Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Clover Configurator


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 LooKinG

LooKinG
  • Members
  • 7 postów

Napisano 27 kwiecień 2017 - 16:43

Witam, zmienialem w programie clover configurator ustawienia w configu pod imessage, i teraz jak uruchomiłem ponownie komputer - bootuje clover do jabłka i resetuje i od nowa, więc mam pytanie czy mogę jakoś zresetować plik config w cloverze? z poziomu windows lub w jakiś inny sposób gdyż nie da rady sie uruchomić macos sierra :) a wszystko ładnie smigalo tylko pokuśiłem się by imessage działał.. :/



#2 Najrad

Najrad
  • Members
  • 591 postów
  • LocationPodhale

Napisano 27 kwiecień 2017 - 18:05

"CLOVER/OEM/" tu tworzysz nowy folder z nazwą swojej płyty głównej i dopiero do niego config.plist i cała reszta.

Załączone pliki


  • LooKinG lubi to

1.Asus Gryphon Z87; i74790k; 32GB DDR3 Crucial Sport; MSI RX 580 Armor 8GB; AudioLink II; mysz i klawiatura USB; SSD 850EVO-250GB;  Sierra 10.12.6

2.Asus P8Z68-V_PRO; i72600k; 16 GB DDR3 Crucial Sport; Asus R9 270X 2GB; mysz i klawiatura USB; SSD CrucialMX100-128GB;  10.11.6

FCPX, Compressor, Davinci Resolve.

 


#3 AdrianWir

AdrianWir
  • Members
  • 1 postów

Napisano 08 maj 2017 - 07:04

Witam

 

Mam ten sam problem. System działał elegancko i po zmianie w Clover configurator system przestał się uruchamiać. Nie szło uruchomić systemu ani ponownie instalatora. Pokazuje się logo Apple, potem pasek na dole, który ładuje się do 3/4 i wszystko znika. Ekran dalej świeci, ale na czarno. Nic nie reaguje. 

 

Na chwilę obecną musiałem postawić Windę, żeby móc poszukać jakiegoś rozwiązania.

 

Próbowałem tworzyć folder OEM z folderami nazwy płyty głównej, ale nie pomaga. Czy można zrobić cokolwiek, aby móc na nowo postawić system?

Może źle nazwałem folder. Sprzęt to Lenovo T420, w programie AIDA pokazywało mi w jednym miejscu nazwę płyty 418063U, a w drugim Lenovo ThinkPad T420. Stworzyłem 3 foldery, dwa z tymi nazwami i jeden tak na wszelki wypadek nazwany SystemProductName.

 

Czy w ogóle to jest przyczyna problemu czy może po tym jak dokonałem zmian w Clover Configurator należy zmienić też sam plik config.plist?






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych