Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie
- - - - -

Sierra na starszym sprzęcie


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Haribol

Haribol
  • Members
  • 4 postów

Napisano 16 czerwiec 2017 - 18:21

Witam wszystkich jest to mój pierwszy post i temat na forum,mam do was pytanie i prośbę czy pomoglibyście postawić mi hackintosza na pod mój config? Obecnie udało mi się postawić hacka za pomocą Unibesta zainstalowałem Sierre ale mam z nią problem ponieważ niby widzi kartę graficzną ale jest tylko jedna rozdzielczość do wyboru a grafika działa tak jak by była bez sterowników.

 

mój sprzęt

 

MSI P55-GD65

 

i7-860

 

 



#2 BrT

BrT
  • Members
  • 368 postów
  • LocationGorlice

Napisano 16 czerwiec 2017 - 18:29

Dobrze, że napisałeś jaka to karta graficzna xD.

 

 Jak zrobić listę konfiguracji sprzętu  

 

Poza tym zainteresuj się Cloverem.


Asus P9X79 | Intel Xeon E5-2670v2 @ 3,3 GHz | Corsair 16 GB Ram @ 2000 MHz | Asus GTX 960 Strix 4GB |  FD (Intel Series 530 480 GB + WB Black 1 TB) | macOS 10.12.5

MacBook Air 13,3" Early 2014 | macOS 10.12.5

MacBook Pro 15,4" MD103 | macOS 10.12.5
iPad Mini 2 Retina LTE
iPhone 6 Plus Silver


#3 Haribol

Haribol
  • Members
  • 4 postów

Napisano 16 czerwiec 2017 - 18:31

 

Witam wszystkich jest to mój pierwszy post i temat na forum,mam do was pytanie i prośbę czy pomoglibyście postawić mi hackintosza na pod mój config? Obecnie udało mi się postawić hacka za pomocą Unibesta zainstalowałem Sierre ale mam z nią problem ponieważ niby widzi kartę graficzną ale jest tylko jedna rozdzielczość do wyboru a grafika działa tak jak by była bez sterowników.

 

mój sprzęt

 

MSI P55-GD65

 

i7-860

 

Nvidia GTS 250 :D

 

 

Już poprawione :) problem jest taki ze mam do wyboru tylko jedną rozdziałkę 1280 x 1024 :(



#4 javazlaz

javazlaz
  • Members
  • 1435 postów
  • LocationCzęstochowa

Napisano 16 czerwiec 2017 - 20:49

Nie wiem jak na Unibeast, tam siedzi teraz Chimera czy już Clover?
Jeśli Chimera to ustaw GraphicsEnabler=Yes a jeśli Clover to inject NVidia na true

macOS 10.12.6 - Asus Z97-C (v2403) | Core i3-4330 | G.Skill RipjawsX 16GB DDR3 1600MHz CL7 1.5V | Gigabyte HD 7770 1GB | Samsung 850 EVO 250GB | WD Red 1TB | Intel I218-V | Dell DW1510 | Asus USB-BT400 | ALC 892 | be quiet! Pure Power L8-300W | SPC HE924v2 | Fractal Design Define R4 Titanium
 
Windows 7 Pro - HP tc4400 | 945GM | Core 2 Duo T7200 @ 2GHz | 3GB DDR2 667MHz CL5 | GMA950 | TeamGroup L7 Evo 120GB | BCM5753M | Intel 3945ABG | AD1981HD | Wacom Penabled
 
 iPhone SE 16GB Space Gray


#5 lukaszuk1995

lukaszuk1995
  • Members
  • 24 postów

Napisano 17 czerwiec 2017 - 12:59

W UniBeast dla Sierry siedzi Clover.

Powiem Wam, że poprawili to narzędzie, bo nie mam najmniejszych problemów na PC, nic się nie sypie, zobaczymy jak po update.


PC: Intel Core i3-4170 @3.70GHz + SilentiumPC SpartanPro | MSI B85M-G43 | Intel HD4600 | 16 GB RAM Crucial BallistiX Sport 1600Mhz 9-9-9-24| Patriot Blaze SSD 120 GB | Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | Windows 7 Pro x64
Laptop: Lenovo IdeaPad P580 | Intel Core i7 3610QM @ 3.1 GHz| Intel HD4000 | 16GB RAM Kingston PC3-12800 (DDR3L)| LiteON LCS 128-L9S 128GB | MacOS Sierra 10.12.5
Japko: Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.2.1
"Niestety, ludzie nie buntują się przeciwko Microsoftowi. Nie znają niczego lepszego." - Steve Jobs      


#6 Haribol

Haribol
  • Members
  • 4 postów

Napisano 23 czerwiec 2017 - 22:17

W UniBeast dla Sierry siedzi Clover.

Powiem Wam, że poprawili to narzędzie, bo nie mam najmniejszych problemów na PC, nic się nie sypie, zobaczymy jak po update.

 

Poradziłem sobie już z rozdzielczością :)

 

ale mam jeszcze dwa problemy jeden jest taki że kości ram mam o częstotliwości 1866 a w systemie pokazuje 1600 mhz

druga sprawa to to że w systemie mam poprawna datę i godzinę a na facebooku w chacie godzina się różni o pare godzin, plus nie działa mi funkcja lokalizacji.

 

może macie jakieś rady?






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych