Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Asus P7P55 (cała seria) - UniBootX


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
207 odpowiedzi w tym temacie

#41 rzooff

rzooff
  • R.E.D.
  • 5235 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 23 grudzień 2010 - 00:55

Bez VoodooHDA nie mam sleep ale nie mam KP...

To, że nie ma KP, to byłoby wyjaśnienie, ale ten sleep... dziwne.
Przetestuj starsze wersje VoodooHDA. Może będą szczęśliwsze - w UniBootX jest 272.

#42 barylatko

barylatko
  • Members
  • 655 postów

Napisano 23 grudzień 2010 - 01:00

Przetestowałem wszystkie dostępne booty od Kabyla i ATY_init i nadal nie mam sleep. Coś jest nie tak ale kurde co? Czy w biosie jest coś co powinienem, ustawić? Wszystkie funkcje od Pm są włączone.

Hack:  Yosemite 10.10.2  | Asus P5WDG2 WS PRO | CORE 2 QUAD Q6600  | nV 640GT | 8GB DDR2 |
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!


#43 rzooff

rzooff
  • R.E.D.
  • 5235 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 23 grudzień 2010 - 01:03

A masz już nowe DSDT po aktualizacji Biosu?
Jeśli tak, to zrobiłbym jeszcze raz reset do ustawień fabrycznych i wszystko ustawił jeszcze od zera.

#44 barylatko

barylatko
  • Members
  • 655 postów

Napisano 23 grudzień 2010 - 01:04

Mam już nowe wygenerowane przez uniboota zaraz sprawdzę. Ale w biosie mam ustawić default i od nowa ustawić?

[ Dodano: 2010-12-23, 01:15 ]
Dalej nic jak nie było sleep tak nie ma. Ja ręcznie uruchomie sleep to wiatrak od GPU wyje na maxa i nic juz nie da się zrobić.

Hack:  Yosemite 10.10.2  | Asus P5WDG2 WS PRO | CORE 2 QUAD Q6600  | nV 640GT | 8GB DDR2 |
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!


#45 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10950 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 23 grudzień 2010 - 02:00

rzooff, nie wiem o jakiej wersji 1 czy 2 mówisz. Używam najnowszej ze strony na insanelymac gdzie linka podałem już 2 razy. Nie używałem żadnej podrzuconej przez Ciebie. Aktualizacja była niedawno wiec jest w miarę świeżutki boot Kabyla

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi

HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 8GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.1.6 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#46 rzooff

rzooff
  • R.E.D.
  • 5235 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 23 grudzień 2010 - 12:19

Pisząc o wersjach mam namyśli stary (1) i nowy (2) boot Kabyl'a - ze strony, o której wspominasz.

Wygląda na to, że nowa wersja (2) działa dobrze przy operacji z Biosem karty.
W przypadku zwykłego odpalania, lepiej się sprawdza starsza wersja (1). Przynajmniej na P7P55 jak wnioskuję po wpisach w tym wątku.

#47 barylatko

barylatko
  • Members
  • 655 postów

Napisano 25 grudzień 2010 - 13:10

Znalazłem rozwiązanie dlaczego mój hack nie przechodził w sleep. Po zainstalowaniu uniboota trzeba było z com.apple.Boot.plist usunąć to:

RestartFix 
Yes

Hack:  Yosemite 10.10.2  | Asus P5WDG2 WS PRO | CORE 2 QUAD Q6600  | nV 640GT | 8GB DDR2 |
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!


#48 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10950 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 25 grudzień 2010 - 13:17

Możesz sprawdzić czy bez tego wpisu na ATY_Init sleep działa ? Ja niestety przy kompie będę dopiero w poniedziałek.

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi

HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 8GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.1.6 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#49 barylatko

barylatko
  • Members
  • 655 postów

Napisano 25 grudzień 2010 - 13:25

Spoko sprawdzę. Ale czemu ATY_init przeciez to nie ma wydajności

Hack:  Yosemite 10.10.2  | Asus P5WDG2 WS PRO | CORE 2 QUAD Q6600  | nV 640GT | 8GB DDR2 |
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!


#50 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10950 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 25 grudzień 2010 - 14:48

Z ciekawości. Instalatora nie da się zrobić z najnowszym bootem Kabyla bo potrzebny jest dump biosa z VGA o odpowiedniej nazwie.

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi

HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 8GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.1.6 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#51 barylatko

barylatko
  • Members
  • 655 postów

Napisano 25 grudzień 2010 - 20:04

Sprawdzone i działa. Dla zainteresowanych podaję link z opisem jak odpalić ati z nowym bootem Kabyla
http://hamac.pl/topi... ... vt3356.htm

Hack:  Yosemite 10.10.2  | Asus P5WDG2 WS PRO | CORE 2 QUAD Q6600  | nV 640GT | 8GB DDR2 |
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!


#52 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10950 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 05 styczeń 2011 - 16:48

rzooff, do Theme'u dodaj ikone device_fat.png bo w nowym chameleonie sa nowe nazwy ikon ! Jak nie ma ikonki o tej nazwie to jest ladowana domyslna ikona z nowego chamelona nawet jeżeli nie ma jej w Themie - no i wtedy brzydko to wyglada.

Znalazlem to u siebie i z Ciekawości popatrzylem czy zrobiles ten sam byk :)

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi

HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 8GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.1.6 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#53 rzooff

rzooff
  • R.E.D.
  • 5235 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 05 styczeń 2011 - 17:25

Tak już zauważyłem wcześniej, choć nie skojarzyłem z nową wersją chameleona :)
Jeszcze mam kilka innych kosmetycznych rzeczy do poprawki, które zrobię w najbliższej aktualizacji.

#54 tezet

tezet
  • Members
  • 12 postów

Napisano 06 styczeń 2011 - 15:47

Proponuję jeszcze dodać informację, że VoodooHDA.kext jest potencjalnym źródłem KP przy uruchamianiu (statystycznie co drugie uruchomienie). Miałem dokładnie takie same objawy co barylatko kiedy to włączyłem.

Pozdrawiam.
P7P55D-E | Core i7 870 | 6GB DDR3 | HD 5770 | 2x SpinPoint F3 1TB | Fractal Design Define R3 | M-Audio Firewire Solo | Snow Leopard Retail

#55 rzooff

rzooff
  • R.E.D.
  • 5235 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 07 styczeń 2011 - 09:45

Czy możesz wrzucić screen'a z tym KP?
U barylątka to moim zdaniem nie jest to - widziałem na własne oczy - robi się blue screen i na tym staje, co wskazuje raczej na grafikę.

#56 barylatko

barylatko
  • Members
  • 655 postów

Napisano 07 styczeń 2011 - 11:59

rzooff, masz racje grafa jak najbardziej ale miłlem tez KP normalne i to było VoodooHDA bo jak go wywaliłem to było wszystko ok oprócz niebieskiego tła. Teraz mam zainstalowaną starszą wersję VoodooHD i jest ok.

robi się blue screen


hehehe tutaj napisałeś jak stary Windowsowiec hehehehe

Hack:  Yosemite 10.10.2  | Asus P5WDG2 WS PRO | CORE 2 QUAD Q6600  | nV 640GT | 8GB DDR2 |
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!


#57 tezet

tezet
  • Members
  • 12 postów

Napisano 07 styczeń 2011 - 12:16

Na szczęście zrobiłem fotke :-)

Jestem pewny winowajcy, po wywaleniu kextów VoodoHDA, nie miałem już KP ani razu.

Załączone pliki


P7P55D-E | Core i7 870 | 6GB DDR3 | HD 5770 | 2x SpinPoint F3 1TB | Fractal Design Define R3 | M-Audio Firewire Solo | Snow Leopard Retail

#58 barylatko

barylatko
  • Members
  • 655 postów

Napisano 07 styczeń 2011 - 12:29

Miałem to samo co Ty zainstaluj starszą wersję voodooHDA

Hack:  Yosemite 10.10.2  | Asus P5WDG2 WS PRO | CORE 2 QUAD Q6600  | nV 640GT | 8GB DDR2 |
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!


#59 tezet

tezet
  • Members
  • 12 postów

Napisano 07 styczeń 2011 - 12:33

Zupełnie nie potrzebuję tej karty, wyłączyłem w BIOSie i problem z głowy :-)
P7P55D-E | Core i7 870 | 6GB DDR3 | HD 5770 | 2x SpinPoint F3 1TB | Fractal Design Define R3 | M-Audio Firewire Solo | Snow Leopard Retail

#60 barylatko

barylatko
  • Members
  • 655 postów

Napisano 07 styczeń 2011 - 13:57

Ok uzywasz M-audio

Hack:  Yosemite 10.10.2  | Asus P5WDG2 WS PRO | CORE 2 QUAD Q6600  | nV 640GT | 8GB DDR2 |
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych