Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

RX480 final cut pro problem h.264


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 alladyn21

alladyn21
  • Members
  • 138 postów
  • LocationŁódź

Napisano 22 październik 2017 - 19:13

Hej mam problem z exportem do formatu h.264 

The operation could not be completed because an error occurred while exporting (error -12912).

Potrzebuje cos na szybko zapisac zeby bylo male I niestety mam problem :(

 

Spotkal sie ktos z tym?

 

w kodeku apple zapisuje normalnie


Z170 ProGaming od Asusa - i5 6600K - 16gb DDR4 - RX480 8GB OC


#2 Ratio

Ratio
  • Members
  • 111 postów

Napisano 23 październik 2017 - 09:34

Kompresujesz prze compressor ? czy przez FCPX ?


Intel I7 4790K , Asus Z97 Pro Gamer, GT 640, Clover, M Audio Project Mix I/O, Focusrite pro 26, ESI ESU 1808, Focusrite Saffire pro 26, Logic Pro X, Final Cut pro X, Motion, Compressor


#3 alladyn21

alladyn21
  • Members
  • 138 postów
  • LocationŁódź

Napisano 23 październik 2017 - 10:21

Przez opcje share w FCPX dopiero uczę się tego programu i nigdzie nie znalazłem czego to może być problem.


Z170 ProGaming od Asusa - i5 6600K - 16gb DDR4 - RX480 8GB OC


#4 Najrad

Najrad
  • Members
  • 590 postów
  • LocationPodhale

Napisano 23 październik 2017 - 12:17

1. masz najnowszą wersję fcpx?

2. jaka wersja OS ?

3. używasz prerenderów? ( przeliczanie w tle)

4. spróbuj usunąć wszystkie prerendery ( jeśli używałeś) i zresetuj preferencje programu - to drugie w ostateczności.

5. Jeśli masz Compressor to wysyłaj projekt do niego i kompresuj za jego pomocą - będzie używał grafiki do wspomagania kodowania.


1.Asus Gryphon Z87; i74790k; 32GB DDR3 Crucial Sport; MSI RX 580 Armor 8GB; AudioLink II; mysz i klawiatura USB; SSD 850EVO-250GB;  Sierra 10.12.6

2.Asus P8Z68-V_PRO; i72600k; 16 GB DDR3 Crucial Sport; Asus R9 270X 2GB; mysz i klawiatura USB; SSD CrucialMX100-128GB;  10.11.6

FCPX, Compressor, Davinci Resolve.

 


#5 alladyn21

alladyn21
  • Members
  • 138 postów
  • LocationŁódź

Napisano 23 październik 2017 - 22:54

1. 10.3.4

2. 10.13

3. Skasowane

4. J.W

5. Compressor to samo wywala po 0,1 s


Z170 ProGaming od Asusa - i5 6600K - 16gb DDR4 - RX480 8GB OC


#6 Najrad

Najrad
  • Members
  • 590 postów
  • LocationPodhale

Napisano 24 październik 2017 - 09:08

Masz jakiś bład hmm... odczytu klatki - czy coś równie głupiego. Zdarzyło mi się to kilka razy i niestety rozwiązanie nie jest takie proste. Ja eksportowałem po fragmencie timeline, aż znalazłem ten klip który powodował błąd. Jeśli problem występuje na początku - jak piszesz po 0,1 sek to musisz coś zrobić z pierwszym klipem. ( usuń efekty, koloryzację - co tam masz nałożonego, ewentualnie spróbuj dodać rozbiegówkę itp. Ewentualnie eksportuj do ProResa i gotowy plik mov kompresuj do h264. Jest jeszcze kwestia kompatybilności pluginów zewnętrznych z 10.13, a nawet samego FCPX z tym systemem. Miałem HighSierra przez dwa dni i wróciłem do 10.12. Na 10.13 przesiądę się jak FCPX dostanie update. 


1.Asus Gryphon Z87; i74790k; 32GB DDR3 Crucial Sport; MSI RX 580 Armor 8GB; AudioLink II; mysz i klawiatura USB; SSD 850EVO-250GB;  Sierra 10.12.6

2.Asus P8Z68-V_PRO; i72600k; 16 GB DDR3 Crucial Sport; Asus R9 270X 2GB; mysz i klawiatura USB; SSD CrucialMX100-128GB;  10.11.6

FCPX, Compressor, Davinci Resolve.

 


#7 alladyn21

alladyn21
  • Members
  • 138 postów
  • LocationŁódź

Napisano 25 październik 2017 - 09:24

OK dzięki za info i pomoc :) zapisałem w ProRes i później zrobiłem konwersję 


Z170 ProGaming od Asusa - i5 6600K - 16gb DDR4 - RX480 8GB OC





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych