Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie
- - - - -

Panic - proszę o pomoc


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ian

Ian
  • Members
  • 209 postów
  • LocationUSA

Napisano 05 marzec 2018 - 16:02

Na komputerze, na którym działa Sierra (i High Sierra też) całkiem dobrze, teraz przy starcie panikuje.

 

Gigabyte H81M-H

Haswell G3260

 

Załączone pliki


hack1: ASUS H170M-Plus | i7-6700k 4GHz | Radeon RX 560 4GB | Mojave 10.14.x

hack2: Gigabyte H81M-H MSI H81M-E33 | i5-G3260 3.3GHz | NVIDIA  GeForce GT 710 1GB | Sierra 10.12.6

MacBook Pro Early 2015 | Mojave 10.14

PC: HP | NVIDIA GeForce GT 740 4GB | E8400 3GHz | Windows 10 1809

 


#2 Ian

Ian
  • Members
  • 209 postów
  • LocationUSA

Napisano 06 marzec 2018 - 15:26

Nikt? Nic?


hack1: ASUS H170M-Plus | i7-6700k 4GHz | Radeon RX 560 4GB | Mojave 10.14.x

hack2: Gigabyte H81M-H MSI H81M-E33 | i5-G3260 3.3GHz | NVIDIA  GeForce GT 710 1GB | Sierra 10.12.6

MacBook Pro Early 2015 | Mojave 10.14

PC: HP | NVIDIA GeForce GT 740 4GB | E8400 3GHz | Windows 10 1809

 


#3 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 11008 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 06 marzec 2018 - 15:53

KP nic nie mówi. FakeCPUID ustawiony dobrze pod ten procesor ?


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000+GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600+GTX650 | 2xHP 24" + 1xDell 27" | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi+BT

HomeSerwer: Dell 7010 | i3-3240 | 14 GB RAM | 2xWD RED 2TB | Synology DSM 6.1.7 @ Jun's bootloader | Virtual Machine Manager | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | Nie pomagam na PRIV


#4 Ian

Ian
  • Members
  • 209 postów
  • LocationUSA

Napisano 06 marzec 2018 - 16:20

KP nic nie mówi. FakeCPUID ustawiony dobrze pod ten procesor ?

 

 

Tak. 14.2. Rzecz w tym, że przy tych ustawieniach wszystko już pracowało bez zarzutu. Teraz za nic nie jestem w stanie go odpalić.


hack1: ASUS H170M-Plus | i7-6700k 4GHz | Radeon RX 560 4GB | Mojave 10.14.x

hack2: Gigabyte H81M-H MSI H81M-E33 | i5-G3260 3.3GHz | NVIDIA  GeForce GT 710 1GB | Sierra 10.12.6

MacBook Pro Early 2015 | Mojave 10.14

PC: HP | NVIDIA GeForce GT 740 4GB | E8400 3GHz | Windows 10 1809

 


#5 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 11008 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 06 marzec 2018 - 18:23

Nie smbios! FakeCPUID.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000+GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600+GTX650 | 2xHP 24" + 1xDell 27" | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi+BT

HomeSerwer: Dell 7010 | i3-3240 | 14 GB RAM | 2xWD RED 2TB | Synology DSM 6.1.7 @ Jun's bootloader | Virtual Machine Manager | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | Nie pomagam na PRIV


#6 Ian

Ian
  • Members
  • 209 postów
  • LocationUSA

Napisano 06 marzec 2018 - 18:50

Tak. 0x0306C0 - Haswell


hack1: ASUS H170M-Plus | i7-6700k 4GHz | Radeon RX 560 4GB | Mojave 10.14.x

hack2: Gigabyte H81M-H MSI H81M-E33 | i5-G3260 3.3GHz | NVIDIA  GeForce GT 710 1GB | Sierra 10.12.6

MacBook Pro Early 2015 | Mojave 10.14

PC: HP | NVIDIA GeForce GT 740 4GB | E8400 3GHz | Windows 10 1809

 


#7 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 11008 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 06 marzec 2018 - 21:19

No to może uszkodzony system lub dysk. Recovery HD odpala, instalator z USB odpala ??


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000+GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600+GTX650 | 2xHP 24" + 1xDell 27" | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi+BT

HomeSerwer: Dell 7010 | i3-3240 | 14 GB RAM | 2xWD RED 2TB | Synology DSM 6.1.7 @ Jun's bootloader | Virtual Machine Manager | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | Nie pomagam na PRIV


#8 Ian

Ian
  • Members
  • 209 postów
  • LocationUSA

Napisano 06 marzec 2018 - 21:54

No to może uszkodzony system lub dysk. Recovery HD odpala, instalator z USB odpala ??

 

 

To nie tak. Próbowałem z innymi dyskami i pewnie działającym systemem, kopią działającego wcześniej. Wszystko, co odpala jest widoczne na zdjęciu. A, przypomnę, wcześniej odpalałem bez problemu Sierrę (i tę kopię mam zrobioną CCC) i High Sierrę. Sam dysk w innym kompie działa bez problemu.


hack1: ASUS H170M-Plus | i7-6700k 4GHz | Radeon RX 560 4GB | Mojave 10.14.x

hack2: Gigabyte H81M-H MSI H81M-E33 | i5-G3260 3.3GHz | NVIDIA  GeForce GT 710 1GB | Sierra 10.12.6

MacBook Pro Early 2015 | Mojave 10.14

PC: HP | NVIDIA GeForce GT 740 4GB | E8400 3GHz | Windows 10 1809

 


#9 Ian

Ian
  • Members
  • 209 postów
  • LocationUSA

Napisano 07 marzec 2018 - 14:09

Wszystko się wyjaśniło. A rozwiązanie jest tak sensacyjne, a jednocześnie tak proste, że nie uwierzycie mi. Sam do tej pory nie mogę uwierzyć. Żeby to wyjaśnić trzeba by trochę napisać, więc może później... Teraz napomknę tylko, że był to problem sprzętowy.


hack1: ASUS H170M-Plus | i7-6700k 4GHz | Radeon RX 560 4GB | Mojave 10.14.x

hack2: Gigabyte H81M-H MSI H81M-E33 | i5-G3260 3.3GHz | NVIDIA  GeForce GT 710 1GB | Sierra 10.12.6

MacBook Pro Early 2015 | Mojave 10.14

PC: HP | NVIDIA GeForce GT 740 4GB | E8400 3GHz | Windows 10 1809

 





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych