Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

LegacyHDA ALC888/1200 ALC889 ALC892 dla Snow 10.6.8 i Lion'a


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
180 odpowiedzi w tym temacie

#41 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10849 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 30 wrzesień 2011 - 15:20

Zamień w kodzie który podal 314TeR:
//ALC1200 Subsystem
na:
/*ALC1200 Subsystem*/
i kompiluje się ładnie bez errorów.

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | 2x mSATA SSD 32GB RAID0 (64GB) + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi

HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#42 BigFox

BigFox
  • Members
  • 413 postów

Napisano 30 wrzesień 2011 - 15:32

    Device (USB8) 
{
Name (_ADR, 0x001A0007)
OperationRegion (BAR0, PCI_Config, 0xC4, One)
Field (BAR0, ByteAcc, NoLock, Preserve)
{
USBW, 2,
Offset (0x01)
}

Method (_S3D, 0, NotSerialized)
{
If (LOr (LEqual (OSFL (), One), LEqual (OSFL (), 0x02)))
{
Return (0x02)
}
Else
{
Return (0x03)
}
}

Method (_PSW, 1, NotSerialized)
{
If (Arg0)
{
Store (0x03, USBW)
}
Else
{
Store (Zero, USBW)
}
}

Method (_PRW, 0, NotSerialized)
{
Return (GPRW (0x20, 0x04))
}
}

Device (HDEF)
{
Name (_ADR, 0x001B0000)
Method (_DSM, 4, NotSerialized)
{
Store (Package (0x08)
{
"subsystem-id",
Buffer (0x04)
{
0xC0, 0x83, 0x00, 0x00 /*ALC1200 Subsystem*/
},

"subsystem-vendor-id",
Buffer (0x04)
{
0x43, 0x10, 0x00, 0x00 /*ALC1200 Subsystem*/
},

"layout-id",
Buffer (0x04)
{
0x78, 0x03, 0x00, 0x00
},

"PinConfigurations",
Buffer (Zero) {}

}, Local0)
DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
Return (Local0)
}
}

Device (BR20)
{

Tak to u mnie wygląda i tak się kończy :


Elapsed time for major events


Miscellaneous compile statistics

30129 : Parse nodes
5823 : Namespace searches
1306 : Named objects
370 : Control methods
1011 : Memory Allocations
5975741 : Total allocated memory
0 : Constant subtrees folded

ASL Input: /Users/narutouzumaki/Desktop/DSDT.dsl - 18713 lines, 563715 bytes, 7534 keywords
Compilation complete. 2 Errors, 101 Warnings, 2 Remarks, 89 Optimizations

All done.
Enjoy ...

MAC OS X Retail |WIN7| |HP 550| C2D T5470 1.6GHz | 4GB DDR2 667MHz | Intel 82801HBM (ICH8-ME)| X3100 |AD1981HD |BCM4312|
MAC OS X Retail |WIN7| R522 | C2D T6500 2.1 GHz | 3 GB DDR2 800MHz | PM45 + ICH9M-E | ATI 4650M QE/CI | ALC262| SSD 120GB|
MAC OS X Retail |WIN 8.1 | ASUS P7P55 WS SC | Core i3-540 | 8GB G.SKILL RIP X DDR3 |SSD + Samsung HD103SJ| ASUS DirectCU 6850 1GB | OCZ 600W | ASUS USB-N10 | ASUS USB-BT211 | MAC OS X | WIN 8.1 | Microsoft Surface Pro 128GB |


#43 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10849 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 30 wrzesień 2011 - 15:38

Compilation complete. 0 Errors, 16 Warnings, 2 Remarks, 89 Optimizations

Załączone pliki


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | 2x mSATA SSD 32GB RAID0 (64GB) + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi

HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#44 BigFox

BigFox
  • Members
  • 413 postów

Napisano 30 wrzesień 2011 - 15:45

Dzięki wielkie nie wiem jak wy to robicie ale widocznie macie magiczne moce i dobra aurę że hackintoshe sie was tak słuchają ;-)

Jest dźwięk na słuchawkach na szybko sprawdzone więc i reszta pewnie śmiga jak należy. :mrgreen:

MAC OS X Retail |WIN7| |HP 550| C2D T5470 1.6GHz | 4GB DDR2 667MHz | Intel 82801HBM (ICH8-ME)| X3100 |AD1981HD |BCM4312|
MAC OS X Retail |WIN7| R522 | C2D T6500 2.1 GHz | 3 GB DDR2 800MHz | PM45 + ICH9M-E | ATI 4650M QE/CI | ALC262| SSD 120GB|
MAC OS X Retail |WIN 8.1 | ASUS P7P55 WS SC | Core i3-540 | 8GB G.SKILL RIP X DDR3 |SSD + Samsung HD103SJ| ASUS DirectCU 6850 1GB | OCZ 600W | ASUS USB-N10 | ASUS USB-BT211 | MAC OS X | WIN 8.1 | Microsoft Surface Pro 128GB |


#45 vdmesis

vdmesis
  • Donator
  • 222 postów
  • LocationKatowice

Napisano 30 wrzesień 2011 - 16:44

Właśnie problem w tym że wziołem czyste DSDT bez kombinacji nastepnie przepuściłem przez iASLME i dsdt.dsl do textwranglera i potem znów do IASLme i wywala bledy.


Potwierdzam, że wykorzystanie powyższej metody również u mnie wywala errors podczas kompilacji. Dodam, że próbowałem to robić również przy zupełnie nie modyfikowanym dsdt. DSDTSE to samo nietknięte dsdt kompiluje bez żadnego problemu i błędów.

No cóż. U mnie wygląda to tak:
Device (BR20) 
{
Name (_ADR, 0x001E0000)
Method (_PRW, 0, NotSerialized)
{
Return (GPRW (0x0B, 0x03))
}
}

Device (HDEF)
{
Name (_ADR, 0x001B0000)
Method (_DSM, 4, NotSerialized)
{
Store (Package (0x08)
{
"subsystem-id",
Buffer (0x04)
{
0x18, 0x84, 0x00, 0x00
},

"subsystem-vendor-id",
Buffer (0x04)
{
0x43, 0x10, 0x00, 0x00
},

"layout-id",
Buffer (0x04)
{
0x79, 0x03, 0x00, 0x00
},

"PinConfigurations",
Buffer (Zero) {}
}, Local0)
DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
Return (Local0)
}
}

Device (USBE)
{
Name (_ADR, 0x001A0000)
Name (_S4D, 0x02)
Name (_S3D, 0x02)
Name (_S2D, 0x02)
Name (_S1D, 0x02)
Device (HUBN)
{
Name (_ADR, Zero)
Device (PR10)
{
Name (_ADR, One)
Name (_UPC, Package (0x04)
{
0xFF,
Zero,
Zero,
Zero

I dalej nie działa. :/
W Informacji o systemie wykrywa ID889, ale wciąż brak jakichkolwiek urządzeń wejścia/wyjścia.

10.13.2+Clover+i72600K+AsusP8Z68Deluxe+AsusR9280X+Geil16GB+OCZVertex3MAXIOPS+Plextor128GBM5S+3xSamsung500GBRAID0+CorsairCMPSU-650HXEU+NecEA274WMi+EpsonEH-TW5350+XonarU7+TechnicsRP-F10+iPad4+iPhone5S+Xpenology@8TBRAID5


#46 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17094 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 30 wrzesień 2011 - 17:00

W Informacji o systemie wykrywa ID889, ale wciąż brak jakichkolwiek urządzeń wejścia/wyjścia.

Subsystem odczytałeś swój z płyty? Czy użyłeś mojego ;)

PS Co do iASLMe - osoba która go przygotowuje kompiluje bety wersje i już się zdarzało że wypuszczali bubla. Osobiście używam sprawdzonej wersji iASL i nigdy nie miałem problemów z kompilacjami.

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#47 vdmesis

vdmesis
  • Donator
  • 222 postów
  • LocationKatowice

Napisano 30 wrzesień 2011 - 17:18

Subsystem odczytałeś swój z płyty? Czy użyłeś mojego ;)


:)
Subsystem to 1043:8418 odczytany dzięki "lspci -nnvv"

10.13.2+Clover+i72600K+AsusP8Z68Deluxe+AsusR9280X+Geil16GB+OCZVertex3MAXIOPS+Plextor128GBM5S+3xSamsung500GBRAID0+CorsairCMPSU-650HXEU+NecEA274WMi+EpsonEH-TW5350+XonarU7+TechnicsRP-F10+iPad4+iPhone5S+Xpenology@8TBRAID5


#48 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17094 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 01 październik 2011 - 09:24

Zacznij w takim razie od zera - Przywróć Vanillowy AppleHDA, potem zrób patch na nim dla ALC889, wgraj layot, i ptachmap w odowiednie miejsca - te trzy rzeczy możesz zrobić aplikacją jabka. LegacyHDA i HDAEnabler wrzuć tam gdzie trzymasz kexty, z DSDT usuń procedurę odpalania dźwięku, lub wręcz w ogóle usuń DSDT.aml - ta płyta go nie potrzebuje i działa wszystko bez konieczności robienia jakichkolwiek poprawek. Następnie przebudowa cache, restart i musi działać, bo ten zestaw działał na 10.6.8.

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#49 vdmesis

vdmesis
  • Donator
  • 222 postów
  • LocationKatowice

Napisano 01 październik 2011 - 13:04

Zacznij w takim razie od zera - Przywróć Vanillowy AppleHDA, potem zrób patch na nim dla ALC889, wgraj layot, i ptachmap w odowiednie miejsca - te trzy rzeczy możesz zrobić aplikacją jabka. LegacyHDA i HDAEnabler wrzuć tam gdzie trzymasz kexty, z DSDT usuń procedurę odpalania dźwięku, lub wręcz w ogóle usuń DSDT.aml - ta płyta go nie potrzebuje i działa wszystko bez konieczności robienia jakichkolwiek poprawek. Następnie przebudowa cache, restart i musi działać, bo ten zestaw działał na 10.6.8.


No i niestety nie działa :/ Cały czas ta sama sytuacja. W "Raporcie Systemowym" mam Audio Id889 wykryte, ale brak jakichkolwiek urządzeń wej/wyj.
Może to jednak wina Liona?

Co do DSDT to faktycznie dobrze by było wogóle nie musieć go używać, ale niestety do jednej rzeczy musze go mieć - mianowicie eSata. Jak na razie nie znalazłem innego sposobu.

UPDATE:
Wracam spowrotem do Snow Leoparda zobaczymy wtedy.

10.13.2+Clover+i72600K+AsusP8Z68Deluxe+AsusR9280X+Geil16GB+OCZVertex3MAXIOPS+Plextor128GBM5S+3xSamsung500GBRAID0+CorsairCMPSU-650HXEU+NecEA274WMi+EpsonEH-TW5350+XonarU7+TechnicsRP-F10+iPad4+iPhone5S+Xpenology@8TBRAID5


#50 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17094 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 01 październik 2011 - 15:39

Sprawdź w Snow Leopardzie czy działa, być może ta wersja Legacy nie jest kompatybilna z Lion'em. Daj znać czy odpalić Ci w Snow, bo jeśli tak, to znaczy że są jakieś niuanse z kompatybilnością.

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#51 Grzesiek13

Grzesiek13
  • Moderators
  • 1735 postów
  • LocationNowy Sącz

Napisano 01 październik 2011 - 20:59

Ja mam pytanie z innej beczki. Skusi się ktoś na napisanie poradnika jak przerobić LegacyHDA z 10.6.7 na AppleHDA do Liona. Obiecywali mi to nieraz a tak myślę, że wychodzi 10.7.2 to wypadałoby zrobić porządek z komputerem i systemem. Z resztą sam piszę poradnik do swojej płyty także przydałoby się na przyszłość :)

Zrobiłbym dumpa całego układu dźwiękowego ale coś mi narzędzia pod linuksem szwankują albo po prostu zapomniało się podstaw :]

10.12|BitFenix Phenom M |Intel Core i3 6100|ASRock B250M Pro 4|8GB RAM DDR4|Intel HD 530|ADATA Ultimate SU800 256GB|BeQuiet L8 400W|Dell P2314H
Jeśli naprawdę myślisz że "piszesz poprawnie po polsku" to wróć się do każdego swojego posta i popraw źle użyte apostrofy
Nawet nie próbuj męczyć mnie na PW, od tego jest forum


#52 vdmesis

vdmesis
  • Donator
  • 222 postów
  • LocationKatowice

Napisano 02 październik 2011 - 12:20

Sprawdź w Snow Leopardzie czy działa, być może ta wersja Legacy nie jest kompatybilna z Lion'em. Daj znać czy odpalić Ci w Snow, bo jeśli tak, to znaczy że są jakieś niuanse z kompatybilnością.


Postawiłem na nowo 10.6.8 razem z biosem by oswaldini - przełomowe odkrycie :D

Dźwięk działa elegancko. Dzięki za wspaniałą pracę.
Jedyna sprawa to, że nie udało mi się odpalić dźwięku przez HDAEnabler. Działa tylko jeśli go popchnę w dsdt.

10.13.2+Clover+i72600K+AsusP8Z68Deluxe+AsusR9280X+Geil16GB+OCZVertex3MAXIOPS+Plextor128GBM5S+3xSamsung500GBRAID0+CorsairCMPSU-650HXEU+NecEA274WMi+EpsonEH-TW5350+XonarU7+TechnicsRP-F10+iPad4+iPhone5S+Xpenology@8TBRAID5


#53 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10849 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 02 październik 2011 - 12:36

Bo w HDAEnablerze trzeba ustawić dobry Layout ID, tak samo jak w patchu DSDT.

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | 2x mSATA SSD 32GB RAID0 (64GB) + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi

HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#54 vdmesis

vdmesis
  • Donator
  • 222 postów
  • LocationKatowice

Napisano 02 październik 2011 - 12:45

Bo w HDAEnablerze trzeba ustawić dobry Layout ID, tak samo jak w patchu DSDT.


Użyłem HDAEnabler, który dostałem od 314TeR i który u niego działał.

10.13.2+Clover+i72600K+AsusP8Z68Deluxe+AsusR9280X+Geil16GB+OCZVertex3MAXIOPS+Plextor128GBM5S+3xSamsung500GBRAID0+CorsairCMPSU-650HXEU+NecEA274WMi+EpsonEH-TW5350+XonarU7+TechnicsRP-F10+iPad4+iPhone5S+Xpenology@8TBRAID5


#55 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17094 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 03 październik 2011 - 10:23

Bo w HDAEnablerze trzeba ustawić dobry Layout ID, tak samo jak w patchu DSDT.


Użyłem HDAEnabler, który dostałem od 314TeR i który u niego działał.


Karamba... ale jak to się objawia że nie ma dźwięku... są wpisy w Profilu Systemu i wyjście/wejścia w preferencjach? Cache na pewno dobrze przebudowany?

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#56 vdmesis

vdmesis
  • Donator
  • 222 postów
  • LocationKatowice

Napisano 03 październik 2011 - 15:24

Bo w HDAEnablerze trzeba ustawić dobry Layout ID, tak samo jak w patchu DSDT.


Użyłem HDAEnabler, który dostałem od 314TeR i który u niego działał.


Karamba... ale jak to się objawia że nie ma dźwięku... są wpisy w Profilu Systemu i wyjście/wejścia w preferencjach? Cache na pewno dobrze przebudowany?


No właśnie. Karamba. Nawet przed chwilą próbowałem jeszcze raz dla pewności. Z dsdt działa. Z HDAEnablerem od Ciebie, nie działa.
W Profilu Systemu są dwa razy Intel High Definition Audio w górnym oknie, ale żadnych urządzeń wej/wyj nie ma wykrytych, a na dole wyświetla się ID889. Natomiast w Preferencjach/Dźwięk wszystko puste.
Próbowałem już naprawdę tak siak i owak. I HDA Wizardem i ręcznie i inny HDAEnabler. Oczywiście pamiętałem o przebudowaniu cache.
Ot zagadka!

10.13.2+Clover+i72600K+AsusP8Z68Deluxe+AsusR9280X+Geil16GB+OCZVertex3MAXIOPS+Plextor128GBM5S+3xSamsung500GBRAID0+CorsairCMPSU-650HXEU+NecEA274WMi+EpsonEH-TW5350+XonarU7+TechnicsRP-F10+iPad4+iPhone5S+Xpenology@8TBRAID5


#57 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10849 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 06 październik 2011 - 12:06

ALC889-v.6-b.mic.snow.10.6.8 działa ładnie łącznie z HDMI audio na 5870. Niestety nie działa mikrofon z tyłu :/

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | 2x mSATA SSD 32GB RAID0 (64GB) + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi

HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#58 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17094 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 06 październik 2011 - 13:14

A czy wcześniejsze moje kexty dla ALC889 miały działający mic? Jeśli masz jakiś LegacyALC889 z działającym b.mic, to dołącz do postu... może gdzieś strzeliłem gafę że nie działa.

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#59 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10849 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 06 październik 2011 - 13:52

OK mic działa jak jest wrzucony tylko AppleHDA z 10.6.2. Na AppleHDA z 10.6.6 i 10.6.8 mic nie działa w ogóle. Lipton bo na applehda z 10.6.2 nie ma HDMI Audio...

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | 2x mSATA SSD 32GB RAID0 (64GB) + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi

HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#60 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17094 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 06 październik 2011 - 14:51

A z jakim LegacyALC889 używasz tego AppleHDA z 10.6.8, bo na pewno nie z tym z tego wątku...

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych