Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Ikony systemowe (krzaczki)


Najlepsza odpowiedź 314TeR , 26 listopad 2017 - 12:19

Na Asus MAXIMUS VI GENE powinno się samo wyłączyć iGPU po włożeniu dedykowanej VGA, ale możesz sprawdzić czy np wcześniej nie wymusiłeś startu jej.

Przejdź do postu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 nowy_

nowy_
  • Members
  • 93 postów
  • LocationWrocław PL/ Witney UK

Napisano 26 listopad 2017 - 00:42

Witam

 

Mam problem, który mnie irytuje i nie potrafię sobie sam poradzić

chodzi o ikony systemowe które widnieją na butonach systemowych 

np: Finder, Safari itp

Załączony plik  bez nazwy3.jpg   26,47 KB   1 Ilość pobrań

Jak widać nie są to ikony tylko krzaczki

Załączony plik  bez nazwy 2.jpeg   129,15 KB   0 Ilość pobrań

Krzaczki te nie występują na zintegrowanej karcie graficznej HD4600, a tylko na GTX 1050,

którą kupiłem nie przemyślanie do innego kompa na którym nie postawie wyższego systemu niż OSX Lion

co za tym idzie nie zainstaluje webowych sterów 

i niestety karta wylądowała na moim hamac'u 

 

System to OS Sierra 10.12.6 i sterowniki NVIDIA Web Driver 378.05.05.25f03

Płyta Asus MAXIMUS VI GENE 

Zestaw kext

Załączony plik  4.png   81,34 KB   0 Ilość pobrań

oczywiście system świeży na cloverze postawiony zgodnie z zasadami.

config nie mogę dołączyć do postu :(

 

Krzaczki ponownie zamieniają się na właściwe ikonki po uruchomieniu inne aplikacji ale nie dotyczy to Safari

 

Dodam że używałem OS High Sierra (ale nie posiadałem wtedy jeszcze GTXa) byłem z systemu zadowolony ale pewnego dnia pojawił się znak zakazu...

i na dzień dzisiejszy nie mogę sobie pozwolić na próby na wyższym systemie niż OS Sierra

ale to temat na inny post. 

 

 


 10.13.1 | i5 4460 | Asus Maximus VI GENE | Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport | TOSHIBA Q300 Pro (120GB) | GTX1050 | Logitech MK620 

 10.6.8|10.7| P5QL-EM | C2D 1,86/2,24 6320 | 2x2GB 800/960MHz Kingston| Palit GF 9500GT DVI-HDMI-SUB|HDD 1TB WD-Green|DVDW SH-S182M|
Z-Cinema|IBM T221 3840×2400(WQUXGA)| MM+BELKIN BLUETOOTH USB ADAPTER CL. 1 |Wireless Keyboard K350|RTL8169Ethernet| ALC1200 /iMac7.1


#2 reyder

reyder
  • Members
  • 396 postów

Napisano 26 listopad 2017 - 02:04

Wyłącz zintegrowaną grafikę w bios.


Core i5-3750K | Gigabyte GA-Z77-D3H | 3x4GB 1600MHz | Gigabyte Nvidia 1070:: Radeon 280X Asus | High Sierra 10.13 | Clover


#3 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17010 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 26 listopad 2017 - 12:19   Najlepsza odpowiedź

Na Asus MAXIMUS VI GENE powinno się samo wyłączyć iGPU po włożeniu dedykowanej VGA, ale możesz sprawdzić czy np wcześniej nie wymusiłeś startu jej.


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#4 nowy_

nowy_
  • Members
  • 93 postów
  • LocationWrocław PL/ Witney UK

Napisano 26 listopad 2017 - 16:19

Dzięki wam bardzo, wyłączenie HD4600 w coverze pomogło.

Załączony plik  bez nazwy.png   42,45 KB   0 Ilość pobrań

Załączony plik  bez nazwy3.png   289,6 KB   0 Ilość pobrań

 

Ale dziwnie długo system teraz się ładuje 


 10.13.1 | i5 4460 | Asus Maximus VI GENE | Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport | TOSHIBA Q300 Pro (120GB) | GTX1050 | Logitech MK620 

 10.6.8|10.7| P5QL-EM | C2D 1,86/2,24 6320 | 2x2GB 800/960MHz Kingston| Palit GF 9500GT DVI-HDMI-SUB|HDD 1TB WD-Green|DVDW SH-S182M|
Z-Cinema|IBM T221 3840×2400(WQUXGA)| MM+BELKIN BLUETOOTH USB ADAPTER CL. 1 |Wireless Keyboard K350|RTL8169Ethernet| ALC1200 /iMac7.1





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych