Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Sony Vaio VPCEB4S1E


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 XDJR

XDJR
  • Members
  • 1 postów

Napisano 17 czerwiec 2013 - 18:48

Instalacja przebiega normalnie wszystko gra.
Po uruchomieniu systemu wyświetla się normalnie okienku wyboru języka oraz miejsca użytkowania.Po wybraniu powyższych opcji pojawia się możliwość pobrania danych z innego Maca.Po wyjściu z tego okna krótka zwiecha i ponownie wyświetla się okno z wyborem miejsca zamieszkania.
Co powoduje ten problem
Korzystam z obrazu iDeneb v1.3 10.5.5

Moja konfiguracja:
Procesor: Intel® Core™ i3-380M
Grafika:ATI MOBILITY RADEON™ HD 5650
Dysk:SATA Hitachi 320GB
Chipset: Intel® HM55 Express
RAM:4GB 1066 DDR3

Zobrazowanie problemu:
http://www.youtube.com/embed/YW8NRCjXl04


#2 MKjanek32

MKjanek32
  • Moderators
  • 1922 postów
  • LocationMysłakowice / Wrocław

Napisano 17 czerwiec 2013 - 19:24

Linki zewnętrzne podawaj w CODE. Przeczytaj to: http://hamac.pl/topi... ... vt5156.htm

A co do problemu - nie wiem, czemu tak się dzieje, ale instalacja Leoparda na tym laptopie nie ma sensu ze względu na kartę graficzną. Mobilne Radki są obsługiwane od wersji Snow Leopard 10.6.8, także poleciłbym spróbować z nią. Tylko nie żadne dystrybucje, najlepsze rozwiązanie to retail 10.6/10.6.3 z UniBootX do wystartowania, później combo update do 10.6.8: http://hamac.pl/topi... ... vt2646.htm

Jak wygląda sprawa z kartami sieciowymi, dźwiękiem, itp. na razie nie powiem, bo nie podałeś wszystkich potrzebnych informacji. Tu masz opisane, co odnośnie sprzętu należy wypisać: http://hamac.pl/topi... ... vt2415.htm

Izerpad2: Lenovo ThinkPad T420 - macOS 10.12.2 | Intel Core i5-2520M 2,5 GHz | 4GB DDR3 | Intel HD 3000 | Intel QM67 | Conexant CX20672 | Broadcom BCM4322 | Intel 82579LM
Wcześniej: Lenovo ThinkPad T61 - Mac OS X 10.6.8 | Intel Core 2 Duo T7300 2 GHz | 2GB DDR2 | GMA X3100 | ICH8-M | SoundMAX AD1984 | Atheros AR5BXB6 | Intel 82566MM
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | Legacy kext dla kart Atheros | LegacyHDA AD1984


#3 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 15581 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 17 czerwiec 2013 - 19:44

Możesz też próbować odpalić 10.8.3/4, jak będziesz miał fart, to VGA odpali bez popychania.

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Clover
byłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLT
Jak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!
 

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 


#4 patry6123

patry6123
  • Members
  • 574 postów

Napisano 17 czerwiec 2013 - 20:05

Spróbuj wybrać angielski jako język systemu

Moja przygoda z osx zaczęła się 10 września 2012r.
Sprzęt : MB Pro MD101 2012| Lenovo z560
92259834723099515586.gif





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych