Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie
- - - - -

Z97 - Pro Gamer


Najlepsza odpowiedź 314TeR , 14 czerwiec 2017 - 14:53

Użyj configu dla Z97 z najnowszego UniBootX, powinno wszystko odpalić. 

 

Na dysku NIE instaluj clovera, po prostu przekopiuj folder EFI na partycję EFI. 

 

Identyfikacja iMac15,1 jest błędna dla tej maszyny, użyj 14,x - tak jak jest w configu. 

Przejdź do postu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 magu

magu
  • Members
  • 49 postów

Napisano 14 czerwiec 2017 - 12:23

Cześć.

 

bebechy:

mobo: ASUS z97-Pro Gamer Bios: 2102

proc: i7 4790K
grafa: GTX 770 4096MB
SSD: Samsung 850 Pro

FireWire: Digitus PCIe FireWire 800 9pin 2z+1w

 

Instalacja 10.11.6 przebiegła pomyślnie z UniBootX z konfiguracją pod Z97-PRO GAMER od 314TeR. 

 

Zainstalowałem Clover_v2.4k_r4077 z zaznaczonymi opcjami:

screen1 screen2

 

Skopiowałem folder z UNIBOOTX /EFI.../Z97-PRO GAMER i wrzuciłem do swojego /EFI

Wygenerowałem SSDT skryptem Pike'a i wrzuciłem do: 

/EFI/CLOVER/OEM/Z97-PRO GAMER/ACPI/patched

 

Wyciągnąłem iMessageDebugv2 numery z mojego MacBookPro (System-ID, ROM, BoardSerialNumber) i podmieniłem w config.plist używając Clover Configurator.app

Config.plist wrzuciłem do: /EFI/CLOVER/OEM/Z97-PRO GAMER

Clover zaproponował identyfikację iMac15,1 i tej też użyłem.

 

Uruchomiłem kompa ponownie z ładowaniem Clovera z dysku. System ładuje się do tego miejsca, po czym ekran wyłącza się:

screen3

 

Coś przeoczyłem? Czego nie zrobiłem?

 

EDIT: Problem rozwiązany. Podmieniłem numery ręcznie w config.plist i pozostawiłem identyfikację na iMac14.2


El Capitan 10.11.6 | ASUS Z97-PRO GAMER | i7 4790K | EVGA GTX770 | 4x4GB 1600MHz Corsair CMZ4GX3M1A1600C9

El Capitan 10.11.6 | MacBook Pro - 15-inch, Early 2011 | i7 2GHz Quad | AMD Radeon HD6490M 256MB | 2x4GB 1333MHz

poprzednie:

El Capitan 10.11.6 | GA-Z68XP-UD3F3 rev1.0 | i5 2500K | EVGA GTX770 | 4x4GB 1600MHz Corsair CMZ4GX3M1A1600C9
Lion 10.7 | Asus P7P55D | i5 750 2,66GHz | ATI GIGABYTE 5470 | 4x2GB


#2 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 16849 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 14 czerwiec 2017 - 14:53   Najlepsza odpowiedź

Użyj configu dla Z97 z najnowszego UniBootX, powinno wszystko odpalić. 

 

Na dysku NIE instaluj clovera, po prostu przekopiuj folder EFI na partycję EFI. 

 

Identyfikacja iMac15,1 jest błędna dla tej maszyny, użyj 14,x - tak jak jest w configu. 


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych