Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie
- - - - -

HDMI Audio i Intel HD630


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 yabba235

yabba235
  • Members
  • 15 postów

Napisano 02 grudzień 2017 - 09:05

Witam !

Ktoś pomoże ?

Udało mi się uruchomić grafikę z akceleracją, jednak z audio po hdmi nie potrafię sobie poradzić.

Jedyne, co osiągnąłem to wyjcie audio display port ( clover confogurator  " useintelhdmi", ale jak chce w konfiguratorze midi przetestować kanay to appka sie wywala. Mam kabel hdmi, nie display port przy okazji.

 

Niestety, wszystkie poradniki sa pisane dla kogoś kto wie co ma robic , co ma usuwac  a niekture są napisane tak, ze nic z nich nie wiem.

 

Najlepssze jest to, że raz uruchomiłęm audio po hdmi ( co prawa nie było dzwięku, ale w raporcie systemowym miałem osiem wyjść  w hdmi). Pamiętam tylko, że to mi sie pokazało jak włączyłem thunderbolta w biosie. Niestety, teraz nie potrafie tego powtórzyć.

Próbowałem wgrywac kext utilities appleacl, fakehdmi pica itd do systemu, pewnie teraz mam tam bałagan, ale nie wiem co mam robic.

Inna sprawa, że nigdy sie hackintoshem nie intereowałem, bo przez dziesięć lat używałem różne maci mini, teraz zmieniłem je na zotaca i chcę tylko używac go tak, jak mini wcześniej :)

Załączone pliki

  • Załączony plik  zotac.zip   1,01 MB   1 Ilość pobrań

Zotac MI553 i5-7500HQ 16GB RAM, 250GB NVME EVO SSD,raz IMac18,3 a raz MacBookPro14,3,  QNAP 453mini RAID 5TB etc





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych