Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie
- - - - -

Klonowanie partycji OSX.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 dominsens

dominsens
  • Members
  • 68 postów
  • LocationEditor

Napisano 30 czerwiec 2011 - 21:09

Witam
W jak szybki sposób sklonować partycje systemowa? Zakupiłem większy dysk i nie chce stawiać systemu odnowa.
PZDR
MacOS X 10.6.8 (retail, 64bit) | ASUS P5Q PRO | Q6600 3.17 GHz | GeForce 9500GT | OCZ 4x2Gb 1066Mhz
MacOS X 10.6.0 (retail, 32bit) | ASUS EEE 1005HA| Atom 1.6 Ghz |2Gb 800Mhz

#2 janek202

janek202
  • Moderators
  • 3011 postów

Napisano 30 czerwiec 2011 - 21:19

Carbon Copy Cloner.
Albo Time Machine.

High Sierra|Gryphon Z87|i5-4670K|16GB DDR3|GTX 1070
High Sierra|MacBookPro12,1


#3 dominsens

dominsens
  • Members
  • 68 postów
  • LocationEditor

Napisano 30 czerwiec 2011 - 21:23

Carbon Copy Cloner i system nie wstaje:(
MacOS X 10.6.8 (retail, 64bit) | ASUS P5Q PRO | Q6600 3.17 GHz | GeForce 9500GT | OCZ 4x2Gb 1066Mhz
MacOS X 10.6.0 (retail, 32bit) | ASUS EEE 1005HA| Atom 1.6 Ghz |2Gb 800Mhz

#4 janek202

janek202
  • Moderators
  • 3011 postów

Napisano 30 czerwiec 2011 - 21:27

system nie wstaje:(

Bardzo szczegółowy opis problemu...

High Sierra|Gryphon Z87|i5-4670K|16GB DDR3|GTX 1070
High Sierra|MacBookPro12,1


#5 dominsens

dominsens
  • Members
  • 68 postów
  • LocationEditor

Napisano 30 czerwiec 2011 - 21:30

Nie pojawia sie nawet okno boota. Miga kursor na czarnym ekranie i tyle.
MacOS X 10.6.8 (retail, 64bit) | ASUS P5Q PRO | Q6600 3.17 GHz | GeForce 9500GT | OCZ 4x2Gb 1066Mhz
MacOS X 10.6.0 (retail, 32bit) | ASUS EEE 1005HA| Atom 1.6 Ghz |2Gb 800Mhz

#6 zet120

zet120
  • Donator
  • 814 postów

Napisano 30 czerwiec 2011 - 21:32

A chameleon jest?

OSX 10.8.5 | OSX 10.9.5 | OSX 10.10 | Win7 | Ubuntu 14.04 | FreeBSD 10.1 RC2-RELEASE
Q6600 | P5Q-Pro (P45, ICH10R, IDE Marvell 88SE6111, ALC1200) | HD4850 | 2xDVD-RW IDE


#7 dominsens

dominsens
  • Members
  • 68 postów
  • LocationEditor

Napisano 30 czerwiec 2011 - 21:40

Jest bo na starym dysku jest i chodzi.
MacOS X 10.6.8 (retail, 64bit) | ASUS P5Q PRO | Q6600 3.17 GHz | GeForce 9500GT | OCZ 4x2Gb 1066Mhz
MacOS X 10.6.0 (retail, 32bit) | ASUS EEE 1005HA| Atom 1.6 Ghz |2Gb 800Mhz

#8 zet120

zet120
  • Donator
  • 814 postów

Napisano 30 czerwiec 2011 - 21:47

Ale ten z mbr czyli boot0 lub boot0hfs nie sklonuje się do kopii dysku.

OSX 10.8.5 | OSX 10.9.5 | OSX 10.10 | Win7 | Ubuntu 14.04 | FreeBSD 10.1 RC2-RELEASE
Q6600 | P5Q-Pro (P45, ICH10R, IDE Marvell 88SE6111, ALC1200) | HD4850 | 2xDVD-RW IDE


#9 dominsens

dominsens
  • Members
  • 68 postów
  • LocationEditor

Napisano 30 czerwiec 2011 - 21:58

Czyli nie da sie tego zrobic??
MacOS X 10.6.8 (retail, 64bit) | ASUS P5Q PRO | Q6600 3.17 GHz | GeForce 9500GT | OCZ 4x2Gb 1066Mhz
MacOS X 10.6.0 (retail, 32bit) | ASUS EEE 1005HA| Atom 1.6 Ghz |2Gb 800Mhz

#10 zet120

zet120
  • Donator
  • 814 postów

Napisano 30 czerwiec 2011 - 22:05

Zainstaluj, na ten nowy dysk, Chameleona narzędziem Janka i powinno być po sprawie. ;-)

OSX 10.8.5 | OSX 10.9.5 | OSX 10.10 | Win7 | Ubuntu 14.04 | FreeBSD 10.1 RC2-RELEASE
Q6600 | P5Q-Pro (P45, ICH10R, IDE Marvell 88SE6111, ALC1200) | HD4850 | 2xDVD-RW IDE


#11 dominsens

dominsens
  • Members
  • 68 postów
  • LocationEditor

Napisano 30 czerwiec 2011 - 22:11

Jaka opcje mam wybrac w metodzie instalacji??
MacOS X 10.6.8 (retail, 64bit) | ASUS P5Q PRO | Q6600 3.17 GHz | GeForce 9500GT | OCZ 4x2Gb 1066Mhz
MacOS X 10.6.0 (retail, 32bit) | ASUS EEE 1005HA| Atom 1.6 Ghz |2Gb 800Mhz

#12 zet120

zet120
  • Donator
  • 814 postów

Napisano 30 czerwiec 2011 - 22:24

Np. tak:
Oczywiście dysk wybierz swój. ;-)

Załączone pliki


OSX 10.8.5 | OSX 10.9.5 | OSX 10.10 | Win7 | Ubuntu 14.04 | FreeBSD 10.1 RC2-RELEASE
Q6600 | P5Q-Pro (P45, ICH10R, IDE Marvell 88SE6111, ALC1200) | HD4850 | 2xDVD-RW IDE


#13 dominsens

dominsens
  • Members
  • 68 postów
  • LocationEditor

Napisano 30 czerwiec 2011 - 22:35

Stoi na tym po tej instalacji.

Załączone pliki


MacOS X 10.6.8 (retail, 64bit) | ASUS P5Q PRO | Q6600 3.17 GHz | GeForce 9500GT | OCZ 4x2Gb 1066Mhz
MacOS X 10.6.0 (retail, 32bit) | ASUS EEE 1005HA| Atom 1.6 Ghz |2Gb 800Mhz

#14 bartekdg86

bartekdg86
  • Members
  • 241 postów

Napisano 30 czerwiec 2011 - 22:42

Spróbuj jeszcze raz to samo tylko ostatnia opcja , aktualizuj
Oczywiście na dysk już sklonowany.

 10.11.3| Asus P7P55D | i5 760 2,81 Ghz | 12GB RAM | GF GT640| SSD 128GB | Sound Blaster Live! 24-bit External | Logitech Cordless Desktop ex 110 (USB)|FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!


#15 dominsens

dominsens
  • Members
  • 68 postów
  • LocationEditor

Napisano 30 czerwiec 2011 - 22:51

To ja wyskakuje przy restarcie. Czy ma to znaczenie ze teraz dla testu dysk jest po USB?

[ Dodano: 2011-07-01, 10:49 ]
Nikt nie ma pomysłu?
MacOS X 10.6.8 (retail, 64bit) | ASUS P5Q PRO | Q6600 3.17 GHz | GeForce 9500GT | OCZ 4x2Gb 1066Mhz
MacOS X 10.6.0 (retail, 32bit) | ASUS EEE 1005HA| Atom 1.6 Ghz |2Gb 800Mhz

#16 rzooff

rzooff
  • R.E.D.
  • 5235 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 04 lipiec 2011 - 11:49

Wygląda na to, że na partycji, z której startujesz nie ma pliku boot (czy z Chameleona).
1. Sprawdź czy masz dobrze ustawioną aktywną partycję.
2. Czy na partycji, na której masz OSX jest plik /boot.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych