Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

iMessage na GA965p-S3


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 OneGhost

OneGhost
  • Members
  • 11 postów

Napisano 13 sierpień 2017 - 16:12

Przeglądnąłem i wypróbowałem już chyba wszystkie możliwe tutoriale na temat iMessage / Facetime i nadal nie działa. Jestem praktycznie pewny, że jest wszystko skonfigurowane tak jak było podane w instrukcjach. Mam dodaną kartę kredytową do konta. Używam w clover definicji SMBIOS iMac10,1. Ethernet jest na en0. Serial Number ma 11 znaków, Board Serial Number 13. Na Rt Variables mam ustawione:
ROM: Wygenerowany w nowym Clover Configurator (chyba dzisiaj był update) z opcją Hack

MLB: Pusty (wydaje mi się, że to się wczytuje ze strony SMBIOS z Board Serial Number)

BooterConfig: 0x28

CsrActiveConfig: 0x67

 

Na prawdziwym macbooku mogę się zalogować na to konto, a na hackintosh dostaję zawsze komunikat, że muszę zadzwonić do Apple i podać wyświetlany kod. Czy da się z tym coś zrobić?



#2 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 16398 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 13 sierpień 2017 - 19:21

http://hamac.pl/topi...ienie-imessage/

 

Nie wszystko masz prawidłowo ustawione. 

 

PS Zdecyduj się w którym wątku piszesz. 


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#3 OneGhost

OneGhost
  • Members
  • 11 postów

Napisano 13 sierpień 2017 - 19:59

http://hamac.pl/topi...ienie-imessage/

 

Nie wszystko masz prawidłowo ustawione. 

 

PS Zdecyduj się w którym wątku piszesz. 

Szczerze już nie mam pojęcia co mogę mieć tutaj źle. Wydaje mi się, że jednak (może od niedawna) wygenerowane klucze seryjne nie działają, bo Apple musi dodać je do swojej bazy. W każdym razie, tutaj jest mój plik config.plist, być może ktoś może mi powiedzieć co tutaj mogę mieć źle?

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
	<key>ACPI</key>
	<dict>
		<key>DSDT</key>
		<dict>
			<key>Debug</key>
			<false/>
			<key>Fixes</key>
			<dict>
				<key>FixHeaders_20000000</key>
				<true/>
			</dict>
			<key>Name</key>
			<string>DSDT.aml</string>
			<key>ReuseFFFF</key>
			<false/>
		</dict>
		<key>DropTables</key>
		<array>
			<dict>
				<key>Signature</key>
				<string>DMAR</string>
			</dict>
			<dict>
				<key>Signature</key>
				<string>SSDT</string>
				<key>TableId</key>
				<string>CpuPm</string>
			</dict>
			<dict>
				<key>Signature</key>
				<string>SSDT</string>
				<key>TableId</key>
				<string>Cpu0Ist</string>
			</dict>
		</array>
		<key>HaltEnabler</key>
		<true/>
		<key>SSDT</key>
		<dict>
			<key>Generate</key>
			<dict>
				<key>CStates</key>
				<true/>
				<key>PStates</key>
				<true/>
			</dict>
		</dict>
	</dict>
	<key>Boot</key>
	<dict>
		<key>Debug</key>
		<false/>
		<key>DefaultLoader</key>
		<string>boot.efi</string>
		<key>DefaultVolume</key>
		<string>Macintosh HD</string>
		<key>Legacy</key>
		<string>PBR</string>
		<key>NeverDoRecovery</key>
		<true/>
		<key>Timeout</key>
		<integer>3</integer>
	</dict>
	<key>BootGraphics</key>
	<dict>
		<key>EFILoginHiDPI</key>
		<integer>1</integer>
		<key>UIScale</key>
		<integer>1</integer>
	</dict>
	<key>Devices</key>
	<dict>
		<key>Audio</key>
		<dict>
			<key>ResetHDA</key>
			<true/>
		</dict>
		<key>USB</key>
		<dict>
			<key>AddClockID</key>
			<true/>
			<key>FixOwnership</key>
			<true/>
			<key>Inject</key>
			<true/>
		</dict>
	</dict>
	<key>GUI</key>
	<dict>
		<key>Language</key>
		<string>pl:0</string>
		<key>ScreenResolution</key>
		<string>1920x1080</string>
		<key>Theme</key>
		<string>embedded</string>
	</dict>
	<key>KernelAndKextPatches</key>
	<dict>
		<key>AppleRTC</key>
		<true/>
		<key>AsusAICPUPM</key>
		<false/>
		<key>Debug</key>
		<false/>
		<key>DellSMBIOSPatch</key>
		<false/>
		<key>KernelCpu</key>
		<false/>
		<key>KernelHaswellE</key>
		<false/>
		<key>KernelLapic</key>
		<false/>
		<key>KernelPm</key>
		<false/>
		<key>KextsToPatch</key>
		<array>
			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>External icons patch</string>
				<key>Disabled</key>
				<false/>
				<key>Find</key>
				<data>
				RXh0ZXJuYWw=
				</data>
				<key>Name</key>
				<string>AppleAHCIPort</string>
				<key>Replace</key>
				<data>
				SW50ZXJuYWw=
				</data>
			</dict>
		</array>
	</dict>
	<key>RtVariables</key>
	<dict>
		<key>BooterConfig</key>
		<string>0x28</string>
		<key>CsrActiveConfig</key>
		<string>0x67</string>
		<key>ROM</key>
		<string>UseMacAddr0</string>
	</dict>
	<key>SMBIOS</key>
	<dict>
		<key>BiosReleaseDate</key>
		<string>06/26/17</string>
		<key>BiosVendor</key>
		<string>Apple Inc.</string>
		<key>BiosVersion</key>
		<string>IM101.88Z.00CD.B01.1706261549</string>
		<key>Board-ID</key>
		<string>Mac-F2268CC8</string>
		<key>BoardManufacturer</key>
		<string>Apple Inc.</string>
		<key>BoardSerialNumber</key>
		<string>YM04005PE1KHC</string>
		<key>BoardType</key>
		<integer>10</integer>
		<key>ChassisAssetTag</key>
		<string>iMac-Aluminum</string>
		<key>ChassisManufacturer</key>
		<string>Apple Inc.</string>
		<key>ChassisType</key>
		<string>0x13</string>
		<key>Family</key>
		<string>iMac</string>
		<key>LocationInChassis</key>
		<string>Part Component</string>
		<key>Manufacturer</key>
		<string>Apple Inc.</string>
		<key>Mobile</key>
		<false/>
		<key>ProductName</key>
		<string>iMac10,1</string>
		<key>SerialNumber</key>
		<string>YM0418ZM5PE</string>
		<key>SmUUID</key>
		<string>E76DEBBB-6437-4E9D-A1E4-11715C69E64B</string>
		<key>Version</key>
		<string>1.0</string>
	</dict>
	<key>SystemParameters</key>
	<dict>
		<key>InjectKexts</key>
		<string>Detect</string>
		<key>InjectSystemID</key>
		<true/>
	</dict>
</dict>
</plist>



#4 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 16398 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 14 sierpień 2017 - 09:14

Wszystko - takiego configu nawet nie chce mi się przeglądać, ani wyłapywać, co jest wyłączone, a co nie. 


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#5 OneGhost

OneGhost
  • Members
  • 11 postów

Napisano 14 sierpień 2017 - 14:30

Wszystko - takiego configu nawet nie chce mi się przeglądać, ani wyłapywać, co jest wyłączone, a co nie. 

 

Było dużo jakichś komentarzy w pliku, usunąłem je jeśli o to chodzi, teraz jest krótszy. Tutaj jest w formie pliku do otwarcia w Clover Configurator

https://www.dropbox....nfig.plist?dl=1

Obecnie BoardSerialNumber jest wygenerowany automatycznie przez nową wersję Clover Configurator, dlatego jest inny niż SerialNumber z dodanymi znakami. Wcześniej próbowałem dopisywać 2 znaki hex, ale efekt był taki sam.



#6 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 16398 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 14 sierpień 2017 - 17:03

Możliwe że Clover nie wczytuje poprawnie Macaddresu karty sieciowej. Spróbuj wpisać tam ręcznie macaddress.

 

BooterConfig i CsrActiveConfig zbędne - clover sam wstawia właściwe wartości.

 

Reszta opisana tu: http://hamac.pl/topi...ienie-imessage/


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych