Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie
- - - - -

i7 8700K + ASUS |370-E ktoś testował?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 marsonpl

marsonpl
  • Members
  • 83 postów

Napisano 02 luty 2018 - 13:26

Witam

 

Od wczoraj mam sprzęt z i7-8700K i płytą ASUS Z370-E, czy ktoś coś już testował pod OSX? Po sterownikach widzę, że chyba wi-fi nie do odpalenia bo to coś realteka chyba (jeszcze nie miałem czasu nawet postawić Windows. Póki co problem też jest taki, że nie mam żadnej grafiki i nie wiem czy w ogóle da się odpalić HD630 z procesora biorąc pod uwagę, że w oryginalnych macach nie ma procesorów coffelake?



#2 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17320 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 02 luty 2018 - 13:51

Możesz zawsze spróbować. Możesz zacząć z najnowszym UniBootX, zaktualizować Clover do najnowszej wersji, wziąć config o z270 i próbować.

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#3 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10878 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 02 luty 2018 - 14:08

Nie HD630 tylko UHD630 i jesteś w super sytuacji bo UHD630 działa już bezbłędnie na macOS łącznie ze sleepem.

Odpalałem i7-8700K na Prime Z370-A i działa prawidłowo, nie trzeba nawet FakeCPUID (nie mniej CPU po nazwie w systemie nie jest rozpoznawany).


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | 2x mSATA SSD 32GB RAID0 (64GB) + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi

HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#4 marsonpl

marsonpl
  • Members
  • 83 postów

Napisano 02 luty 2018 - 14:31

dzięki - będę działać i zobaczymy jak by coś będę pisać ;)






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych