Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Asus x93s instalacja retail


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
70 odpowiedzi w tym temacie

#21 alladyn21

alladyn21
  • Members
  • 172 postów
  • LocationŁódź

Napisano 01 sierpień 2012 - 19:27

zrobilem tak jak mowiles dodalem stringa zainstalowalem "kameleona ^^" pomijam to ze do póki nie wgralem preboot.dmg to nawet nie ladowal sie kernel. Ok wgralem to do folderu kext zaczelo sie ladować zrobilem update i teraz ani nei startuje z plytki ani z dysku

Ale dam screen tak jak mowicie. Bardzo chce postawic maka na tym lapku to jest seria x93s. Prosil bym was serdecznei o pomoc. Na normalnym kompie nie mialem z tym problemu zaraz dodam screen

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#22 Ravven

Ravven
  • Members
  • 140 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 01 sierpień 2012 - 21:03

Wygląda na to, że nie startujesz OSa z dysku, tylko dalej z UniBootXa i dlatego masz taką sieczkę graficzną na górze ekranu - vide screen 1. To znak, że masz uruchomioną prawidłowo HD3000, ale nie masz dodanego stringa do niej.

Dodałeś ten string, tak?
600000000100000001000000540000000100000002010c00d041030a000000000101060000027fff04001e0000004100410050004c002c006f0073002d0069006e0066006f0000001800000030490111111108000001f01f0100000010070000

Powiedz jeszcze jakie kexty masz w E/E?

Mac OS X Yosemite 10.10.5 - ASUS X73SV-TY424V || i7-2670QM | HM65 | 2x4GB 1333MHz | Intel HD Graphics 3000 + GeForce GT 540M (Optimus) | ALC269 | AR8151 | AR9002WB-1NG (AR5B195 combo / AR9285 + AR3011) |
Mac OS X SL 10.6.8 - COMPAL FL90 || c2d-T71000 | ICH8M | 2x2GB 600MHz | GeForce 8600M GT | ALC268 | BCM5787 | BCM94311MCG |  \\ R.I.P. \\


#23 alladyn21

alladyn21
  • Members
  • 172 postów
  • LocationŁódź

Napisano 01 sierpień 2012 - 22:40

zainstalowalem chameleona i jak probowalem odpalic to wczytywal tylko swoje pliki (sam poczatek kernel itp) i dalej nic nie szlo czarny ekran. Więc dodaem preboot.dmg ten plik z płyty do EXtra i sie odpala dalej? Jak zrobić zeby działało bez tego pliku moze to jest odp?

tak ten string dodalem w programie chameleon wizard, w drugiej zakładce na samym dole w polu tekstowym.

#24 Ravven

Ravven
  • Members
  • 140 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 02 sierpień 2012 - 11:10

Powiem Ci jak Snowa instalowałem ja i pare innych osób.

1. Przeprowadzasz instalację dokładnie według poradnika, który wskazałeś, ale do momentu, gdzie masz sekcję AKTUALIZACJA. Pamiętaj, że cały czas do tego momentu uruchamiasz kompa z UniBootXa;
2. Następnie Chameleon Wizardem wgrywasz sobie bootloader (musi Ci potem pokazać, że masz chamelona na wybranym dysku) i dogrywasz kexty E/E (z załącznika + ten dzięki uprzejmości MKjanek32). Jak wgrasz kexty to w Kext Wizardzie naprawiasz uprawnienia i tworzysz mkext dla katalogu Extra. W Chameleon Wizardzie generujesz sobie SMBios i ustawiasz w sekcji org.chamelon.boot.plist System Type na 2, wskazujesz ścieżkę do SMBios.plist i w Device Properties dodajesz string, który podałem wyżej (pamiętaj, że muszą być te sekcje odpowiednio zaznaczone i że zmiany trzeba za każdym razem zapisywać);
3. Robisz Combo Update do 10.6.8 i restart;
4. Kompa tym razem powinieneś móc już uruchomić z dysku;
5. Instalujesz Kext Wizardem do System/Library/Extensions kexty z załącznika (jest tam też moje VoodooHDA dla dźwięku, przygotowane dla audio ALC269, więc jeśli takiego nie masz, to nie dogrywaj tego kexta; jeśli jednak też masz taki kodek to przed jego instalacją musisz jeszcze usunąć z S/L/E AppleHDA.kext). Po instalacji w Kext Wizardzie zaznaczasz przebudowę cache i naprawę uprawnień dla S/L/E;
6. Restart i cieszysz się Snow Leopardem! ;)

Mam nadzieję, że pomoże.

Załączone pliki


Mac OS X Yosemite 10.10.5 - ASUS X73SV-TY424V || i7-2670QM | HM65 | 2x4GB 1333MHz | Intel HD Graphics 3000 + GeForce GT 540M (Optimus) | ALC269 | AR8151 | AR9002WB-1NG (AR5B195 combo / AR9285 + AR3011) |
Mac OS X SL 10.6.8 - COMPAL FL90 || c2d-T71000 | ICH8M | 2x2GB 600MHz | GeForce 8600M GT | ALC268 | BCM5787 | BCM94311MCG |  \\ R.I.P. \\


#25 alladyn21

alladyn21
  • Members
  • 172 postów
  • LocationŁódź

Napisano 02 sierpień 2012 - 12:55

dzieki wielkie :) jak przyjde z pracy to sprawdze juz wiem ze stringa mam zlego. Wiec zmienie najpierw jego jak nic to nie da to jeszcze raz zainstaluje.

Ps czy te lagi o ktorych pisalem wczesnej to od tej grafiki byly? Bo normalnie co sek mi sie wiesza na chwile myszka :/

[ Dodano: 2012-08-02, 15:52 ]
tylko ten string zaczynajacy sie na 60 pozwala na odpalenie osx ale mimo to dalej frezy i to co sekunde ;/ i dziala tylko pol ekranu :(

OK grafika dziala zainstalowalem chimere ;)

#26 Ravven

Ravven
  • Members
  • 140 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 02 sierpień 2012 - 17:44

A wrzuć jeszcze screen z ioregistry explorer twojej karty (powinno być pod GFX0).

Mac OS X Yosemite 10.10.5 - ASUS X73SV-TY424V || i7-2670QM | HM65 | 2x4GB 1333MHz | Intel HD Graphics 3000 + GeForce GT 540M (Optimus) | ALC269 | AR8151 | AR9002WB-1NG (AR5B195 combo / AR9285 + AR3011) |
Mac OS X SL 10.6.8 - COMPAL FL90 || c2d-T71000 | ICH8M | 2x2GB 600MHz | GeForce 8600M GT | ALC268 | BCM5787 | BCM94311MCG |  \\ R.I.P. \\


#27 dankam

dankam
  • Members
  • 44 postów

Napisano 08 lipiec 2015 - 18:20

Powiem Ci jak Snowa instalowałem ja i pare innych osób.

1. Przeprowadzasz instalację dokładnie według poradnika, który wskazałeś, ale do momentu, gdzie masz sekcję AKTUALIZACJA. Pamiętaj, że cały czas do tego momentu uruchamiasz kompa z UniBootXa;
2. Następnie Chameleon Wizardem wgrywasz sobie bootloader (musi Ci potem pokazać, że masz chamelona na wybranym dysku) i dogrywasz kexty E/E (z załącznika + ten dzięki uprzejmości MKjanek32). Jak wgrasz kexty to w Kext Wizardzie naprawiasz uprawnienia i tworzysz mkext dla katalogu Extra. W Chameleon Wizardzie generujesz sobie SMBios i ustawiasz w sekcji org.chamelon.boot.plist System Type na 2, wskazujesz ścieżkę do SMBios.plist i w Device Properties dodajesz string, który podałem wyżej (pamiętaj, że muszą być te sekcje odpowiednio zaznaczone i że zmiany trzeba za każdym razem zapisywać);
3. Robisz Combo Update do 10.6.8 i restart;
4. Kompa tym razem powinieneś móc już uruchomić z dysku;
5. Instalujesz Kext Wizardem do System/Library/Extensions kexty z załącznika (jest tam też moje VoodooHDA dla dźwięku, przygotowane dla audio ALC269, więc jeśli takiego nie masz, to nie dogrywaj tego kexta; jeśli jednak też masz taki kodek to przed jego instalacją musisz jeszcze usunąć z S/L/E AppleHDA.kext). Po instalacji w Kext Wizardzie zaznaczasz przebudowę cache i naprawę uprawnień dla S/L/E;
6. Restart i cieszysz się Snow Leopardem! ;)

Mam nadzieję, że pomoże.

 

Witaj Ravven,

mam komputer ze specyfikacją podobną, albo wręcz identyczną do Twojego kiedy instalowałeś SL:

1. Asus X53c/HM65
2. Intel® Core™ i5-2430 CPU 2,40GHz Sandy Bridge SSE2, SSE3, BIOS AMI(208)
3. HM65
4. Brak dodatkowego
5. Intel HD Graphics 3000, NVIDIA GeForce GT 520MX
6. ALC269
7. Karta sieciowa debugowania jądra firmy Microsoft (root/kdnic)
8. Qualcomm Atheros AR9002WB-1NG
9. Matshita DVD-RAM, SATA AHCI
10. Klawiatura oraz Mysz podłączona po przez PS2 
 
zrobiłem instalację wg. tego co piszesz radząc alladynowi21, ale coś jest nie tak bo gdy robię Combo Update do 10.6.8 to komputer wysypuje się tak jak na zdjęciu - udostępniam link
 
czy mógłbyś coś mi poradzić? Pomóżcie proszę bo walczę z tą instalacją od dłuższego czasu i ciągle nie mam sprawnego OS X  =P~


#28 Ravven

Ravven
  • Members
  • 140 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 09 lipiec 2015 - 07:02

Dawno się już SL nie bawiłem, więc nie wiem czy pomogę, ale widocznie problemem jest wysypanie się IOPlatformPluginFamilly.kext (jeśli sam tego jeszcze nie zauważyłeś).

 

Nie do końca pamiętam od czego ten kext jest, bo już dawno żadnych problemów z moim hackiem nie mam (jestem na 10.10.4).

Pamiętam jednak, że kiedyś rozwiązaniem było usunięcie tego kexta (bo Combo Update i tak zainstaluje jego nowszą wersję), ale nie jestem w 100% pewien. Możesz spróbować.


Mac OS X Yosemite 10.10.5 - ASUS X73SV-TY424V || i7-2670QM | HM65 | 2x4GB 1333MHz | Intel HD Graphics 3000 + GeForce GT 540M (Optimus) | ALC269 | AR8151 | AR9002WB-1NG (AR5B195 combo / AR9285 + AR3011) |
Mac OS X SL 10.6.8 - COMPAL FL90 || c2d-T71000 | ICH8M | 2x2GB 600MHz | GeForce 8600M GT | ALC268 | BCM5787 | BCM94311MCG |  \\ R.I.P. \\


#29 dankam

dankam
  • Members
  • 44 postów

Napisano 11 lipiec 2015 - 12:06

Dawno się już SL nie bawiłem, więc nie wiem czy pomogę, ale widocznie problemem jest wysypanie się IOPlatformPluginFamilly.kext (jeśli sam tego jeszcze nie zauważyłeś).

 

Nie do końca pamiętam od czego ten kext jest, bo już dawno żadnych problemów z moim hackiem nie mam (jestem na 10.10.4).

Pamiętam jednak, że kiedyś rozwiązaniem było usunięcie tego kexta (bo Combo Update i tak zainstaluje jego nowszą wersję), ale nie jestem w 100% pewien. Możesz spróbować.

 

Dzięki Ravven,

zauważyłem, że wysypuje się przed końcem Combo Update 10.6.8 bo gdy zrobiłem Combo Update 10.6.4 to przeszło to update, ale ciągle to nie jest 10.6.8, a podobno tylko na 10.6.8 może poprawnie działać mój komputer. Po wgraniu kextów tak jak radziłeś alladynowi21 i zrobieniu 10.6.4 działała klawiatura, dźwięk i eternet natomiast myszka tylko po usb, a tracpad nie działał. No niestety chciałem zrobić aktualizację do 10.6.8 z sieci z witryny Apple bo komputer sam to zaproponował, ale nie dało rady i znów wysypało się tak jak na zdjęciu w poprzednim poście.

A co by było gdybym po instalacji SL 10.6.3 bo mam takiego reitalia spróbował zrobić aktualizację do Yosemite?

Jakie kexty by były potrzebne?

Czy to się może udać?

Kto może mi pomóc, z góry serdeczne dzięki !  



#30 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17543 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 11 lipiec 2015 - 15:41

Do bootowania używasz UniBootX? 


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#31 dankam

dankam
  • Members
  • 44 postów

Napisano 11 lipiec 2015 - 17:21

Do bootowania używasz UniBootX? 

Nie, używam iBoot Legacy 2.7.2 z http://www.tonymacx86.com/



#32 dankam

dankam
  • Members
  • 44 postów

Napisano 12 lipiec 2015 - 11:06

Spróbowałem jeszcze raz update do 10.6.8 tak jak napisał Ravven po usunięciu IOPlatformPluginFamilly.kext, ale niestety kicha znów wysypuje się komputer

 https://drive.google.com/file/d/0B-tcNhUajdTncW90MWludVVlRms/view?usp=sharing

 

widać tam napisy:

"Debugger called: <duble panic>

Bactrace (CPU 0), Frame: Return Address (4 potential args on stack)

0x5c862ad8 0x21b45b (0x58ee62 0x2 0x5c862b28 0x223adb) warning: invalid kernel ip, won't attempt to handle trap"

 

już nie wiem co z tym robić.

 

Jak uruchomić tego OS X? Pomóżcie proszę!



#33 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17543 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 12 lipiec 2015 - 16:25

Zajrzeć do naszego działu poradników o snow... Szukasz rozwiązań u tonego a nasz UniBootX już daaaawno ogarniał problem właśnie IOPlatformPluginFamilly... ech... 


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#34 dankam

dankam
  • Members
  • 44 postów

Napisano 12 lipiec 2015 - 19:58

Zajrzeć do naszego działu poradników o snow... Szukasz rozwiązań u tonego a nasz UniBootX już daaaawno ogarniał problem właśnie IOPlatformPluginFamilly... ech... 

 

No niezupełnie. Próbowałem instalować za pomocą UniBootX, ale na moim komputerze to nie możliwe bo instalator woła podłączenia klawiatury, a ja nie mam klawiatury na USB. Jedynie iBoot od tonego pozwolił mi zainstalować SL w wersji 10.6.3. Szkoda, że ktoś mądry nie zrobił do tej pory lepszego UniBootX bo zauważyłem na forum, że nie tylko ja mam z tym problem.

Co masz na myśli pisząc "IOPlatformPluginFamilly... ech... "? Szukam pomocy na tym forum i zrobiłem wg. rady jednego z forumowiczów tym bardziej, że pochwalił się OS X 10.10.4 czyli najnowszym i sądziłem, że mi to pomoże ale komp się wysypał tak jak pisałem wyżej.

Jesteś ekspertem na tym forum to wskaż jakiś odpowiedni poradnik bo jestem niedoświadczony i podpowiedz co zrobić. Zainstalowałem ponownie SL w wersji 10.6.3, ale nie wgrywałem żadnych kextów a mimo to jest audio i eternet i myszka na usb, ale nie ma wi fi i nie mogę zrobić update do 10.6.8

Czy ktoś pomoże?



#35 Ravven

Ravven
  • Members
  • 140 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 13 lipiec 2015 - 07:30

Myślałem o tym trochę przez weekend i przypominam sobie, że też miałem jakiś problem z UniBootem, ale nie do końca pamiętam jaki. Na pewno dotyczyło to braku odpowiednich uprawnień dla kexta(ów?), których musiałem użyć. Sporo się nakombinowałem z modyfikacją UniBoot i preboot,dmg, aby wszystko mi się wreszcie uruchomiło odpowiednio.

Sprawdzę jeszcze w domu czy gdzieś mam odpowiednie pliki.

 

Zastanawiam się jednak czy nie łatwiej byłoby Ci zainstalować nowszą wersję systemu.


Mac OS X Yosemite 10.10.5 - ASUS X73SV-TY424V || i7-2670QM | HM65 | 2x4GB 1333MHz | Intel HD Graphics 3000 + GeForce GT 540M (Optimus) | ALC269 | AR8151 | AR9002WB-1NG (AR5B195 combo / AR9285 + AR3011) |
Mac OS X SL 10.6.8 - COMPAL FL90 || c2d-T71000 | ICH8M | 2x2GB 600MHz | GeForce 8600M GT | ALC268 | BCM5787 | BCM94311MCG |  \\ R.I.P. \\


#36 dankam

dankam
  • Members
  • 44 postów

Napisano 13 lipiec 2015 - 09:05

Myślałem o tym trochę przez weekend i przypominam sobie, że też miałem jakiś problem z UniBootem, ale nie do końca pamiętam jaki. Na pewno dotyczyło to braku odpowiednich uprawnień dla kexta(ów?), których musiałem użyć. Sporo się nakombinowałem z modyfikacją UniBoot i preboot,dmg, aby wszystko mi się wreszcie uruchomiło odpowiednio.

Sprawdzę jeszcze w domu czy gdzieś mam odpowiednie pliki.

 

Zastanawiam się jednak czy nie łatwiej byłoby Ci zainstalować nowszą wersję systemu.

 

Dzięki Ravven za szczere chęci pomocy. Trudno mi zrobić tego OS X bo jestem zielony. Nie jestem informatykiem, a tylko amatorem, wiele pojęć jest dla mnie jak czarna magia, a przy instalacji występują problemy które poradniki na tym forum nie opisują. No dobrze, dość użalania się. Tak, chcę mojego asusa (specyfikacja kilka postów wyżej - 08.07.15) przerobić na hamaca z Yosemite i pomyślałem, że najlepiej będzie zrobić upgrade z SL 10.6.3, ale okazuje się, że to musi być najpierw 10.6.8,a tego nie mogę osiągnąć dlatego piszę i proszę o pomoc.



#37 Ravven

Ravven
  • Members
  • 140 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 13 lipiec 2015 - 14:57

Niestety nie mam już żadnych plików z tego okresu. Przygotowanie tego od zera mija się też moim zdaniem z celem. Na Twoim miejscu kombinowałbym z zainstalowaniem nowszego systemu niż 10.6.8. 

 

Na forum jest poradnik jak przygotować pena z instalacją 10.8 na Windowsie i Cloverem. Spróbuj.

http://hamac.pl/topic/7219-przygotowanie-pendrive-do-instalacji-mountain-liona/

Mac OS X Yosemite 10.10.5 - ASUS X73SV-TY424V || i7-2670QM | HM65 | 2x4GB 1333MHz | Intel HD Graphics 3000 + GeForce GT 540M (Optimus) | ALC269 | AR8151 | AR9002WB-1NG (AR5B195 combo / AR9285 + AR3011) |
Mac OS X SL 10.6.8 - COMPAL FL90 || c2d-T71000 | ICH8M | 2x2GB 600MHz | GeForce 8600M GT | ALC268 | BCM5787 | BCM94311MCG |  \\ R.I.P. \\


#38 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17543 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 13 lipiec 2015 - 19:38

dankam - masz pretensje, że nikt nie zrobił lepszego BootCD, jak ogólnie wiadomo, że urządzenia na PS/2 NIE są natywnie wspierane przez OS X. Masz czas, śmiało eksperymentuj i testuj wszystkie możliwe wersje i kombinacje sprzętowe, aby wszystkim działało. 

 

Jak masz problem z gównianymi rozwiązaniami Tonego - to pisz na jego forum, my nie wspieramy jego wydumek.

 

Zamiast użalać się, to pożyczysz lub kup klawiaturę i mysz na USB (w dzisiejszych czasach już od paru PLN), to przeprowadzisz aktualizację do 10.6.8 zapewne bez zająknięcia. Problemy z PS/2 są NORMALNE i jest bardzo wiele kextów do nich... jedne działają na jednym sprzęcie inne na innych... NIE ma jednego uniwersalnego aby działał wszędzie. 


  • PolishApple lubi to

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#39 dankam

dankam
  • Members
  • 44 postów

Napisano 13 lipiec 2015 - 21:37

Dzięki Ravven i dzięki 314TeR,

nie mam pretensji, że nikt nie zrobił lepszego BootCD tylko sądziłem, że jeśli tony zrobił, żeby nie kupować klawiatury usb to "my" też tak możemy, ale rozumiem, że to nie tędy droga. Skoro mam retail SL 10.6.3 to jutro kupię tę klawiaturę i przeprowadzę aktualizację do 10.6.8 bez zająknięcia jak napisał 314TeR. 

Pozdrawiam wszystkich i napiszę jak mi to wyszło tylko nie wiem kiedy bo z czasem krucho.



#40 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17543 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 14 lipiec 2015 - 11:22

To że bootcd od tonego zadziałało, oznacz że użył innego kexta do PS/2... ów kext na 100% będzie niedziałał na innych maszynach gdzie działa ten nasz i tak w kółko macieju. A i tak to bootcd jest o kant (_|_) bo nie umożliwia Ci uruchomienia zaktualizowano systemu. 

 

PS Sprawdź czy zaktualizowany system da radę podnieść z UniBootX.


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych