Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

[Część 5] Dopisywanie grafiki do DSDT


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10458 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 25 marzec 2010 - 19:55

Dopisywanie grafiki do DSDT

v1.0 - Pierwsza publikacja
v1.1 - Dodany opis dla kilku kart graficznych



SPIS TEMATÓW O MODYFIKACJI DSDT:

[Cześć 1] Wydobycie DSDT z naszego sprzętu
[Cześć 2] Podstawowe modyfikacje DSDT
[Cześć 3] Sekcja audio w DSDT
[Cześć 4] Modyfikacja sekcji USB
[Cześć 5] Dopisywanie grafiki do DSDT
[Cześć 6] Fixy dla notebooków/netbooków oraz PC
[Cześć 7] Kosmeytka DSDT + Uciszanie kompilatora
[Cześć 8] Sprawdzenie działania Power Managmentu (SpeedStep)



:arrow: 1. Lokalizacja portu karty graficznej

Zanim dopiszemy kartę graficzną do DSDT musimy wiedzieć gdzie to zrobić. W tym celu uruchamiamy IORegistryExplorer i wyszukujemy "display". Jak widać na screenie moja karta graficzna (7900GS 256MB) podpięta jest pod P0P2. To sobie gdzieś zapisujemy lub zapamiętujemy.

Dołączona grafika
Screen zrobiony już po dopisaniu karty graficznej do DSDT dlatego widnieje GFX0, nie ma to jednak żadnego znaczenia bo port się nie zmienia

:arrow: 2. NVCAP

Musimy znać NVCAP swojej karty graficznej ponieważ będziemy go wprowadzać do modyfikacji. Musimy wyciągnąć i zapisać na dysku bios z karty graficznej, polecam pod Windowsem program Nibitor. Nie będę się na ten temat rozpisywać. Można znaleźć na ten temat sporo informacji, zresztą program jest bardzo prosty w obsłudze. Jak już wydobędziemy bios zaopatrujemy się w program NVCAP Maker.
http://www.mediafire.com/?dw2hwjmvejm
Uruchamiamy NVCAP Maker, pojawi sie okno w którym wskazujemy lokalizacje biosu naszej karty graficznej. Program "wypluje" nam wygenerowany NVCAP. Dla mojej 7900GS to:

04000000000003000c0000000000000700000000

dzielimy go na 16/16/8 znaków

0400000000000300
0c00000000000007
00000000

a potem dodajemy "0x, " na każde dwa znaki:

0x04, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x03, 0x00,
0x0C, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x07,
0x00, 0x00, 0x00, 0x00

Może troszkę śmiesznie opisane ale mam nadzieję, ze wszystko jest zrozumiałe :)

:arrow: 3. Modyfikacja DSDT

Lokalizujemy w DSDT nasz port z pkt 1. czyli dla mojej 7900GS to P0P2, szukamy: Device (P0P2)

Sekcja oryginalna:
            Device (P0P2) 
{
Name (_ADR, 0x00010000)
Method (_PRW, 0, NotSerialized)
{
Return (GPRW (0x09, 0x04))
}

Method (_PRT, 0, NotSerialized)
{
If (PICM)
{
Return (AR02)
}

Return (PR02)
}
}
Dodajemy:
 
Device (GFX)
{
Name (_ADR, Zero)
Name (_SUN, One)
Method (_DSM, 4, NotSerialized)
{
Store (Package (0x16)
{
"@0,compatible",
Buffer (0x0B)
{
"NVDA,NVMac"
},

"@0,device_type",
Buffer (0x08)
{
"display"
},

"@0,name",
Buffer (0x0F)
{
"NVDA,Display-A"
},

"@1,compatible",
Buffer (0x0B)
{
"NVDA,NVMac"
},

"@1,device_type",
Buffer (0x08)
{
"display"
},

"@1,name",
Buffer (0x0F)
{
"NVDA,Display-B"
},

"NVCAP",
Buffer (0x18)
{
/* 0000 */ 0x04, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x03, 0x00,
/* 0008 */ 0x0C, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x07,
/* 0010 */ 0x00, 0x00, 0x00, 0x00
},

"VRAM,totalsize",
Buffer (0x04)
{
0x00, 0x00, 0x00, 0x10
},

"device_type",
Buffer (0x0C)
{
"NVDA,Parent"
},

"model",
Buffer ()
{
"NVIDIA GeForce 7900GS"
},

"rom-revision",
Buffer ()
{
"nVidia GeForce 7900 GS OpenGL Engine"
}
}, Local0)
DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
Return (Local0)
}
}
W powyższym kodzie modyfikujemy sekcje:
"NVCAP" na nasz z pkt 2
"VRAM,totalsize" ostanie dwie cyfry: 0x40 = 1024mb, 0x20= 512mb, 0x10= 256mb
"model" wpisujemy nazwę naszej karty graficznej
"rom-revision" wpisujemy wersje biosu lub co chcemy :)

Zmodyfikowana sekcja:
            Device (P0P2) 
{
Name (_ADR, 0x00010000)
Device (GFX)
{
Name (_ADR, Zero)
Name (_SUN, One)
Method (_DSM, 4, NotSerialized)
{
Store (Package (0x16)
{
"@0,compatible",
Buffer (0x0B)
{
"NVDA,NVMac"
},

"@0,device_type",
Buffer (0x08)
{
"display"
},

"@0,name",
Buffer (0x0F)
{
"NVDA,Display-A"
},

"@1,compatible",
Buffer (0x0B)
{
"NVDA,NVMac"
},

"@1,device_type",
Buffer (0x08)
{
"display"
},

"@1,name",
Buffer (0x0F)
{
"NVDA,Display-B"
},

"NVCAP",
Buffer (0x18)
{
/* 0000 */ 0x04, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x03, 0x00,
/* 0008 */ 0x0C, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x07,
/* 0010 */ 0x00, 0x00, 0x00, 0x00
},

"VRAM,totalsize",
Buffer (0x04)
{
0x00, 0x00, 0x00, 0x10
},

"device_type",
Buffer (0x0C)
{
"NVDA,Parent"
},

"model",
Buffer (0x16)
{
"NVIDIA GeForce 7900GS"
},

"rom-revision",
Buffer (0x25)
{
"nVidia GeForce 7900 GS OpenGL Engine"
}
}, Local0)
DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
Return (Local0)
}
}

Method (_PRW, 0, NotSerialized)
{
Return (GPRW (0x09, 0x04))
}

Method (_PRT, 0, NotSerialized)
{
If (PICM)
{
Return (AR02)
}

Return (PR02)
}
}

Efekt końcowy:

Dołączona grafikaDołączona grafika


:arrow: 4. Modyfikacja dla kilku kart graficznych

Proces jest dokładnie ten sam. Lokalizujemy w IORegi wszystkie karty graficzne i zapisujemy sobie ich porty. Pod te porty dodajemy sekcje modyfikującą jak wyżej z tym wyjątkiem że dodajemy numer karty graficznej w nazwie: Device (GFX). Czyli np dla dwóch kart graficznych będą występować dwie sekcje GFX1 oraz GFX2 naturalnie w odpowiednich portach.

Wyrywkowo kod jak to powinno wyglądać.
                Device (GFX1) 
{
Name (_ADR, Zero)
Name (_SUN, One)
Method (_DSM, 4, NotSerialized)
{
Store (Package (0x16)
{
"@0,compatible",
Buffer (0x0B)
........


Device (GFX2)
{
Name (_ADR, Zero)
Name (_SUN, One)
Method (_DSM, 4, NotSerialized)
{
Store (Package (0x16)
{
"@0,compatible",
Buffer (0x0B)
..........

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#2 max00r

max00r
  • Members
  • 19 postów

Napisano 01 październik 2011 - 20:55

Mam już prawie wszystko, tylko jaki to port?
Dołączona grafika
Co wpisać do VRAM? to Nvidia GFX285 1024 MB.
Plik DSDT wyciągnałem z kompa, ale mam też przygotowany dla mojej płyty głównej z kext.com. Gdzie dopisać tą grafikę, byle gdzie? :)
Przepraszam, dopiero zaczynam się bawić w DSDT...
Dzięki za podpowiedź

PS. Znalałem coś takiego w moim DSDT z kompa. Jak to by miało wyglądać dla mojej karty?


Scope (\_SB.PCI0)
{
Name (SLIC, Buffer (0x9E)
{
"987134512781Genuine NVIDIA Certified SLI Ready Motherboard for GIGABYTE GA EX58UD4 0101-Copyright 2008 NVIDIA Corporation All Rights Reserved-765289891023(R)"
})
Device (WMI1)
{
Name (_HID, "pnp0c14")
Name (_UID, "MXM2")
Name (_WDG, Buffer (0x14)
{
/* 0000 */ 0x3C, 0x5C, 0xCB, 0xF6, 0xAE, 0x9C, 0xBD, 0x4E,
/* 0008 */ 0xB5, 0x77, 0x93, 0x1E, 0xA3, 0x2A, 0x2C, 0xC0,
/* 0010 */ 0x4D, 0x58, 0x01, 0x02
})
Method (WMMX, 3, NotSerialized)
{
CreateDWordField (Arg2, 0x00, FUNC)
If (LEqual (FUNC, 0x41494C53))
{
Return (\_SB.PCI0.SLIC)
}
Return (0x00)
}
}
}


Tutaj jest coś takiego jak nvcap, ale zupełnie inny niż sobie wyjąłem z biosu karty. Tutaj mi wyszedł taki:

0x04, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x0f, 0x00
0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x07
0x00, 0x00, 0x00, 0x00

Już nic nie kapuuuuuje, za stary jestem :)

OS X 10.9.2 RETAIL | GIGABYTE EX58-UD5 (ICH10, AZL889A) | i7 @ 920 2.8 MHz | Geforce GTX 760 2048 MB ZOTAC AMP! | 24 GB RAM |
max00R


#3 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10458 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 01 październik 2011 - 22:00

Olej to i odpal z GraphicsEnabler=Yes przez chameleona. Dopisywanie grafiki do DSDT ma sens dla lapków. Nie ma się co męczyć jak odpali na GE.

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#4 max00r

max00r
  • Members
  • 19 postów

Napisano 03 październik 2011 - 09:42

Mam cały czas problem, żeby wystartował sam installer. Póki co udało mi sie tylko starego kalawaya instalnąć z cpus=1. Nie daje nic GraphicsEnabler, ani Yes, ani No, tak więc pomyślałem, że dopiszę tą kartę do DSDT, to powinno być lepiej :) Sorry za offtopa trochę, ale musiałem rozjaśnić sprawę, po co mnie to DSDT ;)

OS X 10.9.2 RETAIL | GIGABYTE EX58-UD5 (ICH10, AZL889A) | i7 @ 920 2.8 MHz | Geforce GTX 760 2048 MB ZOTAC AMP! | 24 GB RAM |
max00R


#5 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10458 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 03 październik 2011 - 10:55

Masz bardzo dobry sprzęt pod retaila, robiłem kilka takich zestawów ! GE Ci nie działał bo w tym distro jest stary chameleon bez obsługi Twojej karty graficznej ! Ta płyta gigabyte sprawia troszkę problemów bo w 10.6.8 przestaje działać PM ale da się to naprawić przez chameleona.

Tutaj masz tutorial: http://hamac.pl/topi... ... vt2646.htm

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#6 AB76

AB76
  • Members
  • 180 postów

Napisano 30 październik 2011 - 10:51

Może mi ktoś powiedzieć jaki to port ? W zasadzie grafika działa poprawnie ale nie działa HDMI moze z tą poprawką się odpali ?

Załączone pliki


Lion 10.7.3
Gigabyte EP45 UD3 (ICH10), C2Q 9300, 6GB RAM, SSD OCZ Agility 3 60GB, HDD 2x Barracuda 12 500GB, SerialATA 300 , Lan Realtek 8111C, ALC889a, GeForce GTX 460 1GB, Philips SPC1030NC (OOTB), Asus WL-138g v2 (AirPort)

#7 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10458 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 30 październik 2011 - 11:31

Port sprawdź w gałęzi pci-bridge@1 - zapewne nie będzie tam nazwy. Przy pci-bridge@1 szukasz w DSDT wpisu 0x00010000 - miejsce z tą wartością jet Twoją gałęzią grafiki.

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#8 AB76

AB76
  • Members
  • 180 postów

Napisano 30 październik 2011 - 18:59

To by było tu ?

Załączone pliki


Lion 10.7.3
Gigabyte EP45 UD3 (ICH10), C2Q 9300, 6GB RAM, SSD OCZ Agility 3 60GB, HDD 2x Barracuda 12 500GB, SerialATA 300 , Lan Realtek 8111C, ALC889a, GeForce GTX 460 1GB, Philips SPC1030NC (OOTB), Asus WL-138g v2 (AirPort)

#9 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10458 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 30 październik 2011 - 19:36

Nie. Byłem mało precyzyjny opisując to. Wpis ten musi znajdować się w sekcji PCI0. Powinien być on w linii: Name (_ADR, 0x00010000). W pierwszym poście jest to w przykładzie linia Device (P0P2) i jest tam ta wartość 0x00010000

Przykład poniżej:
            Device (PEGP) 
{
Name (_ADR, 0x00010000)
Name (_PRW, Package (0x02)
{
0x09,
0x05
})
Device (GFX0)
{
Name (_ADR, Zero)
Name (_SUN, One)
Method (_DSM, 4, NotSerialized)
{
Store (Package (0x02)
{
"hda-gfx",
Buffer (0x0A)
{
"onboard-1"
}
}, Local0)
DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
Return (Local0)
}
}

Device (HDAU)
{
Name (_ADR, One)
Method (_DSM, 4, NotSerialized)
{
Store (Package (0x02)
{
"hda-gfx",
Buffer (0x0A)
{
"onboard-1"
}
}, Local0)
DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
Return (Local0)
}
}
}

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#10 AB76

AB76
  • Members
  • 180 postów

Napisano 30 październik 2011 - 20:53

W sekcji PCI0 mam tylko

  Device (PCI0) 
{
Name (_HID, EisaId ("PNP0A03"))
Name (_ADR, Zero)
Name (_UID, One)
Name (_BBN, Zero)
Method (_S3D, 0, NotSerialized)
{
Return (0x03)
}

Method (_STA, 0, NotSerialized)
{
Return (0x0F)
}

Czyli muszę dopisać sekcję Device (PEGP) ?
Lion 10.7.3
Gigabyte EP45 UD3 (ICH10), C2Q 9300, 6GB RAM, SSD OCZ Agility 3 60GB, HDD 2x Barracuda 12 500GB, SerialATA 300 , Lan Realtek 8111C, ALC889a, GeForce GTX 460 1GB, Philips SPC1030NC (OOTB), Asus WL-138g v2 (AirPort)

#11 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 15941 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 30 październik 2011 - 21:26

W sekcji PCI0 mam tylko

To jest tylko początek sekcji...
Musisz gdzieś mieć w kodzie:
Name (_ADR, 0x00010000) 
Tego szukaj.

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#12 AB76

AB76
  • Members
  • 180 postów

Napisano 30 październik 2011 - 21:47

No właśnie szukam tego wpisu i nie ma nic takiego, a może jestem ślepy. Podepnę swoje dsdt na wszelki wypadek, możne będzie się chciało komuś zerknąć. A jest jeszcze jakaś inna metoda odpalenia HDMI ?

Załączone pliki


Lion 10.7.3
Gigabyte EP45 UD3 (ICH10), C2Q 9300, 6GB RAM, SSD OCZ Agility 3 60GB, HDD 2x Barracuda 12 500GB, SerialATA 300 , Lan Realtek 8111C, ALC889a, GeForce GTX 460 1GB, Philips SPC1030NC (OOTB), Asus WL-138g v2 (AirPort)

#13 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 15941 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 30 październik 2011 - 22:59

Popatrz dokładnie w ioreg, VGA jest podpięta pod któryś z:
Device (PEX*)

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#14 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10458 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 30 październik 2011 - 23:19

Jak nie ma (zdaża się, np. EX58-UD5) to dodaj sekcje z przykładu, który podałem wyżej (pegp) do sekcji PCI0

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#15 AB76

AB76
  • Members
  • 180 postów

Napisano 31 październik 2011 - 09:57

Sekcje Device (PEX*) są od 0 do 5 ale żadna nie zaczyna się
Name (_ADR, 0x00010000
jest
Name (_ADR, 0x001C0000) 
Name (_ADR, 0x001C0001)
Name (_ADR, 0x001C0002)
Name (_ADR, 0x001C0003)
Name (_ADR, 0x001C0004)
Name (_ADR, 0x001C0005)
patrze w ioreg jak szpak w pi.... i za dokładnie to nawet nie wiem czego szukać ?!
Lion 10.7.3
Gigabyte EP45 UD3 (ICH10), C2Q 9300, 6GB RAM, SSD OCZ Agility 3 60GB, HDD 2x Barracuda 12 500GB, SerialATA 300 , Lan Realtek 8111C, ALC889a, GeForce GTX 460 1GB, Philips SPC1030NC (OOTB), Asus WL-138g v2 (AirPort)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych