Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

problem z iMovie


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 patrex003

patrex003
  • Members
  • 309 postów
  • LocationŚwiętokrzyskie

Napisano 25 czerwiec 2017 - 23:57

Witam.

Nie mogłem znaleźć jakiegoś miejsca więc piszę tutaj (przepraszam z góry jak w złym dziale)..

 

 

Posiadam od niedawna iMovie i za każdy razem jak włączam program potem klikam:

Utwórz nowy -> Film

Program się wyłącza, a po chwili dostaje komunikat zwrotny o wystąpieniu problemu i możliwości z raportowania go. Dane z tego komunikatu wyglądają tak: klik - z racji tego że informacje o błędzie są zbyt długie wstawiłem jej tutaj.

 

Może koś wie co jest nie tak bo ja nie wiem za bardzo jak czytać te komunikaty..

 

 

Dzięki śliczne za pomoc z góry jak i za wszelkie informacje..
Pozdrawiam,

patrex

P.S.
Moja specyfikacja tak w wielkim skrócie.

Mob: ASRock Z87 Extreme4
CPU: i3 4170
iGPU: Intel HD 4400

GPU: AMD RX 480 8GB

P.S. 2
Domyślnie (Ten Mac..) zawsze mi pokazuje grafikę jako Intel HD 4400 może być to spowodowane tym ? Jeśli tak to jak przełączyć na inny układ ?
 


Sierra - MacBook Pro 11,1: ASRock Z87 Extreme4 | Intel Z87 | Intel i3 4170 (Haswell) | Realtek ALC1150 | Intel I217V | Intel HD Graphics 4400 & AMD Radeon RX480 8GB - MSI Gaming X

 

El Capitan / Sierra - iMac 12,1: ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 | Intel Z68 | Intel Core i3 2120 (Sandy Bridge) | Realtek ALC892 | Intel 82579 | AMD Radeon HD7770 1GB - Gigabyte rev2.0 \ AMD Radeon RX480 8GB - MSI Gaming X


Mavericks / Yosemite / El Capitan - iMac 12.1 na: Gigabyte GA-H61M-S1 rev2.1  | Intel H61 Express Chipset | Intel Celreon G550 (Sandy Bridge) | Realtek ALC887 | Realtek RTL8111F | AMD Radeon HD7770 1GB - Gigabyte rev2.0

 

Snow Leopard / Mavericks / Yosemite / El Capitan - MacBookPro5,1 na: Medion Akoya P6612 - MD97110  | Intel ICH9M | Intel Core 2 Duo P7350 | Realtek ALC663 | Realtek RTL8168/8111C | BCM94321MC - Apple '06 | GeForce 9600M GS 256MB -Wistron

 

co nowy hackintosh to coraz to różniejsze wyzwania i problemy..

​wszystko co piszę staram się opierać o własne doświadczenia..

 

mała polska grupa hackintosh'owa na FB

mój mały świat

 

Zdaje sobie sprawę że w dużej części piszę tak że mnie ciężko zrozumieć, ale już od nie pamiętnych czasów każdy mi to powtarza że "sporo wiem" ale nie umiem tej wiedzy już przekazać. Naprawdę się staram pisać tak aby każdy mnie zrozumiał.

Przepraszam za tą nie dogodność !


#2 reyder

reyder
  • Members
  • 469 postów

Napisano 26 czerwiec 2017 - 00:28

Próbowałeś bez HD4400 ?

Core i5-3750K | Gigabyte GA-Z77-D3H | 3x4GB 1600MHz | Gigabyte Nvidia 1070  :: Radeon 280X Asus | High Sierra 10.13 | Clover

Core i5-8600K | Asrock Extreme 4 | 2x8GB 2500MHz | Gigabyte 580X | High Sierra 10.13 | Clover


#3 patrex003

patrex003
  • Members
  • 309 postów
  • LocationŚwiętokrzyskie

Napisano 26 czerwiec 2017 - 02:32

no właśnie nie.. jedyny sposób to wywalenie kextów od HD4400 (bez kextów jest zero wsparcia), a znów całkowicie nie mogę jej wyłączyć bo rx 480 nie będzie działał mi.. a chyba mniej inwazyjnego sposobu nie ma więc chyba będę musiał spróbować


Sierra - MacBook Pro 11,1: ASRock Z87 Extreme4 | Intel Z87 | Intel i3 4170 (Haswell) | Realtek ALC1150 | Intel I217V | Intel HD Graphics 4400 & AMD Radeon RX480 8GB - MSI Gaming X

 

El Capitan / Sierra - iMac 12,1: ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 | Intel Z68 | Intel Core i3 2120 (Sandy Bridge) | Realtek ALC892 | Intel 82579 | AMD Radeon HD7770 1GB - Gigabyte rev2.0 \ AMD Radeon RX480 8GB - MSI Gaming X


Mavericks / Yosemite / El Capitan - iMac 12.1 na: Gigabyte GA-H61M-S1 rev2.1  | Intel H61 Express Chipset | Intel Celreon G550 (Sandy Bridge) | Realtek ALC887 | Realtek RTL8111F | AMD Radeon HD7770 1GB - Gigabyte rev2.0

 

Snow Leopard / Mavericks / Yosemite / El Capitan - MacBookPro5,1 na: Medion Akoya P6612 - MD97110  | Intel ICH9M | Intel Core 2 Duo P7350 | Realtek ALC663 | Realtek RTL8168/8111C | BCM94321MC - Apple '06 | GeForce 9600M GS 256MB -Wistron

 

co nowy hackintosh to coraz to różniejsze wyzwania i problemy..

​wszystko co piszę staram się opierać o własne doświadczenia..

 

mała polska grupa hackintosh'owa na FB

mój mały świat

 

Zdaje sobie sprawę że w dużej części piszę tak że mnie ciężko zrozumieć, ale już od nie pamiętnych czasów każdy mi to powtarza że "sporo wiem" ale nie umiem tej wiedzy już przekazać. Naprawdę się staram pisać tak aby każdy mnie zrozumiał.

Przepraszam za tą nie dogodność !





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych