Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

plyty gigabite, forum vs inne fora


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#1 cin0

cin0
  • Members
  • 8 postów

Napisano 13 grudzień 2011 - 16:16

Witam

Spytam z ciekawości. Przeglądam to forum od jakiegoś czasu i ludzie tutaj nie polecają płyt Gigabite natomiast np na insanelymac polecają praktycznie wszyscy płyty Gigabite, to samo z innymi forami, jutubami, kakawalk, tonymac, bla bla.
Zastanawiam się skąd się to bierze?

#2 shadov

shadov
  • Members
  • 205 postów
  • LocationTrener Porno

Napisano 13 grudzień 2011 - 17:39

tutaj są dobrze rozpracowane płyty Asus'a. Ja z moim gigusiem nie miałem problemu, żeby uruchomić

iHack |Retail 10.6.6 + Ubuntu 10.04 + Win_7| Ga-p55m-ud2 # Core i5 750 # Chieftec 650 W # Zotac GTX 260 AMP! 2 # 2 Gb DDR 3 1600 MHz # Segate 500 Gb SATA II #
Hackbook 17,3" (Acer 7750G) |Retail 10.6 + Ubuntu 11.04 | HM 65 # Core i5 2410M # HD6650m (no QE/CI) # 4 Gb DDR 3 1066 MHz # HDD: 500 Gb #
Galaxy Nexus Prime | Android Ice Cream Sandwich 4.0.4 |


#3 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10397 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 13 grudzień 2011 - 17:51

Masa słucha bzdur, zjada je z zadowoleniem i się uśmiecha. Gigafaile oczywiście da sie odpalić ale mają bolączki, których nie ma na innych mobasach: potrzeba więcej fixów do DSDT, problemy z cmos reset, usb rollbacki, koniecznośc generowania C i P states z chameleona (czasem brak natywnego PM). Po co brać coś z czym trzeba się użerać ? Wybór Asusa, MSI czy ASRocka to najlepszy wybór. Robiłem kilkanaście gigabyte - odpaliłem na nich wszystko ale nie raz dobrze się nawkur****m. Z innymi mobasami pracuje sie o wiele lepiej.

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#4 cin0

cin0
  • Members
  • 8 postów

Napisano 13 grudzień 2011 - 20:18

Oswaldini, mimo wszystko to jakoś dziwnie wygląda, że reszta świata ślepo myśli, że Giga są najlepsze.

Widać, że znasz się na rzeczy, więc przyjmuję do wiadomości, że pewnie masz rację. Thx

#5 janek202

janek202
  • Moderators
  • 3008 postów

Napisano 13 grudzień 2011 - 20:34

Oswaldini, mimo wszystko to jakoś dziwnie wygląda, że reszta świata ślepo myśli, że Giga są najlepsze.


Bo je poleca tony na swoim blogu, a większość reszty świata uważa jego Multibeasta za najlepszy sposób stawiania OS X.

Sierra|Gryphon Z87|i5-4670K|16GB RAM|GTX 1070
Sierra|MacBookPro12,1
Kext Wizard|Chameleon Wizard|HDA Wizard


#6 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10397 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 13 grudzień 2011 - 20:37

a większość reszty świata uważa jego Multibeasta za najlepszy sposób stawiania OS X.

Co też jest największą pomyłką pod słońcem :)
  • PolishApple lubi to

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#7 alpha

alpha
  • Members
  • 409 postów

Napisano 13 grudzień 2011 - 20:48

Bo to jest tak, że reszta świata nie lubi pomyśleć, żeby konkretnie dopasować sobie np. kexty do systemu pod to co trzeba uruchomić, tylko wolą żeby wszystko zrobiło się samo z automatu przez wspomniane MultiBeast i potem wychodzi komp zombie.

macOS Sierra 10.12.4 | ASRock Z97 Anniversary | Intel i7-4790K 4.0Ghz | GeForce GTX 1060 | ADATA SSD SP550 | Fiio E10K Olympus 2

FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!


#8 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 15824 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 13 grudzień 2011 - 21:30

Gigabyte, pozornie jest fajny... wiele osób kieruje się tym co jest w necie. Jeśli jest jakieś proste rozwiązanie to często jest popularne, a jak popularne, to łatwo na nie natrafić. Sęk w tym że wiele osób po prostu nie wie, szczególnie na początku, jak to się wszystko je... co jest w środku, dlaczego hackintosh działa, co trzeba zrobić aby go uruchomić, jakie poprawki, jakie kexty, jakie są bolączki...

Poniżej zestawienie dla np Asusów P7P55:
Do odpalenia wystarczy dowolny Snow 10.6.0 lub 10.6.3, do DSDT wymagają jedynie poprawki TMR, RTC, HPET - ale to nawet nie koniecznie, bo i bez nich i bez DSDT w ogóle system się odpali. Jedyne co jest absolutnie niezbędne do uruchomienia OS X na tym sprzęcie to FakeSMC - dla kompletu potrzeba LAN, najczęściej Lnx2Mac, Audio - VoodooHDA i kosmetyka dla pomarańczowych ikonek - OrangeIconFix (taki dummy kext podmieniający ikonkę pomarańczową na klasyczną). I to wszystko. Nie trzeba robić żadnych dodatkowych czynności, sleep, shutdown, restart, PM z stanami PST i CST, USB, USB WakeUp - wszystko działa i niczego nie trzeba parchować...

Dla porównania Gigabyte, łatki do DSDT, RTC, TMR, HPET + dodatkowy RTC aby nie było resetu cmosu, pod Lionem dodatkowo konieczność parchowania AppleRTC, poprawki do USB, LPC, czasami sekcji WAK i sporo innych... owszem, są one często dość dobrze opisane, ale trzeba je zrobić aby system zadziałał. Do tego dochodzą problemy z uruchomieniem pełnego PM, o ile stany PST dość często zaskoczą, to stany CST wymagają gimnastyki. Dopiero od niedawna można wygenerować tabele PST/CST chameleonem, więc jest to obecnie banalnie, ale wcześniej trzeba było ręcznie tabele SSDT, albo pogodzić się z wysokimi temperaturami. Do tego dochodzą problemy z USB - od 10.6.5 na wielu płytach nie chce działać USB i jedyną metodą jest USB rolback do kextów z 10.6.4... wszystko pięknie ale zaczyna się robić lekki śmietnik, a do tego co z Lionem... nie wiadomo jak długo będzie można aplikować kexty z Snow do Lion'a... Następnymi bolączkami są restart, sleep, shutdown - często trzeba je popychać wpisami w dsdt, wiele osób stosuje sleepenabler, a on znów komplikuje aktualizację, bo wymaga wymiany co system, inaczej będzie KP. Ale żeby nie było że tylko narzekam... to muszę przyznać, że wiele modeli Gigabyte jest wyposażona w układ audio Realtek 889A, a żeby go uruchomić w podstawowym zakresie, nie jest wymagane parchowanie AppleHDA... ale jak chcesz już aby działały wszystkie wyjścia i tak to będziesz musiał zrobić, więc czy masz ALC888/1200 czy ALC889A i tak Cię to czeka.

Osobną kwestią jest Multibeast - przez nas nazywany bezpruderyjnie multishitem, a to właściwie z powodu, że nie ma się kontroli co on robi, co instaluje i co podmienia, po prostu w parę kliknięć robi z czystego Retail'a dystrybucję. Dorzuca on domyślnie rzeczy które nie powinny w ogóle być w systemie, albo metoda uruchomienia sprzętu jest delikatnie mówiąc niewłaściwa... Dla przykładu, masz 10.6.8, chcesz uruchomić audio - co robi multibeast, ano wrzuca ALC88x, ale w wersji dopasowanej do 10.6.7, więc żeby zadziałał, wymieni Ci też AppleHDA na wersje 10.6.2... Po co zastosować zmodyfikowany np AppleHDA 10.6.8 lub dorzucić dwie plisty do niego i spachować aby było koszernie... a potem się ludzie dziwią że np audio po HDMI nie działa i nie zadziała, bo żeby je odpalić na np ATI 6xxx musisz mieć AppleHDA z 10.6.8... A i tak wyjście cyfrowe nie będzie działać, bo bez względu czy masz Tiger'a czy Leopard'a, czy Snow Leoparda, czy Liona, aby go uzyskać dla innych układów niże te montowane w maczkach i tak musisz zrobić patch AppleHDA, więc tak czy siak wracasz do początku, że Audio musisz spachować, albo użyć VoodooHDA...

Tych przykładów można mnożyć wiele... odrębną kwestią jest kradzież rozwiązań OSx86 i publikowania jako własnych z umyślnie usuniętymi informacjami o prawdziwych autorach... Dodaj sobie do tego referencyjne linki do sklepów amazon'a... Ciekawe czemu tylko tam i tylko produkty gigabyte...

A na koniec, pamiętając o tych wszystkich fixach do DSDT jakie trzeba zrobić na gigafail'ach, pomyśl sobie, że np na ASUS'ach P8Z68 w ogóle nie ma już potrzeby robienia jakichkolwiek poprawek w DSDT... ono jest po prostu takie samo jak w iMac'ach... można? można... więc po co wybierać sprzęt który wymaga łatania, jak można wybrać taki co nie wymaga...
  • music i bartex16 lubią to

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#9 jachimeczeq1990

jachimeczeq1990
  • Members
  • 57 postów

Napisano 30 kwiecień 2012 - 21:44

Ja postawiłem swojego Gigabyte bez zadnego problemu, posiadam P67-D3-B3, jedyne co wykonalem to poprawka dla HPET, smbios w wersji 5.1, i jeden Kext w extra, czyli FAKESMC, nic wiecej, natywne PM wsztsrkie programy działaja bez problemu, system jest stabilny, Nie potrzebowałem zadnych przeróbek biosu czy czegokolwiem system wstaje od uruchomienia kompa w 20 pare sekund. Nie wiem jak to jest z Asusami ale moze nie dlugo wyprobuje to bede mial z czym porownac

#10 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10397 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 30 kwiecień 2012 - 23:57

a postawiłem swojego Gigabyte bez zadnego problemu

Dlatego masz problem z KP po aktualizacji Liona czy też problemy z klawiaturą MIDI po USB...

smbios w wersji 5.1

Pierwsza największa pomyłka... Co prawda P67, a nie Z67 ale identyfikacja powinna byc jako iMac12,x, a nie MacPro4,1 czy 5,1 !

jedyne co wykonalem to poprawka dla HPET

W Asusach, MSI czy też w ASRockach możesz olać DSDT.

Nie potrzebowałem zadnych przeróbek biosu

Jakbyś miał UEFI BIOS to by Cię to nie minęło !

Nie wiem jak to jest z Asusami ale moze nie dlugo wyprobuje to bede mial z czym porownac

Wierz mi, nie pożałujesz przesiadki na Asusa ! Gigabyte to największe zło - nie mówię tego ze złośliwości, przerobiłem dziesiątki płyt głównych różnych marek i mam porównanie.

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#11 Rabinof

Rabinof
  • Members
  • 280 postów

Napisano 01 maj 2012 - 20:04

Powiem na swoim przykładzie, że wszystkie moje gigabyte z serii G31 i P31 chodziły... Zero problemów... z tego co wiem te na P45 z z ICH10-R i ALC889A są świetne... więc nie narzekajmy tak... nie są tak koszmarne

ASUS P5QL-E P43 | ICH10-R | ALC1200 | Mac OS X Lion 10.10.3 | Intel Core 2 Duo-E8400 | 5,5 GB DDR2 Kingston | WDC WD7500AADS-00L5B1 Media | Nvidia 9600GT 512mb | Trust Bluetooth 2.1 GoldPlated

ASUS X501A | Intel HD 3000 | 4GB RAM DDR3 | Intel i3-3120M | ALC270 | USB 3.0 | Mac OS X 10.10.3  
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!


#12 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10397 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 01 maj 2012 - 21:46

Rabinof, między działa, a działa idealnie jest spora różnica. Każda gigabyte musi mieć poprawkę HPET, niemal zawsze są problemy z natywnym PM i trzeba generować P i C states. Np. Asusy nie potrzebują już ani jednej poprawki do DSDT !

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#13 Rabinof

Rabinof
  • Members
  • 280 postów

Napisano 02 maj 2012 - 08:22

Z tego co mi wiadomo te na LGA775 potrzebują tą poprawkę... Wyżej już nie... Każdy postawiony hack na gigabyte chodził perfekcyjnie nic się nie działo

[ Dodano: 2012-05-02, 09:29 ]
Co prawda jest to gówno bo Trzeba dawać tyle poprawek, ale nawet po tych poprawkach zero wysypywania się...

ASUS P5QL-E P43 | ICH10-R | ALC1200 | Mac OS X Lion 10.10.3 | Intel Core 2 Duo-E8400 | 5,5 GB DDR2 Kingston | WDC WD7500AADS-00L5B1 Media | Nvidia 9600GT 512mb | Trust Bluetooth 2.1 GoldPlated

ASUS X501A | Intel HD 3000 | 4GB RAM DDR3 | Intel i3-3120M | ALC270 | USB 3.0 | Mac OS X 10.10.3  
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!


#14 rzooff

rzooff
  • R.E.D.
  • 5235 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 02 maj 2012 - 09:25

Mowa o nowych Asusach, bo i 755 i 1156 tych poprawek potrzebują (HPET, PIC, TMR).
Natomiast nie występują na nich problemy obecne w Gigabyte. Najistotniejsze z nich to:
- konieczny fix do RTC (inaczej mamy resetowanie ustawień biosu)
- konieczność "popychania" PST i CST.
- konieczność podmieniania kextów USB (tzw. rollback)

Poprawki, mają to do siebie, że w pewnym momencie (po którejś aktualizacji), mogą przestać działać. Szczególnie takie jak rollback kextów systemowych. Więc im jest mniej potrzebnych poprawek tym lepiej.
Dlatego właśnie polecamy płyty gł., na których poprawek jest mniej. A Gigabyte to tej grupy nie należą.
Nie oznacza to, że nie da się na tym postawić dobrze działającego OSX, ale polecać należy to, co jest rzeczywiście godne polecenia.

Co do polecania na innych forach:
Strona Tony'ego to jest ewidentna krypto-reklama Gigabyte. Zobaczcie na linki do sklepów - on na tym zarabia...
Albo na opisanie jako nowości, wprowadzenia EFI Biosu, który na płytach innych producentów gości już od ponad roku...
Do tego bywa, że Tony po prostu kłamie (ściemniony artykuł dot. pokręcania CPU), albo co gorsza, przypisuje sobie cudze rozwiązania jako własne (legacy kernel).

#15 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10397 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 02 maj 2012 - 09:30

Tony zarabia ewidentnie na reklamie, jest to typowy blogger. Zaden moj post nie zostal opublikowany bo wytykalrm tam wady gigabyte i zalety innych marek. Tony to osoba mocno niewiarygodna i robiaca szemrane akcje typu chimera, ktora jest po prostu CHAMELEONEM ale ludzie juz maja ja za cos innego i lepszego a to typowa bzdura.

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#16 Rabinof

Rabinof
  • Members
  • 280 postów

Napisano 02 maj 2012 - 11:37

To prawda strona ta jest można by powiedzieć samą reklamą... Jedyne co w miarę dobrze chodzi to BootCD (tylko te najnowsze), lecz tylko do instalacji samego systemu... reszta to same śmieci...

[ Dodano: 2012-05-02, 12:42 ]
Wracając do tematu gigafaila... Z tym usb to jest tak że jest tylko problem na ICH7, a na reszcie przy dobrze zrobionym DSDT nie spotkałem się z tym problemem... Gigafaila trzeba samemu dopieścić to wtedy będzie działał, a jeżeli będziemy używać takich wynalazków jak "Kakewalk" bądź "Multibeast" to takie efekty potem tego będą... Wniosek: To co samemu zrobisz zawsze będzie najlepsze...

ASUS P5QL-E P43 | ICH10-R | ALC1200 | Mac OS X Lion 10.10.3 | Intel Core 2 Duo-E8400 | 5,5 GB DDR2 Kingston | WDC WD7500AADS-00L5B1 Media | Nvidia 9600GT 512mb | Trust Bluetooth 2.1 GoldPlated

ASUS X501A | Intel HD 3000 | 4GB RAM DDR3 | Intel i3-3120M | ALC270 | USB 3.0 | Mac OS X 10.10.3  
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!


#17 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10397 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 02 maj 2012 - 12:09

Rabinof, i tu nie masz racji. Problem nie dotyczy tylko ICH7 ! wymienialem na forum kilka mobasow na chwile obecna z pamieci mog powiedziec ze gigafail P55-USB3 na P55/ICH10R ma problem z usb ! Po prostu nie dziala bez rolbacka! Moze na nowszym biosie jest inaczej, mobo ta robilem rok temu.

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#18 Rabinof

Rabinof
  • Members
  • 280 postów

Napisano 02 maj 2012 - 13:04

Rozumiem warto zapamiętać... Możliwe że to wina biosu lub ustawień w nim

ASUS P5QL-E P43 | ICH10-R | ALC1200 | Mac OS X Lion 10.10.3 | Intel Core 2 Duo-E8400 | 5,5 GB DDR2 Kingston | WDC WD7500AADS-00L5B1 Media | Nvidia 9600GT 512mb | Trust Bluetooth 2.1 GoldPlated

ASUS X501A | Intel HD 3000 | 4GB RAM DDR3 | Intel i3-3120M | ALC270 | USB 3.0 | Mac OS X 10.10.3  
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!


#19 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10397 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 02 maj 2012 - 14:30

lub ustawień w nim

BIOS może, ustawienia - nie sądzę - sam robiłem tego hacka osobiście.

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#20 Rabinof

Rabinof
  • Members
  • 280 postów

Napisano 02 maj 2012 - 20:28

Też teraz tak sądzę, bo to by było logiczne w tym przypadku...

ASUS P5QL-E P43 | ICH10-R | ALC1200 | Mac OS X Lion 10.10.3 | Intel Core 2 Duo-E8400 | 5,5 GB DDR2 Kingston | WDC WD7500AADS-00L5B1 Media | Nvidia 9600GT 512mb | Trust Bluetooth 2.1 GoldPlated

ASUS X501A | Intel HD 3000 | 4GB RAM DDR3 | Intel i3-3120M | ALC270 | USB 3.0 | Mac OS X 10.10.3  
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych