-3520M | 16 GB 1600 MHz CL11 RAM | Intel HD 4000 | Transcend 370S | macOS Sierra 10.12.5
Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 Retail (64-bit) @ ASUS K50IN (SX152)
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!


#26 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 16094 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 07 kwiecień 2017 - 01:46

Aktualizacja macOS 10.12.4 wyszła wraz z aktualizacją iOS do wersji 10.3. w iOS 10.3 wykryto problemy z siecią WIFI i Apple już wydało aktualizację do iOS do 10.3.1. Być może macOS oberwał problemem tym samym co iOS i dla niego apple jeszcze nie puściło łatki... WIFI w iZabawkach to podstawa, więc musieli się sprężyć.

 

Teraz u mnie - na Maximusie Impact VII w 10.12.4 - do tej pory po kablu (ethernecie) nie uświadczyłem problemu z usługami. MAS, iCloud cały śmiga.

 

Testowy sprzęt  Z87M-PLUS wyposażony w BCM94360CD - instalacja na czysto 10.12.3 - prawie OK, bo wifi za cholerę nie chciało mi się zapiąć na 5GHz kiedy to czyniło w 10.10.5. Po śledztwie okazało się, że winny był kanał który miałem domyślnie ustawiony. Korzystałem z 40-tego i na niego BCM94360CD nie chciał się za diabły połączyć. Zmieniłem na 36 i bingo - zapinał się za każdym razem i każdym restartem.

 

Instalacja 10.12.4 poleciała OK. Pierwsze logowanie OK, działają MAS i iCloud, transfery też OK... ale... no właśnie pojawił się problem z transferem po sleep. Po wybudzeniu nie działa już tak "płynnie" jak przed - transfer szarpie w przedziale od minimalnych 20-30Mb/s do 200Mb/s. Pewnie jak ktoś ma "taki sobie net" to nawet może nie zauważyć, ale ja testy robię w LAN na zawsze tym samym pliku. 

 

Na poniższym zrzucie - pierwsza część - to transfer ~3GB pliku, potem sleep, wybudzenie i transfer ponownie tego samego pliku. Załączony plik  Zrzut ekranu 2017-04-07 o 02.35.43.png   30,47 KB   1 Ilość pobrań


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#27 krzyssp

krzyssp
  • Moderators
  • 666 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 07 kwiecień 2017 - 06:47

Co do problemów z transferami po sleepie to miałem podobnie, pomogło wyłączenie Wake on LAN


iMac 14,2: Asrock z97 Extreme 4, Intel 4790k, Nvidia 970


#28 mariodj

mariodj
  • Members
  • 11 postów

Napisano 29 kwiecień 2017 - 20:11

A czy po aktualizacji do 10.12.4 zauważył ktoś może od czasu do czasu dość ostre lagi w pracy systemu ? Tak jakby na pare chwil zamrażało się wszystko lub bardzo wolno otwierało okienka itp.



#29 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 16094 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 30 kwiecień 2017 - 17:05

A czy po aktualizacji do 10.12.4 zauważył ktoś może od czasu do czasu dość ostre lagi w pracy systemu ? Tak jakby na pare chwil zamrażało się wszystko lub bardzo wolno otwierało okienka itp.

 

Masz kartę nvidii to od instalacji sterowników 378.05.05.05f02 obserwuję taki efekty zamulania systemu raz na jakiś czas, szczególnie po tym jak włączył się wygaszacz ekranu. 


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#30 MrVanosh

MrVanosh
  • Members
  • 30 postów
  • LocationChełm

Napisano 14 lipiec 2017 - 14:23

Próbowałem naprawić imessage dzwoniąc do nich a miałem taki błąd: 4hd6uta.pngpewnie przez złe MLB bo mam wygenerowane jakimś shitem, dzwonię do Apple facet się mnie pyta czy to nie jest hackintosh itp. ja mówię, że oryginalny Mac po naprawie w serwisie imessage przestało działać a on a to ok, potem mi mówi, żebym wysłał dowód zakupu i w linku wysyła mi zgłoszenie o takiej nazwie xD chyba nic nie uda się zrobić Wp5sthM.png


MSI B85-G43 | Xeon 1231v3 | 16GB DDR3 1600 CL9 | GTX 550 Ti | RTL8111 | ALC892 | Plextor M6S 256GB | Sierra 10.12

HP 15-r063sw | Core i5-4210U | 8GB DDR3 1600 | Intel HD 4400 | RTL8101E | DW1520 | ALC282 | Sierra 10.12.5


#31 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10528 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 14 lipiec 2017 - 14:37

Ja zauważyłem ciekawą rzecz, jeżeli miałem dobrze wygenerowane dane oraz oryginalną kartę WiFi/BT to ani raz nie miałem problemu z iMessages.

Jak widać na powyższym screenie Apple chyba ma pełno takich zgłoszeń :) 


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 16 GB RAM | HD4600 | 250 GB macOS + 500 GB + 1 TB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#32 MrVanosh

MrVanosh
  • Members
  • 30 postów
  • LocationChełm

Napisano 14 lipiec 2017 - 16:43

@oswaldini mógłbyś napisać jak dobrze wygenerowałeś ROM/MLB? Próbowałem różnymi metodami ale nic z tego cały czas Error: 31 w iMessages i wskazuje on na błędny ROM/MLB. Karta sieciowa oczywiście jest jako en0. A i jeszcze chciałbym dodać, że przy kontakcie z Apple konsultant jeszcze połączył się z moim hackiem i musiałem zaakceptować połączenie AppleCare i pokazywał mi kursorem na co mam klikać itp. W ten sposób chciał mi pomóc naprawić iMessage ale nie dało rady :P

Edit: to chyba jednak problem z moim hamackiem na kompie (wersja 10.12.0) bo na laptopie po zrobieniu tych samych rzeczy działa bez problemu. Może kiedyś się zdecyduje na reinstalację systemu teraz mam za dużo rzeczy zainstalowanych i skonfigurowanych by to zrobić.


MSI B85-G43 | Xeon 1231v3 | 16GB DDR3 1600 CL9 | GTX 550 Ti | RTL8111 | ALC892 | Plextor M6S 256GB | Sierra 10.12

HP 15-r063sw | Core i5-4210U | 8GB DDR3 1600 | Intel HD 4400 | RTL8101E | DW1520 | ALC282 | Sierra 10.12.5





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych