Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

HWSensors - FakeSMC od Kozlek


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10199 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 01 marzec 2013 - 12:18

Pojawiła się nowa wersja HWSensors 5 od Kozlek'a. Fajnie przebudowali program do pomiarów :)

PS: niestety na mojej płycie napięcia są całkowicie z kosmosu :/

Nowa lokalizacja dla plików, zawsze najnowsze paczki:
https://bitbucket.org/kozlek/hwsensors/downloads

Więcej paczek tutaj:
http://sourceforge.net/projects/hwsensors/files/?source=navbar

Załączone pliki


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81M | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#2 balawejder01

balawejder01
  • Members
  • 305 postów

Napisano 01 marzec 2013 - 16:34

Tylko że od 10.7

Lion 10.7.5: Acer Emachines E510: C2D T6600, ICH8-M, 3GB DDR2, X3100, SAMSUNG 250 SATA, ALC268, DVD ATA, LAN BCM5906M, WLAN BCM4311,
Lion 10.7.5: Acer Aspire 5738G: C2D P8600, ICH9-M, 4GB DDR2, HD4570, WDS 500 SATA, ALC888s, DVD SATA, LAN BCM5784, WLAN AR928X,

Lion 10.7.5: GA-945P-S3, C2D E4300, ICH7, 2,5GB DDR2, GF 7900GS, WDC 250 SATA, ALC883, DVD ATA, LAN RTL8111/8168B


#3 NorMan

NorMan
  • Members
  • 72 postów

Napisano 14 marzec 2013 - 17:55

huhu :)

Nareszcie mam pełne info o systemie - wcześniej miałem temp cpu i gpu + źle pokazujący gpu fan speed (im mniej tym więcej ;p)
A teraz mam full tylko że mam Mainboard Proximity na 121 stopni :)
Dołączona grafika

Hakuś : 10.12.1 || MSI Z68A-G45(G3) || i5-2500K || 8GB Kingston HyperX || GF 9600GT || Patriot SSD 120GB || Samsung 1TB @ PowerMac G5 Case || WDC 1TB (zewnętrzny) || Apple Cinema HD 23" || Clover UEFI
Makuś : MacBook Pro 13" | MC700PL/A


#4 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10199 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 30 kwiecień 2013 - 09:38

Zrobiłem polskie tłumaczenie dla HWMonitor'a. Jeszcze nie jest dostępna oficjalna wersja - czekam aż Kozlek doda spolszczenie. Wersję polską można pobrać z załącznika.

Załączone pliki


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81M | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#5 xGamerOC

xGamerOC
  • Members
  • 65 postów

Napisano 01 maj 2013 - 12:21

Prócz osób co kręcą kompy to i tak zbędne narzędzie. Jest iStatPro do Dashborda, tez ma temp czy obroty wiatraków. A kexty w paczce to chyba przecież każdy ma w systemie... Ale ogólnie program dość fajny 7/10 /ot dla mnie zbędny jak mam zamiennik
Kiedyś HaMac C2D i OSX 10.7.5 (obecnie przejściowo) Celeron 1.3GHz | 1GB RAM | 8GB ATA HD | Intel GMA 2MB | W2K3 WS

#6 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10199 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 01 maj 2013 - 14:11

1. HWSensors jest darmowy iStat nie
2. pluginy w hacku trzeba doinstalować aby były wszystkie odczyty ! Od kopa to nie działa.

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81M | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#7 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 15577 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 01 maj 2013 - 14:32

Jest iStatPro do Dashborda

Który pokazuje 1/10 tego co HWSensors... no ale każdy może mieć swoją opinię.

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Clover
byłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLT
Jak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!
 

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 


#8 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10199 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 10 maj 2013 - 13:01

Nowa wersja 5.1.65 zawiera juz oficjalnie j.polski oraz inne a także ma poprawione rozpoznawanie częstotliwości pamięci, ropów itp m.in na GTX660 (zgłaszałem ten problem i został w koncu poprawiony :) ) - screen w stanie LOAD bo myślałem, że źle pokazuje prędkość pamięci - w IDLE jest taka sama wartość jak dla rdzenia grafiki.

Załączone pliki


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81M | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#9 xGamerOC

xGamerOC
  • Members
  • 65 postów

Napisano 25 czerwiec 2013 - 10:31

Wgrałem wreszcie najnowsza wersje i mam pytanie co to jest "GPU Diode" oraz "GPU Heatsink", pierwsze ma 49C drugie 43C, więc dość duża rozbieżność a wcześniej miałem samą temperaturę GPU :D Karta NV GF8800 GTS 320M, system OSX 10.7.5.
Kiedyś HaMac C2D i OSX 10.7.5 (obecnie przejściowo) Celeron 1.3GHz | 1GB RAM | 8GB ATA HD | Intel GMA 2MB | W2K3 WS

#10 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10199 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 25 czerwiec 2013 - 11:00

Diode to temperatura z czyjki rdzenia a heatsink to niby temperatura radiatora czy też otoczenia GPU - hgw gdzie karty mają czyjniki, na bank nie w radiatorach :)

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81M | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#11 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10199 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 23 lipiec 2013 - 21:00

Więcej paczek jest na sourceforge niż na bitbucket:
http://sourceforge.net/projects/hwsensors/files/?source=navbar

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81M | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#12 AdamiPL

AdamiPL
  • Members
  • 633 postów
  • LocationPeterborough / UK

Napisano 28 lipiec 2013 - 15:23

u mnie CPUMonitor panikuje przy starcie :(

Asus Z87 Pro (V edition), Intel Core I3-4170, Thermalrigh Macho rev. B, Gigabyte GeForce GTX650TI 2GB, Dell P2310HC, 20GB DDR3@2400, Z87 , I217V, ALC1150, BCM94360CD, Crucial MX100 128GB - OSX, Samsung EVO 850 250GB - Windows, Fractal R5 - Sierra 10.12.2
Sun Ultra 27 Workstation : Intel Quad Core Xeon 2.93 GHz (W3540),1Gb AMD ATI FirePro V4900 / AMD Radeon 5750 1GB (JUNIPER) / Gigabyte GeForce GTX650 TI 2GB, Dell P2310Hc, 12GB DDR3@1600, X58, Intel 82567LM-2 , BCM94360CD, ALC889A , SB X-fi Surround 5.1 Pro USB, CRUCIAL MX100 128GB Magic Mouse A1296 - Yosemite 10.10.5
Dell Precision T3400 : Intel Core 2 DUO 3GHz (e8400), AMD Radeon 5750 1GB (JUNIPER), Broadcom NetXtreme BCM5722D, WDC WD1502FYPS-02W3B0, 4 x 2GB DDR2 GEIL - Mavericks 10.9.5
ASUS X53SJ : Intel Core i7 (2630qm), OPTIMUS Intel HD 3000 + GeForce GT520m, 2 x 4 GB - Mountain Lion 10.8.5

facebook.pnghackintosh #Polska #Poland (Grupa FB) / UK HACKINTOSH SUPPORT - MORE ON PM


#13 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10199 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 09 sierpień 2013 - 14:05

Dodano nowe opcje do pomiaru poboru energii CPU, iGPU, DRAM oraz skalowanie wykresu. Polskie tłumaczenie na screenach tylko u mnie, Kozlek jeszcze nie zrobił updateu. Przypomnę mu się ponownie.

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81M | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#14 wujek_bogdan

wujek_bogdan
  • Members
  • 810 postów

Napisano 11 sierpień 2013 - 10:20

Pobrałem właśnie najnowszą paczkę 5.2.755. Program jest już po polsku.

Obecny:  10.11.2, Asrock Z87 Pro4, i7-4790k, 16GB DDR3@1600, MSI GTX 960, Audigy 2 ZS

Poprzedni: 10.10.4, ASUS P7P55D-E LX, i7-870, 8GB DDR3@1600, Saphire HD5770 1GB


#15 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10199 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 11 sierpień 2013 - 10:44

Polskie tłumaczenie zrobiłem juz dawno, chodziło mino update względem nowych opcji poboru energii.

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81M | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#16 krzyssp

krzyssp
  • Moderators
  • 564 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 24 październik 2015 - 15:14

Troche odkop, znalazłem współczesną wersje w internecie, tylko po zainstalowaniu (bez fakesmc.kext) wykrywa tylko dyski, bez CPU itp. Czy muszę podczas instalacji zaznaczyć żeby zainstalował fakesmc, mimo że mam go już w Cloverze? 


Mac 14,2: Asrock z97 Extreme 4, Intel 4790k, Nvidia 970

#17 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10199 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 24 październik 2015 - 16:10

http://www.hwsensors.com/releases- pobierasz binarki, wrzucasz do clovera fakesmc wraz z pluginami i do programów HWMonitor.


  • krzyssp lubi to

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81M | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#18 kuchar

kuchar
  • Members
  • 113 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 01 maj 2016 - 22:46

Mam ogromny problem, jak pracuje na kompie HWMonitor to po kilku godzinach pracy system się zawiesza i nic niemożna zrobić nawet restart nie pomaga :(
Ktoś wie o co może chodzić?


|| System: macOS Sierra 10.12 || PłytaASUS SABERTOOTH Z87 || ProcesorIntel Core i7-4790K || RAMKingstone HyperX 8GB DDR3 1600 C9 || GrafikaGigabyte GTX 970 || SSD: Kingstone 120GB || HDD: WD Red 1TB ||

|| System: macOS Sierra 10.12 || Laptop: ASUS F555LJ || ProcesorIntel Core i3-5010U || RAM: Kingstone 8GB DDR3 1600 || GrafikaNVIDIA GeForce 920M || SSD: Kingstone 120GB || HDD: WD 500GB ||

 

Tworzenie stron internetowych i pozycjonowanie Zapraszam!

Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza... jest ograniczona.

AE.


#19 AdamiPL

AdamiPL
  • Members
  • 633 postów
  • LocationPeterborough / UK

Napisano 02 maj 2016 - 09:17

@kuchar, Jesteś pewien, że to wina HWMonitora? Sprawdź w Konsoli co się działo w tym czasie, może coś innego powoduje ten freeze.


Asus Z87 Pro (V edition), Intel Core I3-4170, Thermalrigh Macho rev. B, Gigabyte GeForce GTX650TI 2GB, Dell P2310HC, 20GB DDR3@2400, Z87 , I217V, ALC1150, BCM94360CD, Crucial MX100 128GB - OSX, Samsung EVO 850 250GB - Windows, Fractal R5 - Sierra 10.12.2
Sun Ultra 27 Workstation : Intel Quad Core Xeon 2.93 GHz (W3540),1Gb AMD ATI FirePro V4900 / AMD Radeon 5750 1GB (JUNIPER) / Gigabyte GeForce GTX650 TI 2GB, Dell P2310Hc, 12GB DDR3@1600, X58, Intel 82567LM-2 , BCM94360CD, ALC889A , SB X-fi Surround 5.1 Pro USB, CRUCIAL MX100 128GB Magic Mouse A1296 - Yosemite 10.10.5
Dell Precision T3400 : Intel Core 2 DUO 3GHz (e8400), AMD Radeon 5750 1GB (JUNIPER), Broadcom NetXtreme BCM5722D, WDC WD1502FYPS-02W3B0, 4 x 2GB DDR2 GEIL - Mavericks 10.9.5
ASUS X53SJ : Intel Core i7 (2630qm), OPTIMUS Intel HD 3000 + GeForce GT520m, 2 x 4 GB - Mountain Lion 10.8.5

facebook.pnghackintosh #Polska #Poland (Grupa FB) / UK HACKINTOSH SUPPORT - MORE ON PM


#20 kuchar

kuchar
  • Members
  • 113 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 02 maj 2016 - 09:50

No powiem Ci, że odkąd HWmonitor jest wyłączony niemam tych problemów. Ostatnio jak włączyłem HWmonitor to odrazu zwiecha (tak zdarzyło się tylko raz).

Mógł byś mi powiedzieć jak to sprawdzić w konsoli? Zielony jestem na macu nawet niewiem czego szukać :(


|| System: macOS Sierra 10.12 || PłytaASUS SABERTOOTH Z87 || ProcesorIntel Core i7-4790K || RAMKingstone HyperX 8GB DDR3 1600 C9 || GrafikaGigabyte GTX 970 || SSD: Kingstone 120GB || HDD: WD Red 1TB ||

|| System: macOS Sierra 10.12 || Laptop: ASUS F555LJ || ProcesorIntel Core i3-5010U || RAM: Kingstone 8GB DDR3 1600 || GrafikaNVIDIA GeForce 920M || SSD: Kingstone 120GB || HDD: WD 500GB ||

 

Tworzenie stron internetowych i pozycjonowanie Zapraszam!

Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza... jest ograniczona.

AE.





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych