Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie
- - - - -

AppleHDA dla ALC 892 - Szybka instalacja

ALC892 AppleHDA ALC 892

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#21 tylkomirko

tylkomirko
  • Members
  • 47 postów

Napisano 08 grudzień 2014 - 21:37

Wykonałem wszystko wg. wskazówek i dźwięku brak (brak w opcje/dźwięk wejścia/wyjścia) i to zarówno z kopiowaniem kexta na EFI dysku, jak i z KextWizardem i naprawą uprawnień. 10.10.1 Gdzie teraz szukać w czym problem?!?


ASRock Z87 PRO4, 8 GB GOODRAM, Intel i5-4460


#22 arielvanp

arielvanp
  • Donator
  • 1160 postów
  • LocationŻory PL / Cork IE

Napisano 08 grudzień 2014 - 21:41

Ta metoda nie dziala na 10.10 , jest ona dla 10.9

haMAC i7 | ASUS Z87 Gryphon | Core i7-4790k | 16 GB DDR3 1600MHz | Toshiba Q series 128GB SSD x2 (raid0) & Seagate ST1000DM003-9YN162 1TB HDD | Asus Geforce GTX 760 2GB | ALC 892 | FiiO E10 | i217V | AirPort Extreme BCM94360CD | Apple IR & Bluetooth 4.0 | Apple Magic Mouse | Logitech K750 MAC | Dell UltraSharp U2913WM + Dell Professional P2210H | Mac OS X 10.12 & Clover

MacBookPro8,1 | Core i5 2415M | 8GB DDR3 1066MHz | Samsung 840 PRO 128GB SSD | HD3000 | Mac OS X 10.13

HTPC - Intel NUC DN2820FYKH | Intel Celeron 2820 | 4GB DDR3 | 64GB SSD | Intel HD Graphics | ALC283 | OpenELEC


#23 tylkomirko

tylkomirko
  • Members
  • 47 postów

Napisano 08 grudzień 2014 - 21:45

oops, przepraszam, zapisałem sobie zakładkę i nie zauważyłem tego. Już szukam co z tym zrobić w 10.10.


ASRock Z87 PRO4, 8 GB GOODRAM, Intel i5-4460


#24 arielvanp

arielvanp
  • Donator
  • 1160 postów
  • LocationŻory PL / Cork IE

Napisano 08 grudzień 2014 - 22:02

oops, przepraszam, zapisałem sobie zakładkę i nie zauważyłem tego. Już szukam co z tym zrobić w 10.10.

http://hamac.pl/topi...mów/#entry96579


haMAC i7 | ASUS Z87 Gryphon | Core i7-4790k | 16 GB DDR3 1600MHz | Toshiba Q series 128GB SSD x2 (raid0) & Seagate ST1000DM003-9YN162 1TB HDD | Asus Geforce GTX 760 2GB | ALC 892 | FiiO E10 | i217V | AirPort Extreme BCM94360CD | Apple IR & Bluetooth 4.0 | Apple Magic Mouse | Logitech K750 MAC | Dell UltraSharp U2913WM + Dell Professional P2210H | Mac OS X 10.12 & Clover

MacBookPro8,1 | Core i5 2415M | 8GB DDR3 1066MHz | Samsung 840 PRO 128GB SSD | HD3000 | Mac OS X 10.13

HTPC - Intel NUC DN2820FYKH | Intel Celeron 2820 | 4GB DDR3 | 64GB SSD | Intel HD Graphics | ALC283 | OpenELEC


#25 MMP

MMP
  • Members
  • 13 postów

Napisano 20 grudzień 2014 - 15:06

A mi na 10.10 zadziałało to ;d

Tylko przy instalacji Equalizera Boom strasznie charczy



#26 NorMan

NorMan
  • Members
  • 73 postów

Napisano 14 luty 2015 - 15:51

po kilku godzinach prób z przeróbką clovera, wgrywaniem "uniwersala", wykonałem te kroki i o dziwo działa mi na 10.10 :)


Hakuś : 10.12.3 || MSI Z68A-G45(G3) || i5-2500K || 8GB Kingston HyperX || GF 9600GT || Patriot SSD 120GB || Samsung 1TB @ PowerMac G5 Case || WDC 1TB (zewnętrzny) || Apple Cinema HD 23" || Clover UEFI
Makuś : MacBook Pro 13" | MC700PL/A


#27 MMP

MMP
  • Members
  • 13 postów

Napisano 04 sierpień 2015 - 19:18

to działa na Yosemite 10.10.4?



#28 javazlaz

javazlaz
  • Members
  • 1564 postów
  • LocationCzęstochowa

Napisano 04 sierpień 2015 - 20:37

To na pewno działa: http://hamac.pl/topi...szych-systemów/

macOS 10.14.1 + Windows 10 Pro - Asus Z97-C (v2403) | Core i3-4330 | G.Skill RipjawsX 16GB DDR3 1600MHz CL7 1.5V | Gigabyte RX 560 Gaming OC 4GB | Samsung 850 EVO 250GB | WD Red 1TB | Intel I218-V | Fenvi FV-T919 | ALC 892 | be quiet! Pure Power L8-300W | SPC HE924v2 | Fractal Design Define R4 Titanium | Dell P2210

iOS 12.1 - iPhone SE 16GB Space Gray

ADM 3.1.3.RHU2 - Asustor AS1002T | 2x WD Red 3TB






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: ALC892, AppleHDA, ALC, 892

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych