Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Problem z wi-fi i BT w MBP 15' early2011


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 magu

magu
  • Members
  • 46 postów

Napisano 11 maj 2017 - 19:09

Cześć mam mały problem z działaniem wi-fi i BT w komputerze z tematu. Kilka dni temu komputer zaczął zrywać połączenie wifi. Raz zerwanego połączenia nie można ponownie ustanowić, gdyż moduł wydaje się być odłączony (pozycja off w settings, nie reaguje na zmiany na on). Pomaga jedynie restart, ale po każdym restarcie komputer łączy się z siecią na kilka minut i wyłącza wifi. Taka sam sytuacja z BT. Any ideas?

El Capitan 10.11.6 | ASUS Z97-PRO GAMER | i7 4790K | EVGA GTX770 | 4x4GB 1600MHz Corsair CMZ4GX3M1A1600C9

El Capitan 10.11.6 | MacBook Pro - 15-inch, Early 2011 | i7 2GHz Quad | AMD Radeon HD6490M 256MB | 2x4GB 1333MHz

poprzednie:

El Capitan 10.11.6 | GA-Z68XP-UD3F3 rev1.0 | i5 2500K | EVGA GTX770 | 4x4GB 1600MHz Corsair CMZ4GX3M1A1600C9
Lion 10.7 | Asus P7P55D | i5 750 2,66GHz | ATI GIGABYTE 5470 | 4x2GB


#2 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 16104 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 12 maj 2017 - 09:20

Reset NVRAM -> CMD + ALT + P + R i włącz komp - niech zrobi z 2 razy "bang". 

 

Jak nie pomoże, to możesz spróbować zainstalować system testowy na dodatkowej partycji - 30GB wystarczy a wyeliminujesz rozsypany system. 

 

Jak nie pomoże powyższe, to odkręć klapę, modół WIFI/BT powinieneś od razu zobaczyć, odepnij złącza, podepnij, może zwyczajnie coś niekontaktuje, zaśniedziało, rozłączyło się. 


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#3 magu

magu
  • Members
  • 46 postów

Napisano 12 maj 2017 - 09:58

Mechaniczne podejście do problemu pomogło. Dzięki!


El Capitan 10.11.6 | ASUS Z97-PRO GAMER | i7 4790K | EVGA GTX770 | 4x4GB 1600MHz Corsair CMZ4GX3M1A1600C9

El Capitan 10.11.6 | MacBook Pro - 15-inch, Early 2011 | i7 2GHz Quad | AMD Radeon HD6490M 256MB | 2x4GB 1333MHz

poprzednie:

El Capitan 10.11.6 | GA-Z68XP-UD3F3 rev1.0 | i5 2500K | EVGA GTX770 | 4x4GB 1600MHz Corsair CMZ4GX3M1A1600C9
Lion 10.7 | Asus P7P55D | i5 750 2,66GHz | ATI GIGABYTE 5470 | 4x2GB





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych