Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie
- - - - -

Gigabyte G31M-ES2C karta lan


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 lukasknw

lukasknw
  • Members
  • 99 postów

Napisano 27 kwiecień 2017 - 23:07

Witam nie potrafie odpalić karty lanRealtekRTL8100 nie potrafi zainstalować.Mam problem bo posiadam modem intermetowy usb i widzi go jako rn0 i niestety nie moge do app store sie zalogowac wyczytałem ze musze miec na lanie en0 a np na usb en1.. ale nie idzie karty sieciowej zainstalowac..



#2 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10574 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 16 maj 2017 - 12:44

Sprawdź RealtekRTL8100: http://www.insanelym...rtl8100-binary/

 

oraz

 

RealtekRTL8111: http://www.insanelym...rtl8111-binary/

 

Zawsze zostaje jeszcze NullEthernet jeśli LAN jest uszkodzony albo nie daje czasem odpalić: https://github.com/R...X-Null-Ethernet


  • lukasknw lubi to

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 16 GB RAM | HD4600 | 250 GB macOS + 500 GB + 1 TB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#3 lukasknw

lukasknw
  • Members
  • 99 postów

Napisano 16 maj 2017 - 13:23

Sprawdź RealtekRTL8100: http://www.insanelym...rtl8100-binary/

 

oraz

 

RealtekRTL8111: http://www.insanelym...rtl8111-binary/

 

Zawsze zostaje jeszcze NullEthernet jeśli LAN jest uszkodzony albo nie daje czasem odpalić: https://github.com/R...X-Null-Ethernet

spróbowałem PCGenRTL8139Ethernet.kext i zadziałało odziwo :) więc dziękuje za zainteresowanie:)



#4 BestPlay

BestPlay
  • Members
  • 12 postów

Napisano 21 maj 2017 - 10:52

Witam nie potrafie odpalić karty lanRealtekRTL8100 nie potrafi zainstalować.Mam problem bo posiadam modem intermetowy usb i widzi go jako rn0 i niestety nie moge do app store sie zalogowac wyczytałem ze musze miec na lanie en0 a np na usb en1.. ale nie idzie karty sieciowej zainstalowac..

 

lukasknw a którego Mac OS udało Ci się uruchomić na tym mobo? Młodszy brat ma identyczną i poszukuję działającego configu :D U niego jest procek Core2Quad, a słyszałem że np. Sierra kompletnie tego procka nie wspiera... jak u Ciebie wygląda sytuacja?



#5 music

music

    Daniel

  • Donator
  • 1149 postów
  • LocationZamość

Napisano 22 maj 2017 - 15:48

Sprawdzić trzeba w specyfikacji (poprzez Google) czy dany konkretny model procesora obsługuje instrukcje SSE 4.1
 10.13 + SMBIOS iMac 10,1 + Clover 4169 config.plist -> https://pastebin.com/LTvFM7xV + modyfikowane DSDT.aml + dysk SSD w schemacie APFS + Gigabyte GA-EP41-UD3L (FakeSMC.kext) Intel Xeon E5410 (start z flagami "-v npci=0x2000 debug=0x100 tscsync -lilubeta -alcbeta" + VoodooTSCSync.kext); Audio Realtek ALC888S-VD (AppleALC.kext + Lilu.kext) (audio device 0x808627D8, sub device 0x1458A002, codec id 0x10EC0888, revision 0x0001); LAN RTL8111 (RealtekRTL8111.kext + EFI String); EVGA Geforce 9400GT 512MB (patch DSDT.aml + patch FakeSMC.kext); kexty: NightShiftUnlocker, CPUSensors, GPUSensors, LPCSensors, iMessage OK
 prawie od samego początku projektu hackintosh czyli 2006 rok

#6 lukasknw

lukasknw
  • Members
  • 99 postów

Napisano 24 maj 2017 - 09:37

lukasknw a którego Mac OS udało Ci się uruchomić na tym mobo? Młodszy brat ma identyczną i poszukuję działającego configu :D U niego jest procek Core2Quad, a słyszałem że np. Sierra kompletnie tego procka nie wspiera... jak u Ciebie wygląda sytuacja?

U jest SSE 4.1. Udało mi się postawić każdy osx próbowałem od mavericka w góre aktualnie jest sierra i aktualizacje itd działają.



#7 BestPlay

BestPlay
  • Members
  • 12 postów

Napisano 24 maj 2017 - 10:19

U jest SSE 4.1. Udało mi się postawić każdy osx próbowałem od mavericka w góre aktualnie jest sierra i aktualizacje itd działają.

 

No właśnie tez się dogrzebałem do info :) Podzieliłbyś się configiem? :)



#8 lukasknw

lukasknw
  • Members
  • 99 postów

Napisano 25 maj 2017 - 08:39

No właśnie tez się dogrzebałem do info :) Podzieliłbyś się configiem? :)

aktualnie niema mnie wdomu za około 2 miesiace będe;p ale jak żona ogarnioe to poprosze ją o to 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych