Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie
- - - - -

chameleona HDAEnabler=Yes HDEFLayoutID=0x0C all 883

hda

Najlepsza odpowiedź oswaldini , 15 maj 2017 - 14:37

0x0C to jest bodaj 12

Jak driver audio się nie zmienił to musi działać, to jest tylko injekcja, za nic więcej nie odpowiada, to po stronie sterownika.

Przejdź do postu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 lukasknw

lukasknw
  • Members
  • 169 postów

Napisano 14 maj 2017 - 23:32

Witam mam pytanie jakie odpowiedniki z chameleona HDAEnabler=Yes HDEFLayoutID=0x0C są do clovera bo niestety nie działąja słuchawki a na chameleonie działały 

 


Nie jestem Polakiem,uczę się pisowni przepraszam za błedy.


#2 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 11007 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 15 maj 2017 - 08:31

https://clover-wiki....plist-structure

 

Audio: https://clover-wiki....io_audio-inject

HDMI: https://clover-wiki....es_useintelhdmi


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000+GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600+GTX650 | 2xHP 24" + 1xDell 27" | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi+BT

HomeSerwer: Dell 7010 | i3-3240 | 14 GB RAM | 2xWD RED 2TB | Synology DSM 6.1.7 @ Jun's bootloader | Virtual Machine Manager | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | Nie pomagam na PRIV


#3 lukasknw

lukasknw
  • Members
  • 169 postów

Napisano 15 maj 2017 - 09:35

Niestety ale w cloverze nie działa to ...tylko z inject na 7 i to bez wyjscia słuchawkowego


Nie jestem Polakiem,uczę się pisowni przepraszam za błedy.


#4 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 11007 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 15 maj 2017 - 14:37   Najlepsza odpowiedź

0x0C to jest bodaj 12

Jak driver audio się nie zmienił to musi działać, to jest tylko injekcja, za nic więcej nie odpowiada, to po stronie sterownika.


  • music i lukasknw lubią to

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000+GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600+GTX650 | 2xHP 24" + 1xDell 27" | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi+BT

HomeSerwer: Dell 7010 | i3-3240 | 14 GB RAM | 2xWD RED 2TB | Synology DSM 6.1.7 @ Jun's bootloader | Virtual Machine Manager | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | Nie pomagam na PRIV


#5 lukasknw

lukasknw
  • Members
  • 169 postów

Napisano 16 maj 2017 - 13:58

0x0C to jest bodaj 12

Jak driver audio się nie zmienił to musi działać, to jest tylko injekcja, za nic więcej nie odpowiada, to po stronie sterownika.

Dzięki !!!!!!!!!!!!!! 12 zadziałało


Nie jestem Polakiem,uczę się pisowni przepraszam za błedy.





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych