Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie
- - - - -

Problem ze startem instalacji - X99 , 5820k


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Maverick

Maverick
  • Members
  • 112 postów

Napisano 18 sierpień 2017 - 19:33

Cześć,

Moja specyfikacja:

MSI X99A RAIDER

i7 5820k

16 GB RAM

2xSSD

1x 1TB HDD

GTX950

 

Ustawienia BIOSu:

- boot: UEFI only

- wyłączona wirtualizacja

 

 

Mam problem z zabootowaniem instalki. Albo nie chce się w ogóle bootować (bez verbose widać to jako przekreślone koło) albo na chwilę pojawia się jabłko wywala przekreślone kółko (w verbose wszystko robi się rozmazane). Kombinuję prawie cały dzień. Zastanawiam się co tu jest nie tak    #-o

 

 

kexty:

Spoiler

 

drivers64UEFI

Spoiler

 

config.plist

Spoiler

 

Folder EFI

https://drive.google...ZWs?usp=sharing


Macbook Pro 15' | Intel HM87 | i7 4720HQ | 16GB RAM | SSD1: Crucial M500 (W) | SSD2: Plextor 5MS (Mac) | HDD: 1TB (exFat) | GTX850M/HD4600 - MSI GE60

 Mac Pro | MSI X99A Raider | i7 5820k | 16GB RAM | SSD1: Iridium Pro 240GB (W) | SSD2: Plextor 5MS (Mac) | HDD: 1TB (exFat) | GTX950 - Platforma X99

 Macbook Pro | i5 2520N | 4GB RAM | HDD: 300GB| HD6470M - HP Elitebook 8460p

 


#2 Maverick

Maverick
  • Members
  • 112 postów

Napisano 18 sierpień 2017 - 21:18

Ok, dałem radę zainstalować El Capitana.
Teraz będzie zabawa z driverami do GTX950.

 

edyta/

Poszło:

Spoiler

 

Tylko nie wiem czemu nie działa monitor podpięty pod HDMI. Monitor podpięty pod DVI działa.


Macbook Pro 15' | Intel HM87 | i7 4720HQ | 16GB RAM | SSD1: Crucial M500 (W) | SSD2: Plextor 5MS (Mac) | HDD: 1TB (exFat) | GTX850M/HD4600 - MSI GE60

 Mac Pro | MSI X99A Raider | i7 5820k | 16GB RAM | SSD1: Iridium Pro 240GB (W) | SSD2: Plextor 5MS (Mac) | HDD: 1TB (exFat) | GTX950 - Platforma X99

 Macbook Pro | i5 2520N | 4GB RAM | HDD: 300GB| HD6470M - HP Elitebook 8460p

 


#3 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17891 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 19 sierpień 2017 - 08:33

Config musisz koniecznie poprawić. Większość tych patchy do dsdt wyglada na zbędne i mogą bruździć.
  • Maverick lubi to

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#4 Maverick

Maverick
  • Members
  • 112 postów

Napisano 21 sierpień 2017 - 14:00

Zgadza się. Było tam parę syfów np. do iGPU którego nie mam.

Udało mi się dziś postawić Sierrę( z High Sierrą wstrzymam się do wydania webdriverów) na drugiej na partycji. Uruchomiłem Nvidie ale wciąż nie widzi drugiego monitora:
Pierwszy, ten którego widzi podpięty jest bezpośrednio DVI karta - DVI monitor.

Drugi HDMI karta - przejściówka HDMI/DVI monitor.

Jako że w pierwszym mam Display Port zamówiłem kabel. Czytałem że macOS na Nvidiach 9xx ma problem z konfiguracjami wielomonitorowymi gdy jednocześnie na karcie zajęte są HDMI oraz DVI. Być może zabangla z DP.


Macbook Pro 15' | Intel HM87 | i7 4720HQ | 16GB RAM | SSD1: Crucial M500 (W) | SSD2: Plextor 5MS (Mac) | HDD: 1TB (exFat) | GTX850M/HD4600 - MSI GE60

 Mac Pro | MSI X99A Raider | i7 5820k | 16GB RAM | SSD1: Iridium Pro 240GB (W) | SSD2: Plextor 5MS (Mac) | HDD: 1TB (exFat) | GTX950 - Platforma X99

 Macbook Pro | i5 2520N | 4GB RAM | HDD: 300GB| HD6470M - HP Elitebook 8460p

 


#5 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17891 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 21 sierpień 2017 - 16:04

U mnie pojedynczy monitor działa na każdym w wyjść, problem jest jak chcę podpiąć dwa. 

 

http://hamac.pl/topi...cej-monitorach/


  • Maverick lubi to

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#6 Maverick

Maverick
  • Members
  • 112 postów

Napisano 21 sierpień 2017 - 23:02

Co prawda nie sprawdzałem czy pojedynczo działa ale problem wydaje się bliźniaczy. Zestaw wejść 950tka ma identyczny więc liczę że manewr z włączeniem do gry złącza DP tutaj również pomoże.

Macbook Pro 15' | Intel HM87 | i7 4720HQ | 16GB RAM | SSD1: Crucial M500 (W) | SSD2: Plextor 5MS (Mac) | HDD: 1TB (exFat) | GTX850M/HD4600 - MSI GE60

 Mac Pro | MSI X99A Raider | i7 5820k | 16GB RAM | SSD1: Iridium Pro 240GB (W) | SSD2: Plextor 5MS (Mac) | HDD: 1TB (exFat) | GTX950 - Platforma X99

 Macbook Pro | i5 2520N | 4GB RAM | HDD: 300GB| HD6470M - HP Elitebook 8460p

 


#7 Maverick

Maverick
  • Members
  • 112 postów

Napisano 22 sierpień 2017 - 13:46

Udało się w konfiguracji pierwszy DP, drugi DVI zarówno na El Capitanie jak i Sierra :D


Macbook Pro 15' | Intel HM87 | i7 4720HQ | 16GB RAM | SSD1: Crucial M500 (W) | SSD2: Plextor 5MS (Mac) | HDD: 1TB (exFat) | GTX850M/HD4600 - MSI GE60

 Mac Pro | MSI X99A Raider | i7 5820k | 16GB RAM | SSD1: Iridium Pro 240GB (W) | SSD2: Plextor 5MS (Mac) | HDD: 1TB (exFat) | GTX950 - Platforma X99

 Macbook Pro | i5 2520N | 4GB RAM | HDD: 300GB| HD6470M - HP Elitebook 8460p

 


#8 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17891 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 22 sierpień 2017 - 14:44

Nvidia powinna popracować nad sterownikami.
  • Maverick lubi to

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#9 Maverick

Maverick
  • Members
  • 112 postów

Napisano 23 sierpień 2017 - 08:38

Zdecydowanie. Chociaż chyba bardziej pobożne życzenie to żeby nic nie spartolili przy High Sierra.


Macbook Pro 15' | Intel HM87 | i7 4720HQ | 16GB RAM | SSD1: Crucial M500 (W) | SSD2: Plextor 5MS (Mac) | HDD: 1TB (exFat) | GTX850M/HD4600 - MSI GE60

 Mac Pro | MSI X99A Raider | i7 5820k | 16GB RAM | SSD1: Iridium Pro 240GB (W) | SSD2: Plextor 5MS (Mac) | HDD: 1TB (exFat) | GTX950 - Platforma X99

 Macbook Pro | i5 2520N | 4GB RAM | HDD: 300GB| HD6470M - HP Elitebook 8460p

 


#10 binio

binio
  • Members
  • 1 postów

Napisano 15 lipiec 2018 - 19:59

Hej, posiadam podobną konfigurację komputera
i7 6800K

MSI X99A Raider
GTX 1080
32 RAM
500 GB M2 Samsung 950 Pro
i mam prośbę o Twój aktualny działający Folder EFI i pozostałe potrzebne pliki.
Jak i jakieś porady może bo ja nie byłem w stanie zbootować nawet instalki.

 

Z góry dzięki






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych