Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Prawidłowa konfiguracja pod iMac i inne SMBIOSy z iGPU+dGPU

FCPX eksport youtube

Najlepsza odpowiedź oswaldini , 13 styczeń 2018 - 12:58

Prosta sprawa, miałem ten sam problem i to już za czasów HD4000. Obraz na filmach na YT się sypał jak była integra i dedyk jednocześnie odpalone i obie były widoczne w systemie.

 

Ogólnie trzeba odpalić integrę i dedyka tak aby integra nie była widziana w preferencjach systemowych ale żeby działała pomimo wszystko, ustawiasz ig-platform-id z brakiem wyjść wideo w FB.

 

FAKEPCIID - niepotrzebne jak ustawisz wszystko dobrze w config.plist (ja dla UHD630 ustawiłem inject intela na true oraz samo ig-platform-id dla wersji bez wyjść wideo)

IntelGraphicFixup - potrzebny

Shiki - potrzebny + odpowiedni parametr w boot-flagach aby dobrze ustawić dekodowanie

Patche do ACPI są wymagane aby upodobnić się do maców i prawidłowej inicjacji urządzeń.

 

Tu masz analogiczny przykład dla HD4600 i GTX960:

 

Shiki-based solution for non-freezing Intel and/or any discrete GPU:

  • IGPU device is enabled, and present with a connector-less AAPL,ig-platform-id prop (e.g. <04 00 12 04>, <07 00 62 01>), use connector-full framebuffers in solo mode;
    -IGPU enabled,HD4600 with AAPL,ig-platform-id set to 0x04, 0x00, 0x12, 0x04
  • Discrete GPU is properly configured with IOVARendererID present in IOReg;
    -GTX960 confirmed, IOVARendererID present in nvAccelerator, <08 00 04 01>
  • VDADecoderChecker confirms Intel Offline (Online) VDA decoder working;
    GVA info: Successfully connected to the Intel plugin, offline Gen75
    Hardware acceleration is fully supported
  • IMEI device is present in IOReg;
    -yes
  • No override preferences are used;
    -yes
  • Mac model set to the one supporting hardware acceleration.
    -set to iMac14,2 

 

Opis wyżej wg mnie ma jeden błąd na początku, ig-platform-id 0x04120004 jest dla HD4600 natomiast 01620007 dla HD4000

 

Wg moich informacji w zestawieniu Intel + AMD/NVIDIA:

Dla HD4400 i HD4600 ustawiamy ig-platform-id na 0x04120004
Dla HD4000 ustawiamy ig-platform-id na 0x01620007
Dla HD530 ustawiamy ig-platform-id na 0x19120001

Dla HD630 ustawiamy ig-platform-id CHYBA tak samo jak dla UHD630 czyli 0x59120003

Dla UHD630 ustawiamy ig-platform-id na 0x59120003

 

Podsumowując: ludzie mieli problemy z FCPX na identyfikacji iMacXX z powodu źle odpalonych grafik, muszą być odpalone obie aby działał QuickSync, po zmianie identyfikacji na MacPro problemy często znikały bo ta identyfikacja nie używa zintegrowanej grafiki.

 

EDIT: polecam poczytać manuala do Shiki: https://github.com/v...ation-checklist

 

EDIT: wartości shikivga=XX z opisem: https://github.com/v...n_start.cpp#L18- WARTOŚCI MOŻNA SUMOWAĆ !! Dla nVidii np.: shikigva=6 (4 for compatible renderer, 8 for vda whitelist, 16 to fix iTunes crashes, and 32 to replace the board id)

Przejdź do postu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
74 odpowiedzi w tym temacie

#21 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10950 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 17 styczeń 2018 - 20:17

Moim zdaniem to kwestia flagi w Shikki, jest tego pełno trzeba pokopać.

Problemy przy odpalaniu dwóch grafik jednoczenie i używaniu tylko jednej z nich to niestabilność FCPX i odtwarzanie mediów - brak QuickSync etc.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi

HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 8GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.1.6 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#22 Marecki_

Marecki_
  • Members
  • 274 postów
  • LocationSiedlce

Napisano 17 styczeń 2018 - 21:01

Przekonałem się że jest to dobre rozwiązanie. tak jak pisałem wcześniej nie korzystam z FCPX ale jak chciałem wcześniej włączyć klonowanie na AppleTV to szedł tylko dźwięk a obraz nie, teraz wszystko działa jak należy po zastosowaniu tych patchy pomimo że

VdaChecker dalej pokazuje błąd .

Ale mam jedno pytanie @Oswaldini, wydaje mi się że jeśli podłączę dodatkowo IGPU pod monitor pomimo że obraz odbieram z GTX'a to może mi się wydaje ale chyba trochę płynniej streamuje, możliwe jest to? Nasuwa mi się jedynie taka teoria że może jeśli IGPU jakoś przechodzi w stan osczędzania energii jak nie widzi że jest podpięty? A może mi się tylko tak wydaje...


Asus Z97-Pro Wi-Fi AC I Core I5 4690K - Noctua U14S I GTX 980Ti Strix OC I G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (2x4GB) I SSD Samsung 850EVO 120GB & 850 PRO 250GB, HDD 500GB, WD Red 1TB I DVD-RW I Seasonic X-850 KM3 I Obudowa Fractal R5 Black I FP241W 24" I Yosemite Retail I

#23 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10950 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 17 styczeń 2018 - 21:46

Mała szansa z moniem pod integrą w przypadku gdy nic nie wyświetla. Mało tego u mnie gdzie mam tylko integrę i wystarczy wyłączyć monitor ale zostawić podpięty to system ma mikrozawieszki co kilka sekund.

 

Sprawdź: shikigva=48 

 

Tu jeszcze info: https://github.com/v...Shiki/issues/12

 

 

Hm, sorry, just realised that I gave you the wrong boot arg. Forgot that you have nvidia 1080, should be shikigva=60 of course (4 for compatible renderer, 8 for vda whitelist, 16 to fix iTunes crashes, and 32 to replace the board id).

 

Poza 48 sprawdź jak wyżej 60 lub różne sumy wariantów 4/8/16/32 - widzisz analogie ?


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi

HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 8GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.1.6 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#24 Bartesss

Bartesss
  • Members
  • 260 postów

Napisano 17 styczeń 2018 - 22:17

ciekawostka, jeszcze słyszę jak ruszam myszką, taki delikatny przydźwięk z komputera, tylko podczas ruchów kursorem. Działam, ale póki co bez efektu

 

screen z ostatniej sekundy z clovera

Załączony plik  Zrzut ekranu 2018-01-17 o 22.19.07.png   1,29 MB   0 Ilość pobrań


OS X ->> Intel i7 4790 + Asus Maximus Vi Hero + Asus Geforce GTX 760 Direct CU II + DDR3 8GB 2400MHz Cl11 + Be quiet! Pure Power L8 CM 630W + Samsung Evo 850 SSD 500gb + TP-LINK TL-WN881ND 


#25 Marecki_

Marecki_
  • Members
  • 274 postów
  • LocationSiedlce

Napisano 17 styczeń 2018 - 22:21

Mała szansa z moniem pod integrą w przypadku gdy nic nie wyświetla. Mało tego u mnie gdzie mam tylko integrę i wystarczy wyłączyć monitor ale zostawić podpięty to system ma mikrozawieszki co kilka sekund.
 
Sprawdź: shikigva=48 
 
Tu jeszcze info: https://github.com/v...Shiki/issues/12

 
Poza 48 sprawdź jak wyżej 60 lub różne sumy wariantów 4/8/16/32 - widzisz analogie ?

Tak się zastanawiam jak wyłączysz monitor to skąd wiesz że system ma mikrozawieszki? Masz 2?
Asus Z97-Pro Wi-Fi AC I Core I5 4690K - Noctua U14S I GTX 980Ti Strix OC I G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (2x4GB) I SSD Samsung 850EVO 120GB & 850 PRO 250GB, HDD 500GB, WD Red 1TB I DVD-RW I Seasonic X-850 KM3 I Obudowa Fractal R5 Black I FP241W 24" I Yosemite Retail I

#26 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10950 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 17 styczeń 2018 - 22:22

A tak sorry ! Mam dwa monie :D


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi

HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 8GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.1.6 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#27 Marecki_

Marecki_
  • Members
  • 274 postów
  • LocationSiedlce

Napisano 17 styczeń 2018 - 22:41

@Oswaldini Jeśli pokombinuje z tym shikigva i uda mi się odpalić w pełni dekodowanie bo teraz jest tak jakby w połowie tak jak u kolegi @Bartesss to co zyskam, jeśli teraz wszystko działa bez problemów. Czy to tylko jest potrzebne do FCPX?
Asus Z97-Pro Wi-Fi AC I Core I5 4690K - Noctua U14S I GTX 980Ti Strix OC I G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (2x4GB) I SSD Samsung 850EVO 120GB & 850 PRO 250GB, HDD 500GB, WD Red 1TB I DVD-RW I Seasonic X-850 KM3 I Obudowa Fractal R5 Black I FP241W 24" I Yosemite Retail I

#28 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10950 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 17 styczeń 2018 - 23:55

Co zyskasz... no będzie jak bóg przykazał i w przyszłości nie trzeba się będzie zastanawiac czy jak coś nie działa to przez to :)


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi

HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 8GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.1.6 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#29 Marecki_

Marecki_
  • Members
  • 274 postów
  • LocationSiedlce

Napisano 18 styczeń 2018 - 08:08

Testowałem różne warianty liczbowe shikigva i nic z tego.
A czy ma znaczenie wersja vdachecker? Znalazłem w sieci taką że przechodzi ten test i której tu wierzyć?
Asus Z97-Pro Wi-Fi AC I Core I5 4690K - Noctua U14S I GTX 980Ti Strix OC I G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (2x4GB) I SSD Samsung 850EVO 120GB & 850 PRO 250GB, HDD 500GB, WD Red 1TB I DVD-RW I Seasonic X-850 KM3 I Obudowa Fractal R5 Black I FP241W 24" I Yosemite Retail I

#30 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10950 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 18 styczeń 2018 - 08:56

Masz prawidłową na stronie manuala shikki, dla 10.12/10.13: https://applelife.ru...-26#post-647746

Manual: https://github.com/v...anual/FAQ.en.md

 

EDIT:

@Bartesss na szybko sprawdziłem jeszcze poprzedni config.plist i nie znalazłem w zasadzie błędów, zastanawia mnie tylko dlaczego wyłączasz FSInject skoro jest odpowiedzialny za wstrzykiwanie kextów z Clovera. Trzymasz drivery w SLE albo LE ?

 

Ponadto masz możliwość sprawdzenia innej karty ? Może GTX 7xx mają problem z metalem, czy jak wyłączysz całkowicie integrę problemów nie ma ?

 

Daj mi jeszcze dumpy DSDT, może tabele wyglądają inaczej dlatego nie działają patche z Clovera.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi

HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 8GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.1.6 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#31 Bartesss

Bartesss
  • Members
  • 260 postów

Napisano 18 styczeń 2018 - 12:44

@oswaldini

 

Na wyłączonej integrze w biosie, na Intel <false> w cloverze  to samo niestety... FSinject fakt był błąd, już poprawiłem (mimo tego też wstrzykiwał prawidłowo)

 

daje moje dumpy

Załączony plik  tabele.zip   68,63 KB   1 Ilość pobrań


OS X ->> Intel i7 4790 + Asus Maximus Vi Hero + Asus Geforce GTX 760 Direct CU II + DDR3 8GB 2400MHz Cl11 + Be quiet! Pure Power L8 CM 630W + Samsung Evo 850 SSD 500gb + TP-LINK TL-WN881ND 


#32 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10950 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 18 styczeń 2018 - 14:01

No to jak masz takie kwiatki na samym GF to ciężka sprawa... a zobacz testowo tylko np identyfikację MacPro6,1 z odpalonym tylko GF.

Masz możliwość przetestowania innej grafiki ?


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi

HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 8GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.1.6 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#33 Bartesss

Bartesss
  • Members
  • 260 postów

Napisano 18 styczeń 2018 - 14:23

Na MacPro6.1 i GF to samo... kurcze, nie mam za bardzo od kogo pożyczyć grafy na testy, w sumie nie wiem jaka byłaby najodpowiedniejsza..

 

Czy np. ASUS GeForce GTX 1050 DUAL OC 2GB  będzię bezproblemowy czy coś innego szukać?....


OS X ->> Intel i7 4790 + Asus Maximus Vi Hero + Asus Geforce GTX 760 Direct CU II + DDR3 8GB 2400MHz Cl11 + Be quiet! Pure Power L8 CM 630W + Samsung Evo 850 SSD 500gb + TP-LINK TL-WN881ND 


#34 Marecki_

Marecki_
  • Members
  • 274 postów
  • LocationSiedlce

Napisano 18 styczeń 2018 - 16:54

Zauważyłem że po zastosowaniu tych patchy grafika w IGPU cały czas chodzi na maxa, nie zbija taktowań tak ma być?
https://www.dropbox....nazwy.tiff?dl=0

Po wyjściu ze sleep następuje restart kompa.
Asus Z97-Pro Wi-Fi AC I Core I5 4690K - Noctua U14S I GTX 980Ti Strix OC I G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (2x4GB) I SSD Samsung 850EVO 120GB & 850 PRO 250GB, HDD 500GB, WD Red 1TB I DVD-RW I Seasonic X-850 KM3 I Obudowa Fractal R5 Black I FP241W 24" I Yosemite Retail I

#35 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10950 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 18 styczeń 2018 - 17:58

Ze sleepem problemu nie miałem a taktowań IGPU nie sprawdzałem.

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi

HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 8GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.1.6 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#36 Marecki_

Marecki_
  • Members
  • 274 postów
  • LocationSiedlce

Napisano 19 styczeń 2018 - 17:17

@Oswaldini mógłbyś podesłać na 100% działającą wersję VDADecoderChecker i pokazującą czy rzeczywiście dekodowanie działa na HighSierra, bo te co mam to każda pokazuje co innego na jednej niby działa na innej nie.

Druga sprawa po dodaniu do configu  ig-platform-id na 0x04120004 tak jak pisałem wcześnie zegary grafiki stoją na maxa 1.2Ghz a jak usunę z config ig-platform-id to wszystko działa tak jak z tym parametrem poza tym że hd4600 pojawia się w preferencjach grafika/monitory i zegary zbija wtedy prawidłowo.

https://www.dropbox....pm7m/1.jpg?dl=0

https://www.dropbox....47nr/2.jpg?dl=0


Asus Z97-Pro Wi-Fi AC I Core I5 4690K - Noctua U14S I GTX 980Ti Strix OC I G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (2x4GB) I SSD Samsung 850EVO 120GB & 850 PRO 250GB, HDD 500GB, WD Red 1TB I DVD-RW I Seasonic X-850 KM3 I Obudowa Fractal R5 Black I FP241W 24" I Yosemite Retail I

#37 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10950 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 19 styczeń 2018 - 18:08

Podałem Ci wyżej link w odpowiedzi na posta o to samo pytanie.

Dumpów Ci już nie dam bo komputery nie są już u mnie.

Pisałem też, że nie wiem jak zachowują się zegary iGPU, może tak faktycznie wtedy ona działa, może coś jest w tle - nie odpowiem Ci na to, powiem Ci tylko tyle, że integra nie może być widziana w systemie jeśli nie masz do niej podpiętych monitorów. 

 

Skoro jeden VDADecoderChecker wypluwa Ci dobry wynik, a drugi niepoprawny to chyba widać, że wszystko wskazuje na skrypt. Są dwie wersje na 10.11 i 10.12/10.13


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi

HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 8GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.1.6 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#38 Marecki_

Marecki_
  • Members
  • 274 postów
  • LocationSiedlce

Napisano 20 styczeń 2018 - 21:38

Po raz kolejny wielkie dzięki. Zrobione! Istotnie intel "zniknął" z raportu systemowego, a YT zaczął działać. Czy jest jakiś sposób na weryfikację czy wszystko działa OK, czy też trzeba czekać na zwiechę Finala?
Czy podobne czynności wykonać na Sierra 12.6 ? Tam żadnych zwiech nie ma, ale obraz mi lekko przycina podczas pracy, no i nie będę musiał pamiętać  o wyłączaniu iGPU w biosie podczas zmian systemu.
 
Sprawdziłem VDADecoderChecker i :
GVA info: Successfully connected to the Intel plugin, offline Gen75 [/size]
Hardware acceleration is fully supported

Mógłbyś zerknąć w intel power gadget na częstotliwość igpu bo u mnie po dodaniu ig-platform-id częstotliwosc igpu stoi cały czas na maxa tzn. 1.2ghz. Normalnie bez tego parametru częstotliwość spada do 0,2ghz gdy jest w stanie bezczynnosci.
Asus Z97-Pro Wi-Fi AC I Core I5 4690K - Noctua U14S I GTX 980Ti Strix OC I G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (2x4GB) I SSD Samsung 850EVO 120GB & 850 PRO 250GB, HDD 500GB, WD Red 1TB I DVD-RW I Seasonic X-850 KM3 I Obudowa Fractal R5 Black I FP241W 24" I Yosemite Retail I

#39 Najrad

Najrad
  • Members
  • 732 postów
  • LocationPodhale

Napisano 20 styczeń 2018 - 21:46

Zerknąłem, ale mam w tle otwarty projekt w FCPX. Nie bardzo kumam co ten program pokazuje.

Załączone pliki


1.Asus Gryphon Z87; i74790k; 32GB DDR3 Crucial Sport; MSI RX 580 Armor 8GB; AudioLink II; mysz i klawiatura USB; SSD 850EVO-250GB;  High Sierra 10.13.3

2.Asus P8Z68-V_PRO; i72600k; 16 GB DDR3 Crucial Sport; Asus R9 270X 2GB; mysz i klawiatura USB; SSD CrucialMX100-128GB;  Sierra 10.12.6

FCPX, Compressor, Davinci Resolve.

 


#40 Marecki_

Marecki_
  • Members
  • 274 postów
  • LocationSiedlce

Napisano 20 styczeń 2018 - 22:52

Wygląda na to że u Ciebie też cały czas igpu chodzi ma maxa. Zwróć uwagę na jasno zielony wykres częstotliwości GT, bez obciążenia powinna chyba schodzić niżej, moim zdaniem tak nie powinno być, mam tak samo niestety.
Asus Z97-Pro Wi-Fi AC I Core I5 4690K - Noctua U14S I GTX 980Ti Strix OC I G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (2x4GB) I SSD Samsung 850EVO 120GB & 850 PRO 250GB, HDD 500GB, WD Red 1TB I DVD-RW I Seasonic X-850 KM3 I Obudowa Fractal R5 Black I FP241W 24" I Yosemite Retail I




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych