Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Aktualizacja Apple OS X 10.9.4


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Grzesiek13

Grzesiek13
  • Moderators
  • 1701 postów
  • LocationNowy Sącz

Napisano 30 czerwiec 2014 - 20:51

Po dosłownie czterech betach Apple udostępnia OS X 10.9.4 a w nim:

 

  • usunięcie problemu, który uniemożliwiał automatyczne łączenie się niektórych Maców ze znanymi sieciami WiFi;
  • poprawę działania funkcji budzenia ze stanu uśpienia;
  • aktualizację przeglądarki Safari do wersji 7.0.5.

Aktualizacja jest już gotowa do pobrania w Mac Apple Store


10.11.6 | BitFenix Phenom M |Intel Core i3 6100|MSI B150 Mortar|4GB RAM DDR4|Intel HD 530|Silicon Power S55 240 GB|BeQuiet L8 400W|Dell P2314H
Jeśli naprawdę myślisz że "piszesz poprawnie po polsku" to wróć się do każdego swojego posta i popraw źle użyte apostrofy
Nawet nie próbuj męczyć mnie na PW, od tego jest forum

#2 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 15584 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 30 czerwiec 2014 - 22:26

No i jestem po aktualizacji - Z97 + i7-4790K działają.

 

Oczywiście sterowniki nvidii z weba (334.01.01f01) nie działają, ale co najważniejsze NIE ma OpenCL buga na standardowych sterownikach Apple (310.40.45f01) na mojej 780, więc zapewne i na innych nvidia też będzie OK. Ciekawe czy Fermi będzie działał bez freezów.


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Clover
byłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLT
Jak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!
 

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 


#3 HardcoreQ

HardcoreQ
  • Members
  • 233 postów
  • LocationRadzionków

Napisano 01 lipiec 2014 - 09:46

Aktualizacja przebiegła bez problemu :)


Acer FMP55 | i3 530 (2,93GHz) | 3GB 1333MHz | Gigabyte R9 270X | FSP Group 500W | Samsung 500GB | OS X Yosemite 10.10.1| & Windows 8.1 PRO|


#4 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 15584 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 01 lipiec 2014 - 11:12

Są już nowe sterowniki nvidii dla 10.9.4 o numerze: 334.01.02f02. Zainstalowane, działają z moją GTX780, nie ma błędu OpenCL. Oczywiście po instalacji nowych sterowników, teraz CUDA drze się, że potrzebuje aktualizacji. Zapewne jak przy 10.9.3 aktualizacja pojawi się w ciągu paru dni.


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Clover
byłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLT
Jak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!
 

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 


#5 Marecki_

Marecki_
  • Members
  • 180 postów

Napisano 01 lipiec 2014 - 15:14

Oczywiście sterowniki nvidii z weba (334.01.01f01) nie działają, ale co najważniejsze NIE ma OpenCL buga na standardowych sterownikach Apple (310.40.45f01) na mojej 780, więc zapewne i na innych nvidia też będzie OK

U mnie na sterownikach Apple po aktualizacji do 10.9.4 występuje bug OpenCl. Dopiero instalacja webowych załatwiła sprawę GTX660


Asus Z97-Pro Wi-Fi AC I Core I5 4690K - Noctua U14S I GTX 980Ti Strix OC I G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (2x4GB) I SSD Samsung 850EVO 120GB & 850 PRO 250GB , HDD 500GB  I DVD-RW I Seasonic X-850 KM3

I Obudowa Fractal R5 Black I FP241W 24" I Yosemite Retail I


#6 wokie

wokie
  • Members
  • 315 postów

Napisano 01 lipiec 2014 - 15:46

Na Fermi to samo. Na applowskich bug OpenCL. Brak zamrożeń.

 

Po załadowaniu webowych sterowników zegary po OpenCL spadają. Brak zamrożeń.

 

Pytanie.

Czy podczas inicjowania podglądu pliku graficznego np. jpg-a za pomocą spacji zegary się podnoszą? U mnie na applowskich sterownikach tak, na webowych nie. 


Użytkownik wokie edytował ten post 01 lipiec 2014 - 17:28

10.10.5/10.11.6 HaMac: Intel Core i5-4670K | ASRock Z87 Pro4 rev.C1| 2x8GB DDR3-1600 Crucial Balistic CL9 |SB Audigy2 ZS Gold| PX-128M5Pro |2x ST2000DM001 | iHAS124 |Pioneer BRD-208|Logitech -K750 MAC | BCM 94321MC| Asus R9 270X


#7 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 15584 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 01 lipiec 2014 - 17:25

Wot, ciekawostka... aczkolwiek chyba nie sprawdzałem 780 na sterach Apple w 10.9.3... od razu paliłem na webowych, a w 10.9.4 po aktualizacji na 100% nie było bugu.


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Clover
byłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLT
Jak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku!
 

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 


#8 wujek_bogdan

wujek_bogdan
  • Members
  • 810 postów

Napisano 01 lipiec 2014 - 21:52

W 10.9.4 wrócił problem z wybudzaniem HD 5770. Już 2 raz od wczoraj biały ekran przy próbie wybudzenia. W logach takie rzeczy:

Jul  1 22:40:41 osx kernel[0]: GPURestartReportEnd
Jul  1 22:40:41 osx kernel[0]: Trying restart GPU ...
Jul  1 22:40:42 osx com.apple.launchd[1] (com.apple.DumpGPURestart): Throttling respawn: Will start in 9 seconds
Jul  1 22:40:43 osx kernel[0]: [1:0:0] GPU HangState 0x00000000, HangFlags 0x00000004: IndividualEngineHang 0, NonEngineBlockHang 0, FenceNotRetired 1, PerEngineReset 0, FullAsicReset 1
Jul  1 22:40:43 osx kernel[0]: ** GPU ASIC Log Start **

Jul  1 22:40:43 osx kernel[0]: : 0x000068b8 : 0x00000092 : 0x00000001 : 0x00000018 : 0x0000f7ac : 0x00000001 : 0x00000001 : 0x000068b8Jul  1 22:40:43 osx kernel[0]: : 0x00000001 : 0x00000015 : 0x00000000 : 0x00000001 : 0x00000047 : 0x00000000 : 0x00000001 : 0x00000058[...] itd przez dobre kilkadziesiąt linijek [...]


Z tym, że teraz w logach widzę inne komunikaty niż wcześniej (wcześniej było GPU Hang: not implemented), więc nie wiem czy to ten sam problem, tylko debug inny, czy jakaś nowość. Nie próbowałem jeszcze zmieniać ustawień injectora. Będę testował niebawem. Niemniej jednak czasy HD 5770 minęły i trzeba się zastanowić nad zmianą.


Obecny:  10.11.2, Asrock Z87 Pro4, i7-4790k, 16GB DDR3@1600, MSI GTX 960, Audigy 2 ZS

Poprzedni: 10.10.4, ASUS P7P55D-E LX, i7-870, 8GB DDR3@1600, Saphire HD5770 1GB


#9 LuvMusic

LuvMusic
  • Members
  • 49 postów

Napisano 02 lipiec 2014 - 11:34

U mnie po update wysypał się system: 
Pstate error 7! i dalej nie ruszy i resetuje się.

Jak już udało się uruchomić w safe mode to nieczytelna grafika :) Domyślam się, że problemem jest tutaj HD4600.



#10 fako

fako
  • Members
  • 46 postów
  • LocationDobiegniew

Napisano 02 lipiec 2014 - 16:55

 Aktualizacja do 10.9.4 przebiegła bezproblemowo, żadnych niespodzianek\:D/


10.10 - Lenovo G580 (20150) | Core i3-3120M | 4GB DDR3 | HD 4000 |AR8162 | AR5B95 |  Conexant Cx20590 

Instalacja Mavericks 10.9.3 na Lenovo G580 (20150)


#11 Marucins

Marucins

    Witcher

  • Moderators
  • 1824 postów
  • LocationPL (Bia)

Napisano 04 lipiec 2014 - 05:30

Nowe CUDA już są 6.0.51


haMac Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme (BCM94360CD) # SeaSonic Platinum-1200 (SS-1200XP3) # Phanteks Enthoo Primo
Spoiler

Staram się pisać poprawnie po polsku Dołączona grafika

#12 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10205 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 11 lipiec 2014 - 11:11

Nowe bety 6.5.12: http://cl.ly/3G2y3N2s2G1t


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81M | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#13 dombel

dombel
  • Donator
  • 42 postów

Napisano 12 lipiec 2014 - 18:14

Oprócz audio wszystko bez problemów. Kilka razy usypiał się komp i nie miałem problemów z wybudzeniem - tak jak wujek_bogdan (mam grafikę HD 5770 w konfiguracji 2xDVI, HDMI i DP; tzw Batmana). Na 10.9.2 też nie miałem z nią problemów.


- ASUS P6T SE | Intel Core i7 920 | 12GB | ATI Radeon 5770 1GB (Gigabyte) | HDD: SSD OCZ Vertex II 120 GB | ML Retail 10.10.3
- ASUS P8P67 PRO | Intel Core i7 2600 | 16GB @ 1600 MHz | nVidia GeForce 9600 GT | HDD: SSD OCZ Agility 3 120 GB + RAID0 - 2x500 GB | ML Retail 10.10.3

- MacBook Pro Mid 2012 - MD102LL/A | 8GB | SSD Samsung EVO 840 250GB | 10.10.4





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych